Tilos Witchkitchen Series Vol.6. – 11.28.

Tilos Witchkitchen Series Vol.6.
Tilos Rádió Party a Budapest Jazz Club-ban
2009. november 28. szombat
1088 Budapest, Múzeum utca 7.
Take It Easy – Early Reggae Night

A Tilos Witchkitchen Series keretein belül, havi rendszerességgel, olyan zenekarok, zenei formációk és egyéb művészeti projektek mutatkoznak be, melyek a Tilosban vagy a Tilos körül jöttek létre, munkásságukban és szellemiségükben szorosan kötődnek a rádióhoz.

A sorozat hatodik állomásán, a Magyarországon egyre népszerűbb ska és reggae szcéna egyik legújabb formációja, a T-Rex Riders mutatkozik be. A Lipi Brown (PASO) által életre hívott zenekar a hazánkban méltatlanul mellőzött rocksteady, lovers rock és early reggae műfajokat tűzte a zászlajára és olyan, a szerelem lüktetését, a rocksteady beat pulzálását vagy a dirty reggae jegyeit magukon hordozó klasszikus számokat játszanak, mint Hopeton Lewis – Take It Easy-je vagy a Harry J Allstars – Liquidator című örökbecsűje. A feldolgozások hiteles adaptálására a banda felállása a garancia. A tagságot Lipi Brown (dob, vokál) mellett az Another Day tagjai (NO sick’- ének; Táltos – gitár, vokál; Tom – billentyű, vokál), Darth Wada (basszusgitár) alkotják. A Pioneers-, Ethiopians-, Upsetters- és úgy általában a ’60-as évek végi és ’70-es évek eleji roots reggae előtti jamaicai zenék kedvelőinek kötelező megismernie ezt a zenekart!

T-Rex Riders feat. TB Homelock
Lipi Brown – PASO (dob, vokál)
NO Sick’ – Another Day (ének)
Táltos – Another Day (gitár, vokál)
Tom – Another Day (billentyű, vokál)
Darth Wada (basszusgitár)
T.B Homelock – LB27 (Állandó vendég gitár, vokál)

Az esemény egyben a T-Rex Riders feat. TB Homelock első lemezének bemutatója. Ekkor jelenik meg Vesuvians címmel a zenekar maxi lemeze, ami egyedi tervezésű pólókkal együtt kapható lesz a helyszínen.

A koncert után a budapesti dancehall-reggae élet első női soundsystem-e, a Sound Sistaz szolgáltatja a klasszikus jamaikai ütemeket. A 2006 óta működő klasszikus DJ formációnak jelenleg három tagja van, Sista (Sebő Gabi), Dorothy (Pelsőczi Dóra) és Mc Nina (Nina Reid) egyenesen Jamaikából, aki 2008 májusa óta tagja a soundsystem-nek.

Visual: Kiégő Izzók

Program:
21.00. Lipi Brown’s rocksteady set
23.00. T-Rex Riders feat. TB Homelock lemezbemutató koncert
00.30. Sound Sistaz Soundsystem

Belépő: 800.-HUF

http://tilos.hu | http://klub.tilos.hu | http://hirek.tilos.hu
http://myspace.com/trexriders
| http://myspace.com/soundsistazsoundsystem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.