Dörögdi fesztivál – végső beszámolás!

Sajnos nem lehettem ott a Dörögdi Fesztiválon, de nagyon kíváncsi voltam, hogy mi történt az utolsó napokon, úgyhogy meglátogattam a Tilos napbarnított stábját, hogy kifaggassam őket.

Dörögdi Fesztivál a galériában:
0. nap
csütörtök
1. nap
péntek
2. nap
szombat
3. nap
vasárnap
4. és 5. nap
hétfő és kedd
7. nap
csütörtök
8. nap
péntek
9. nap
szombat
10. nap
vasárnap
Katona Katona Gabesz Katona Katona Ádám Katona Katona Katona Katona
Katona Hanglemezbarát

a Dörögdi Fesztiválról: http://index.hu/dorogdi_fesztival/

Papó: Nehéz felsorolni, mennyi munka előzte meg a fesztivált. Például sokáig gondolkoztunk, hogy rizspapírlámpákat fújunk le és azzal dekoráljuk a helyszínt. Végül Szili Peti és Leila kitalálta, majd sok-sok óra munkával, minden egyes lámpát egyedileg dizájnolva, megfestették a Tilos lampionokat.

2009_0802_010331 Rwicker további buliképei

Judittal elmentünk kábeleket, kötődobozokat, égőket stb., stb. venni. Csak a lampionok 70-80e forintba kerültek, meg persze a sok befektetett munka. A színpad és a színpadsátor felépítése is nagyon macerás volt, ráadásul a színpadot szállító Karcsi bácsi a színpadelemek lepakolása után kijelentette: “nékém káttoko’lejá’ a mukéidom”.

Judit: Karcsi bácsi olyan a faluban, mint a templomi harang. Nyolckor végigmegy a pöfögő traktorával a falun és mindenki tudja, hogy akkor most 8 óra van.

Papó: Karcsi bácsi irányításával Sztyepp és még valaki segítségével felállítottuk a színpadot. Pisti hozott hozzá egy sátrat, amiből hiányzott pár vascső, úgyhogy elrohantunk Tapolcára zártszelvényért (csőért mentünk, de csak zártszelvény volt) és azzal már állhatott a sátor. Direkt legyártottunk félsánta asztalokat is, amik a domboldalban szép vízszintesen álltak. Igaz a néhányat később összetörték a buli hevében.

Judit: Szerdán mentünk le és a szerda este nagyon jól telt. Néztük a csillagos eget és sétáltunk az üres faluban. Csütörtöktől viszont 3 napon át dolgoztunk, gyakorlatilag megállás nélkül. Felállt a Tilos emléktárgypult és nem is gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz. Volt olyan nap, hogy 40e forint jött be csak a Tilos logós termékek eladásából. Néha azért beájultam a fáradtságtól, de minden nap hajnalig fent voltam és reggel 11-től pedig már dolgozni kellett. De azért volt egy olyan nap, amikor táncoltam a barátaimmal. Ahogy múltak a napok olyan jóban lettünk egy tűzzsonglőr csapattal, hogy  minden este 11-től felléptek a Tilos Udvarban, de olyan sikerrel ám, hogy végül még plakátot is csináltunk nekik!

2009_0808_235237Rwicker további tűzzsonglőrképei

Aztán ott volt a francia Ilhaam Project, egy hippi pár, akik Ukrajnába indultak, de véletlenül beleszaladtak a Tilos Rádióba. Gonnok szervezett nekik koncerteket Budapesten és ők meg mind a Tilos Udvarban, mind a Rádióban játszottak élőben.

Gonnok: Ráadásul Nina az Ilhaam Project énekesnője azt mondta, hogy beizzítja a francia hippizenekarokat, hogy jöjjenek el a következő Dörögdi Bulira. Úgyhogy jövőre biztosan ez lesz a legjobb fesztivál!!!

Papó: Vasárnaptól már nem kellett egyfolytában dolgozni, de minden reggel vagy 10.000 csikket kellett felszedni az udvaron. Én nem fáradtam le annyira, de az is igaz, hogy minden nap már 2-kor lefeküdtem aludni. Az utolsó napok viszont úgy elmentek… A faluban sokan mondták, hogy mi voltunk a legjobb és leghangulatosabb helyszín. A rádió már a második héten olyan hírnévre tett szert, hogy a stúdión kívül, a diófáig álltak a riportalanyok, akik fellépni, vagy beszélni akartak a hallgatósághoz. Végül többen panaszkodtak, hogy nem jutott rájuk idő, de ez csak azt mutatja, hogy mekkora presztízse lett a rádiónak.

Nagyon sok ügyünk volt az evangélikus lelkésszel, hiszen a templom kertjében állt fel a Tilos Udvar. Csacsával kifestettük a templom egyik melléképületét, ahol egy kiállítás lett. Később pedig megígértük a lelkésznek, hogy Libyvel, Garlival és az extrémsportos, barlangász-alpinista barátokkal meg fogjuk reparálni a templomtornyot egy hosszabb hétvégén (pl. kiegyenesítik a templomtorony csúcsán az elferdült keresztet).

IMG_4709

Nézzük sorban, hogy ki segített az Udvarban:

Pistix adta a teljes kerthangosítást, és a színpadsátrat. Mindezt a helyszínre is fuvarozta, plusz a Klastromsátornak hozott egy aktív ének-kontroll hangfalat.
Sztyepp
volt a hang és színpadmester, méghozzá nagyon jó színpadmester.
Slicz
napközben szerelt cipekedett, este pedig pultozott.
Judit
a szokásos segítőkészsége mellett napközben rohangált vásárolni, szerelt villanyt és pultozott is.
Gonnok
volt a fővendéglátó.
Gabi
(Judit barátnője) a pultban dolgozott.
Laura
árulta a Tilos termékeket.
Édes Balázs
szállította a frissen nyomott pólókat.
Szili Peti
és Leila csinálta a lampionokat.
Erik
és Carlos segített hazafelé pakolni.

a rádiósok, akik lejöttek műsort csinálni, vagy DJzni az Udvarba: A 7téritő, a Haza és HaladásHonty és Hanna stábja, valamint Slicz, Káosz, Gandharva, Hanglemezbarát, Chi Korea, Placid, Skunk, Senz, Gonnok, Suefo, Tomanek, Sanyi, Beata+, Badihali, Eszes Zsolt, drs, Qtewly, Sztyepp, Lee’n’gum, Carlos, Szőke András

és természetesen azok, akik nem rádiósok, de eljöttek, hogy ingyen koncerttel gazdagítsák a nagyérdeműt: Ilhaam Project, Club Era, Técsői Banda, Uzgin Üver,  Alborada, Sajnarana

webajánló:

http://www.uzginuver.hu/
Alborada
http://www.sajnarana.hu/
Técsői Banda
http://www.clubera.hu/

2 hozzászólás a(z) “Dörögdi fesztivál – végső beszámolás!” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: estiskola - Szőke András videoblogja - Estiskola Tévé - A Tilos újra Dörögdön

  2. Visszajelzés: estiskola - Szakkör – A Tilos újra Dörögdön

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.