Dörögdi fesztivál 2. beszámoló

Hallgasd a Közös Hullámhossz Rádiót! Nézd meg a vételkörzetét!
dörögdi adástelefon: 06 87 437 014
Dörögdi Fesztivál képekben: http://galeria.tilos.hu/
blog a Dörögdi Fesztiválról: http://guci.hu/

A kezdeti zökkenők után “bejáratódott a dörögdi helyszín.
Amúgy, hihetetlenül rohannak a napok, az ember szinte el sem hiszi, hogy már jövő hét kedd van.

És persze, az elmúlt órák történései felülírják az előzményeket. Például a tegnap esti katasztrófa-váró, majdnem pánikhangulat.Kora este polgárőrök rohanták végig a falut, figyelmeztetve, hogy nagy esélyünk van egy kiadós viharra: mindenki pakoljon, költözzön, rakja biztonságba a dolgait, és vonuljon fedél alá. Röpködtek a szélsebesség adatok, és egyéb vészjósló számok. Aztán ugyanez megismétlődött: már csak 30 percetek van!…Gyerekek, 5-6 percnél vagyunk, ne maradjon senki a szabadban!

IMG_0896Katona Ádám képei

Mi persze rohangaltunk, mentettük a technikát, a színpadsátrat próbáltuk jobban kifeszíteni, el tudtuk képzelni, hogy a 25-30 négyzetméternyi vitorla mire képes. Aztán szél ugyan volt, de a szélvihar elmaradt, helyette kiadós eső mosta el a fesztivál estéjét, cserébe alaposan megöntözte a folyamatos 35-45 fokban aszalódó vegetációt. A népek beszorultak a néhány “kokocsmába”, sokan hazamentek, kiürült a falu. 22 óra felé, amikor abbamaradt a zuhé, beindítottuk a Tilos/Közös Hullámhossz kertet. Néhány perc múlva visszaszivárgott néhány elszántabb party-fan, majd szép lassan összejött egy szolid félház, óriási hangulatban. Nemcsoda, mert Suefo eszement nagy zenét produkált, és éjjel kettőkor legalább kéttucat önfeled, boldog ember táncolt a templom-kertben.

Előző este a Clubera koncert volt a kerti színpad nagy eseménye, s most, miközben ezeket írom, az elektro-akusztikus zenét játszó Sajnarana együttes muzsikál, Tomanek sokak elimerését kivívó autentikus összeállítását követve. Ma még Sanyi következik este, és közben már üzemel a Tilos adomány/polópult is. Mára vártuk Busa Pistát, Kemont,zont…még nem értek ide.

IMG_0904

Bizony itt szembesülünk a nagyvárostól távolabbi életmód sajátosságaival, pl. azzal is, hogy a logisztika egészen más, mint teszemazt a fovőrosban. Egy-egy kimaradt apróság miatt nem lehet átszaladni a közeli boltok valamelyikébe, a legközelebbi beszerzési forrás Tapolca, kb., mintha Biatorbágyra szaladnánk ki. Voltunk már párszor…

IMG_0859

Nemrég ment el az evangélikus templom lelkésze, aki csak úgy rövidnadrágban átjött a szomszéd faluból megnézni minket. Úgy tűnt, hogy nagy megelégedéssel élvezte a szokatlan fényeket, zenéket, és a sok embert a majd mindíg magányos diófa tövében.

Ilyesmik,
folyt. köv.
papó

Egy hozzászólás a(z) “Dörögdi fesztivál 2. beszámoló” bejegyzéshez

  1. Igazán sajnálom, hogy nem tudok ott lenni, csak olvasom a beszámolókat és nézem a fotókat, szomorú is az én szívem…
    De csak így tovább, szeptemberben meg újra találkozunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.