Dörögdi Fesztivál a Tilossal! 07.31.-08.09.

Dörögdi Fesztivál
41 helyszínen, 231,7 program!

Hallgasd a Dörögdi Közös Hullámhossz Rádiót! Nézd meg a vételkörzetét!

A fesztivál hivatalos programja innen letölthető!

tilos_taliandorogd

Július 31-től augusztus 9-ig Taliándörögdre költözik a Tilos csapatának egy része, hogy 10 napon át helyben készítsen rádióműsorokat. A sok éven át megismert – Kapolcsi központú – Művészetek Vőlgye helyett idén, az egyes környező települések önállóan rendezik meg saját fesztiváljaikat, így Taliándörögd is.

A fesztiválba a Tilos Rádió meghívására a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete is bekapcsolódott, így a fesztivál idején – Közös Hullámhossz néven – 24 órás rádióműsor készül a szervezet tagrádióinak részvételével, mely a Völgyben a 96.5 MHz-en, illetve az Interneten  non-stop hallható, ezen kívül a résztvevő közösségi rádiók is átvesznek műsorokat. A Rádió Mi hullámhosszán saját élő műsoraink idején kívül hallgathatjátok majd a Közös Hullámhossz adásait, melyben a Tilos Rádió DJ-in és műsorvezetőin kívül a Rádió Mi, a Fúzió, a Periszkóp és a Civil Rádió hangjai is megszólalnak.

A terítéken: DJ-szettek, koncertközvetítések, interjúk, beszélgetések, hangképek élőben a fesztiválról. Tartsatok velünk a Dörögdi Fesztiválon is  a helyszínen, vagy hallgassatok a környéken a 96.5-ön, illetve a neten át a Közös Hullámhossz Rádió segítségével!.

A  település Kapolcstól északnyugatra, 4 km-nyire fekszik, és régebben a közelben működő műholdkövető állomásról volt ismert. Néhány éve már sokkal gyakrabban hallottunk róla a völgynapok helyszíneként, míg most, az idei fesztivál gazdag programokkal, valóságos „mediawave”-nek igérkezik.

Nem egyedül fogunk rádiózni. A hazai közösségi rádiózás történetében, első ízben fordul elő, hogy a Szabad Rádiók Magyarországi szervezetének rádiói közösen készítenek műsorokat, interneten és helyi, ideiglenes frekvencián: 96.5 Mhz-en. A rádió neve stílszerűen: Közös Hullámhossz lesz!

A falu közepén, az evangélikus templom kertjében lesz a főhadiszállásunk, ahol a rádióstúdió előtt kerti színpadon folyamatos zenei programokra számíthattok, és üzemel egy Tilos-kocsma, ahol rádiósok mérik az italt. A kedves kertben – amelyet a helyiek Francia- udvarnak neveznek – fűre, párnákra heveredve lehet élvezni a fesztivál hangulatát, beszélgetni, pihenni.

Ahogy a taliándörögdiek fogalmaznak:

A 10 napos ingyenesen látogatható fesztivál egyik célja, hogy a délelőttök, délutánok olyan játékok, párbeszédek, szakmai előadások helyszínei legyenek, amelyek a családot, az esélyegyenlőséget mint témát zászlajára tűzve az elmélyülést vagy kitárulkozást, személyes hangulatú párbeszédet és az emberi kapcsolatokat, hagyományokat helyezik előtérbe.

Taliándörögd hivatalos oldala: http://www.taliandorogd.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.