Tóth Pál: new-energy hangzóanyag

A new-energy hangzóanyagról.

Itt meghallgatható!

Wolofgang Kemptner kurátor (“intimacy & distance”) felkérésére készítettem újra. miután a koncert után volt 1-2 negatív megjegyzésem. Neki ugyan tetszett, de ezek szerint revidiálta nézeteit. Az eredeti projektben, ami május 31-én volt az Artusban, a Rádio Zero Liszabonból, a Radio Green Wave Tbilisziből, és a Tilos Rádió Budapestről vett részt.

Vállaltam, ha megkapom az egyedi streameket, újra keverem. Sajnos a grúz stream használhatatlan. Az általam kevert streamet küldték el, amit nem tudom külön választani egyedi hanganyagokra. Ráadásul sokszor megszakad, kicsit túlvezérelt, plusz mp3.

A portugál kicsit jobb, de azért érthetetlen, mintha nem vették volna, mi a feladat, ők külön kevertek. Ezt küldték el. Viszont csak igen ritkán, vagy eléggé háttérbe szorítva hallható a koncert anyag. Vagy nem tudom mit csináltak. Lényeg az ő anyagukból majdnem mindet használtam. Így a vége felé néhány másodpercre belekerült a grúz “niavi navi” szöveg, ami a koncerten végig ment. Én is az ott felhasznált anyagaimat újra keverve használtam, mivel a saját streamet a színházban nem rögzítettük. Wolfganggal megbeszéltem, a grúz anyg így kimarad.

Azaz a new_energy 2 fő vonalból áll.

1. Rádio Zero május 31. anyaga.
Készítették:
– Paolo Raposo: mix, processing, recordings,
– Luis Antero: field recording,
. Carlos Santos: mix, processing, recordings
ebből használtam hanganygokat. Nem folyamatosan.

2. Tilos Rádió, No Wave. Készítette: én (Tóth Pál) az akkorra készült hanganyagok felhasználásával, ami nem feltétlenül egyezik a koncerten játszottakkal, tegnap, azaz 2009. július 19-én készítettem.-én: recordings, self made sound materials, manipulations by computer, mixing.

3. Csak néhány másodpercnyi időre Radio Green Wave:
– text “Niavi Navi” by Mamuka Japharidze

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.