06.14. – a Maraton utolsó napja meccs- és élménybeszámolóval, fényképekkel

★JÚNIUS 14., SZOMBAT★
►NÉGYNEGYEDES NAP◄
https://www.facebook.com/events/1414149805534837

2014-maraton-31Köszönjük szépen a fellépőknek, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

P1050844

14:30 Hallgatók FC –  Műsorkészítők TC kispályás labdarúgó mérkőzés
a liget sarkában (a Dürerből kilépve balra)

Hallgatók FC Műsorkészítők TC
Kozi
Ápoló
Wolfi
barnacukor
Mike
Pánczél László (Sell-Action, avagy: baráti hangok lemezekről…)
Weyer Balázs
(Nemzeti felkelés)
Kemény Vagyim (Vostock)
Tóth Szabi (3. utas, Alap)

P1050778

A mérkőzés kezdete előtt az igazságos 4-4-es felállással kezdtünk. Ápoló megérkezte után az addigra elfáradt hallgatók egy cserét is kaptak.De mielőtt belekezdenék a beszámolóba jöjjön egy kis matematika, mert többen aggódtak a műsorkészítői létszám miatt:

1. cirka 100szor annyi hallgató van, mint műsorkészítő
2. mivel 5 hallgató jelent meg, az annyit tesz, hogy 1/20-ad műsorkészítőnek kellett volna eljönnie
3. mivel 4 műsorkészítő jelent meg, ez 80-szorosa a matematikailag szükséges műsorkészítő labdarúgóknak. Ez azt jelenti, hogy egészségben és kiállásban nagyon jól teljesít a rádió gárdája…  sőt a meccsen is!

P1050788
Ápoló és Szabi menekülnek az álló labda elől

Az első félidő elején vezetést szereztek a műsorkészítők. Weyer Balázs jegyzett, aki – mikor meglátta a pálya nagyságát – azzal próbálta csorbítani a hallgatók kedvét, hogy rá is gyújtott, mondván, ha megoldotta Albánia EU csatlakozását, akkor ekkora pályát bejátszania már gyerekjáték lesz és valóban, az első találatot ő jegyezte.

Szerencsére a félidő vége előtt a hallgatók ki tudtak egyenlíteni, így nem kellett szégyenkezniük a nagy számban megjelent ultrák előtt. Külön köszönjük Izzynek, hogy a sportoláshoz elengedhetetlen izotóniás itallal látta el a játékosokat.

P1050768P1050815

A második félidő azonban nem vár izgalmakat tartogatott. Előbb Arjen Robben, Ápoló vette be a Tilos kapuját, amire Weyer és Vagyim is góllal felelt, azaz a műsorkészítők nem engedték ki a kezükből az irányítást. Barnacukor következett két pimaszul szerencsés góllal, amire újfent Vagyim kontrázott rá. A vezetés megőrzése érdekében Hanglemezbarát olyan nagyszerű védéseket mutatott be, amire az addigra felszaporodott nézősereg is abbahagyta a mexikói hullámzást és hangos szurkolásba kezdett. A Műsorkészítők TC azonban nem tudta megtartani a meccs végéig előnyét. A hallgatók előbb kiegyenlítettek, majd, egyes vélemények szerint, jócskán időn túl még 2 extra gólt is bepasszíroztak az általuk oly nagyon tisztelt műsorkészítők hálójába. Azaz a végeredmény vagy igazságos 4:4 lett, vagy a hallgatók szerint mégoly igazságos 6:4. A játékosok a fair play jegyében mezt cseréltek majd közös zuhanyzáskor megmosták egymás hátát.

P1050762 P1050764

Az ultrák rendőri kíséret nélkül békében távoztak a közeli Dürer kertbe, ami egyfajta törzshelyük lehet. Jövőre is: Jó napot! Jó szurkolást!

P1050846

_____________________
_________
napi beszámoló

Kissé enyhült a kánikula nyomasztó forrósága, kellemes szellő borzolta a liget fáit, amely alatt ádáz focimeccset vívtak a Tilos hallgatói a műsorkészítők.  A fenti beszámolóból megtudhattuk, hogy igazságos 4:4 lett az eredmény. Közben már a Maraton zárónapjára készülődtek a bográcsok körül: minkét tűznél igazi hungarikum: egyik oldalon szarvas-pörkölt, másikon karcagi birkapörkölt. A karcagihoz érkezett egy igazi vaslábas vas lábos is, kicsit ugyan rozsdásan, amely defektust aztán némi smirglivel és pár marék finom murvával sikerült megszüntetni.

A színpadon eközben már sound-check folyt, amit nemsokára a Tudósok koncertje követett. Dr. Máriás tántoríthatatlanul járja saját zenei (és művészi) útját, s Tövisházi Ambi csatlakozásával minden számuk maga a progresszió. Sajnos egyéb okok miatt 8-kor menniük kellett, ám a Puszi könnyedén hozta a hátralévő két órát. Őket egyébként, egész rajongó csapat kísérte el, nagyszerű zárónapi hangulatot teremtve.

puszi2Az adománypultot gyakorlatilag egész nap nem lehetett megközelíteni a folyvást csak érkező adományozóktól, hallgatóktól, s bizony a pult túloldalán olykor öten is kevésnek bizonyultak. Sejtettük, hogy jelentős lesz a végeredmény, és nem is csalódtunk.
Az idei utolsó tombola kissé hosszabb lett az eddigieknél, de annyi felajánlás érkezett, hogy nem volt szívünk kihagyni őket. A nagy érdeklődést jelezte, hogy az utolsó tombolajegy is elfogyott. A fődíj Mongoose kerékpár kisorsolása előtt egy kis közjáték szakította meg a tombolát: két embert szólított Dávid Fecó a színpadra: előbb Analóg Számadó Petit, az idei év legsikeresebb pólótervét produkáló grafikust, és Pápai Pistixet, aki sok éve teszi az esemény „alá” a teljes színpad hangosítást, és aki személyesen keveri, vezényli az összes koncertet.

m2S miközben a kis és nagyteremben zúzott az elektro beat és a techno, szorgos kezek rakták össze  emelték le a színpadról a kilenc napon át működő audio-technikát, világítást, vezérlést. Sok egyebet is összepakoltunk az éjjel sőt, a Tilos kihelyezett stúdiója, a narancs-piros Robur busz is kipöfögött az udvarból, hiszen a Dürerben vasárnap már egy másik rendezvény kezdődik.

Már rég felkelt a nap, amikor a fáradtan lepihent csapatot megörökítette Szántó Elemér festőművész. Úgy emlékszem, valaki le is fotózta a képet, s akkor talán a facebook-on meg is nézhetitek.

Köszönjük szépen az adományaitokat,
amiből ezen a napon 1.221.000 Ft jött össze.

A Tilos Rádió történetében egy nap alatt valaha összegyűjtött legtöbb adomány!

   Köszönjük szépen az önkéntesek önzetlen munkáját:
Kóczán Czinó Andrea, Jóna Andrea, Uganda, Schtrausz Ágnes, Kozári Zsuzsa, Nagy Anita, Fülöp Viktória Indi, Szájmon, Nixon, Levi és Carlos.

bico

A napi főnyeremény, nyertessel!

_______________________________
_____________________
_________
NAPI KRÓNIKA

m1≡KERT:
● 18.30 Tudósok koncert
● 20:00 Puszi együttes koncert

puszi
Puszi együttes

≡DJ-k a kertben:
Sanyi
Adam Salman
22h tól HOUSE
Sliczhttps://www.mixcloud.com/b-zipp/
René Mascarponehttps://www.mixcloud.com/rene_mascarpone/
Bal5000https://soundcloud.com/bal5000
Keyserhttp://www.mixcloud.com/djkeyser/
Ray Palmahttps://soundcloud.com/ray-palma-1

≡NAGYTEREM: Tilos TECHNO Team
Isuhttp://www.mixcloud.com/technokunst/20140315-isu-technokunst-pres-t47-truncate/
Betahttp://www.mixcloud.com/ZvezdaBeta/
Sinkohttps://soundcloud.com/sinko
Makshttp://www.mixcloud.com/maks/

≡KISTEREM: HARDTEK and live tekno
Macskajancsi livehttps://soundcloud.com/macskajancsi/
rGoNoMix livehttps://soundcloud.com/artuditu-1/10-rgonomix-aka-prell-hong-bao
Thalium livehttps://soundcloud.com/thalium
Log:Nhttp://www.mixcloud.com/log_n/tekno-madness/
Lia + Cr1s + aLXhttps://www.mixcloud.com/juliatothh/

≡BOGRÁCS:
Csonkamagyarország: Szarvaspörkölt – https://www.facebook.com/Csonkamagyarorszag
Gasztronauta: Karcagi hungarikum birkapörkölt

kecske