06.13. – a Maraton 8. napja képes beszámoló

★JÚNIUS 13. PÉNTEK★
►ROMANAP◄

2014-maraton-29Köszönjük szépen a fellépőknek, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

r4

Nem szándékosan történt, de jobb dátumra nem is eshetett volna a Bazi nagy romalagzi, és hát volt azér’ egy hangulata, ha valaki leült éjfél felé, pénteken, 13-án Viola jósnő asztalához. Szegény Áginak (Planet Error) itt kellett, pl. megtudnia, hogy zaftos pletykák terjednek róla a rádióban…

Na persze, addig igen sok történt, kezdve a Mária utcából elindult esküvői menettel, át a városon, felcicomázott ezüst merdzsóval, riksa-kulikkal, bringákkal. A szép számú házasodni vágyó végül a Dürer színpada előtt esküdött fel, ha nem is örök hűségre, hanem inkább egy vállalható feltételekkel definiált páros jövőre. A ceremóniát Dávid Fecó a Babilon Nyulai Kerékpáros egyház feje celebrálta, az útravaló bölcsességeket, pedig Cholitól (Daróczi József) kapták meg. Sajnos elmaradt a lányszöktetés körüli bunyózás…, nem is csoda, ez utóbbi végül is inkább spontán műfaj.

r5 r1

A zene a megszokottnál később hangzott fel, mert a Puporka Elemér vezérelte Dromara csak jóval 8 után kezdhetett, de onnantól egyre fokozódó hangulatban, óriási koncertet adtak. Az újra és megint nagy sikerű tombolát a Szilvási Gipsy Folk Band fellépése koronázta, akik ezúttal a Korai Öröm néhány zenészével és Sickratman-nal kiegészülve megtöltötték a nagytermet.

Sajnos egy kellemetlen epizód beárnyékolta a nap eseményeit méltató hangulatot: a Szombathelyről érkező gyógy-masszőrünk övtáskáját valaki ellopta, és ugyan a benne lévő telefon GPS adatait követve lokalizáltuk az angyalföldi gangos házat, az érkező rendőrjárőrrel be is jutottunk, de ekkor az addig folyamatosan jeleket sugárzó telefont a tettes kikapcsolta.

Már világos volt, mire a Dürerbe visszaértünk.

r2

r3

Sajnos most csak eddig tartott a beszámoló, köszönet Csík Fergeteg Jucinak a szervezésért, S. Kállai Szilvinek a három bogrács kezeléséért, és az adományozóknak.

Köszönjük szépen az adományaitokat,
amiből ezen a napon 881.000 Ft jött össze.

Köszönjük szépen az önkéntesek önzetlen munkáját:
Kóczán Czinó Andrea, Schtrausz Ágnes, Kozári Zsuzsa, Nagy Anita, Jóna Andrea, Uganda, Fülöp Viktória Indi, Szájmon, Nixon, Levi és Carlos.

rr

pult

_______________________________
_____________________
_________
NAPI KRÓNIKA

Bazi nagy roma lagzi!
A Juci produkció és a Tilos Rádió bemutatja:
TILOS MARATON ROMA NAP

Ha hiszed, ha nem egy igazi roma lakodalomban lesz részed. menettel, szöktetéssel, menyasszonytánccal és iszonyatosan sok és sok féle zenével!……

Lehet jelentkezni a szerelmeseknek!
Két jelentkező pár már van! Mondanom sem kell, hogy attól mert még roma nap, nem romák jelentkezését is várjuk SŐT !!!!!!!! Évfordulósokat is szeretettel várunk!
Részletes program itt: https://www.facebook.com/events/1375990259338973

Akik a  zenei fűtöttségről gondoskodnak:
Lerom együttes
Trió Szilenád
Dromara Acoustic Live
Romungró Gipsy Band
Balogh Zsolt és családja
vendégzenészek a Korai Örömből, Sickratman

Jósnő: Viola Jósnő
Vőfély: József Daróczi
Egyházfő: Dávid Ferenc

≡DJ:
Ordiman

≡BOGRÁCS:
Szőnyeg alól: Lecsós pásztortarhonya, Csülökpörkölt