06.06. – a Maraton 1. napja – képes beszámoló, recepttel

★JÚNIUS 6., PÉNTEK★
►JAZZNAP◄

Köszönjük szépen a fellépőknek, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Hihetetlen, de összeállt, már persze mások számára, azaz a vendégeknek, adományozóknak a fesztivál. A dolgok egy része még nem egészen, de a lényeg: az idő gyönyörű. Pedig az elmúlt hetekben nagyon csúnya képet mutatott az előrejelzés. Képzeljétek, ha egy héttel korábban indul a Maraton 🙁 De minden jó, ha a kezdete jó! este 6 után tilos molinókba öltözött a Dürer-kert és amikor a Fatime Songoro szervezte Budafok Big Band a színpadra lépett, meglepően sokan összeverődtünk. Ilyen koncertet még soha nem hallhatott a Tilos közönsége. Kicsit féltünk is tőle, hogy 18 ember volt a színpadon (fúvósok, dob, stb.) Csodálatos big band klasszikusokat és virtuóz szólókat hallhattunk.

 

Kicsit izgultunk, hogy belerokkanunk egy ekkora dzsessz fesztivál menedzselésébe, mert amit Fatime összehozott az a Monterey fesztiválon is megállta volna a helyét.

Ez után Barabás Lőrinc mérsékelt a színpadon fellépők átlag létszámát, hisz egymaga játszott némi digitális kísérettel, de olyan fantasztikusan, hogy más nem is hiányzott. Lőrinc az egyik legelkötelezettebb zenész támogatónk, aki nélkül nem is lehetne igazi egy Maraton. Bocsánat, hogy ennyire zenészkritika felé megy el a nap leírása, de mindenképp szeretném megemlíteni a nap további nagyszerű előadóit: Floralili presents: TRIP live, The Best Bad Trip, Dokkerman And The Turkeying Fellaz, Song-óra Csoport, Less Is More, Hiketnunk, Gentry Sultan, Makrohang

Még egyszer köszönjük Fatimenek a bravúros szervezést és a személyes részvételt is, hiszen ő még az éjszakai Jam Sessionben is játszott!

1.Megérkezett az új pólók első szállítmánya. Kivételesen az első napra esett Vida Tóni makrélája, ami istenire sikeredett, bár istencsapása volt a szervezőknek, amíg meglett a hordó, tüzelő, stb. Idén, ismét Ápolónak köszönhetjük a száraz tűzifát. A csetesek kétféle étellel is elkápráztatták a közönséget. Mondanom sem kell, milyen hatalmas sikert arattak! Lassan az est fénypontjává formálódik a tombola, amelyet idén egy kicsi szikárabbra és pörgősebbre vettünk, viszont a felajánlott ajándékok egészen fantasztikusak. Annyi adomány érkezik, hogy már attól félünk, hogy megsértünk valakit, ha nem fér bele az adománya az aznapi sorsolásba. A fődíj minden nap egy kerékpár. Nem dicsekvésből mondjuk, de a most befejeződött Giro d’Italia közvetítése egyetlen fődíja egy kerékpár volt, nekünk minden napra jut egy.

Köszönjük szépen az adományaitokat,
amiből ezen a napon 1.087.500 Ft jött össze.

élő közvetítés a Dürerből:
Honthy és Hanna, Haladó, Régen minden jobb volt

Köszönjük szépen az önkéntesek önzetlen munkáját:
Gergely Róbert, Kóczán Czinó Andrea, Schtrausz Ágnes, Murvai Tímea, Kozári Zsuzsa, Nagy Anita, Fülöp Viktória Indi, Szájmon, Jóna Andrea, Uganda, Nixon, Levi, Carlos, Csámisi, Cukor, Szobakutya, Nikkk, Balee, Totya, Doki, Kozi, Bori, Wagner, Izzy, és
Dósa Marci

_________

A napi tombola fődíja:

_______________________________
_____________________
_________
NAPI KRÓNIKA

≡KERT:
18:00 Budafok Big Band
19:00 Barabás Lőrinc
● Floralili presents: TRIP live
The Best Bad Trip

≡NAGYTEREM:
Dokkerman And The Turkeying Fellaz
Song-óra Csoport (nyitott jam session)

≡KISTEREM:
● Less Is More
● Hiketnunk
Gentry Sultan
Makrohang

≡DJ-k:
● In:form
● Bodoo
● Tomanek
● Hanglemezbarát

≡BOGRÁCS:
Tordas Rádió: Füstölt makréla salátával
Chatesek, azaz Csámisi, Cukor, Szobakutya, Balee, Totya, Nikkk, Doki, Kozi, Bori, Wagner, Izzy

● Hajdúsági sertéspörkölt
● Zsályás lóbableves

 

 

_______________________________
_____________________
_________
RECEPT
Zsályás lóbableves

Hozzávalók:
– 40 dkg lóbab
– olaj
– 3 nagy fej hagyma
– 1 paprika
– piros fűszer paprika
– őrölt feketebors
– 4-5 ek liszt
– őrölt kömény
– 3 babérlevél
– 1 ág zsálya levelei
– 1 paradicsom
– 20 dkg vékony csíkokra vágott káposzta
– 3 nagyobb krumpli kis kockákra vágva
– 2 cikk fokhagyma
– néhány ek petrezselyem
– egy csipet cukor
– só

A babot minimum 12 órára beáztatjuk, le-lecserélve a vizét. Az összevágott hagymát és paprikát forró olajon lepirítjuk. Levesszük a tűzről, paprikázzuk, borsozzuk. Belekeverjük a lisztet, visszatesszük a tűzre és pár forgatás erejéig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, felöntjük vízzel. Beletesszük a babérlevelet, a zsályát, a meghámozott  paradicsomot (vagy megfelelő mennyiségű paradicsomlevet), Megszórjuk köménnyel, nagyon picit cukrozzuk, sózzuk. Puhulásig fedő alatt főzzük. Mikor már majdnem teljesen puha a bab, beletesszük a krumplit és a káposztát is, majd készre főzzük. Utolsó mozzanatként beletesszük az apróra vágott (vagy nyomott) fokhagymát és a petrezselymet.

_____________________
_________

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2014
Maraton 2012. június 6-14. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!