Maraton 9. nap – beszámoló – 06.15.

MARATON ZÁRÓPARTY

2013-maraton-utolso1

**************
Hallgatók – Műsorkészítők
kispályás labdarúgó mérkőzés3

Hallgatók FC Műsorkészítők TC
el ptee
Ápoló
Krézyjenő
barnacukor
Mike
Sariboxer
Ápoló sógora
Hanglemezbarát (Sell-Action, avagy: baráti hangok lemezekről...)
La Fuente (Hi-Fi Budapest)
Szalay Zsolt (Hi-Fi Budapest)
Lee’n’Gum (Kristálykert)
Kemény Vagyim (Vostock)
Tóth Szabi (3. utas, Alap)

A szurkolói ultrák impertinens viselkedése miatt a mérkőzés kis késéssel, de nagyszerű hangulatban kezdődött. A Műsorkészítők úgy szerveződtek, hogy ne legyen cseréjük, ezzel is egy csekély előnyt biztosítva a Hallgatók FC csapatának. Az első gólt a Hallgatók szerezték a férfi, női és kutya szurkolók nagy örömére.

foci1
betonvédelem a Műsorkészítők TC kapuja előtt

Hamarosan megtörtént az egyenlítés, de az első félidő vége előtt már 4:1-re vezettek a hallgatók. A rövid szünetben a műsorkészítők felhívták Pep Guardiola-t, aki jól ismerve a hallgatók taktikáját nagyszerű tanácsokkal látta el a csapatot. Meg is lett az eredmény. A második félidő két emlékezetes Műsorkészítő góllal indult, sőt a Műsorkészítők egy büntetőt is tudatosan elhibáztak, de a Hallgatók így sem kerülhették el az egyenlítő gólt (egyes források szerint a Műsorkészítők egyenlítő gólját Ápoló szerezte, de a hivatalos verzió a következő: “Ápoló épp menteni próbált, amikor a mindig jól helyezkedő Lee’n’gum egy zseniális farmozdulattal a hálóba helyezte a labdát“) 4:4!

foci3
Újabb műsorkészítő gól. Hallgatók a padlón!

A függetlenségét hangoztató – hallgatókból álló – bírói kar szerint még a félidő lefújása előtt született egy Hallgatói gól 5:4! Ez lett a meccs hivatalos végeredménye. Ez után Ápoló javaslatára a felek további 5, más források szerint további 10 percet játszottak, de ekkor már megmutatkozott az a csekély különbség, ami abból adódott, hogy a Hallgatók FC 5 percenként cserélni tudott és még a pályabérlet lezárása előtt 2 gyors kontragólt szerezhettek – a mérkőzés barátságos hosszabbításában.

foci2

tomboló szurkolói ultrák

Ekkor elszabadultak az indulatok és a szurkolói ultrák egymásra ugrálását csak a rendőrattak állította meg. A pályán lévők szelíden és szeretettel szemlélték, ahogy a szurkolói tömegek eltűnnek a lassan oszló könnygázfelhő sűrűjében.

Nagy móka volt! Bánhatja, aki kihagyta!

**************

Volt ebben napban némi mosolygósan fáradt megelégedés, epilógusa egy tényleg maratoni rendezvénysorozatnak, s Szabi napi eredményösszesítője nyomán éreztük, hogy ezt már elrontani is nehéz lenne, de persze, ilyen veszély amúgy sem volt.

A (rendezői) bal oldali tűzrakó hely körül Árpi (Helyettes Reggeli) morózus profizmussal vette át az irányítást, és semmit a véletlenre nem bízva, hazulról hozott berendezésekkel állt neki a menühöz. Pár méterrel odébb, pedig Bodi (Bádogdob, Haladó) irányította a serénykedőket. Nem törtük meg a sokéves hagyományt, s a Tilos Maratont a Korai Öröm búcsúztatta, legalábbis velük kezdődött a záró-koncertek sora. Kilián Zoliék nagyjából azóta játsszák nehezen kategorizálható, különleges hangszerelésű zenéiket, amióta a Tilos Rádió létezik, s azóta állandó részesei, fellépői, műsorkészítői a rádiónak; ez alkalommal szűkített, „ambient” felállással varázsolták el a kertet. Az őket követő Uzgin Üver a másik olyan zenekar, akikkel szinte szimbiózisban él a Tilos, nélkülük nehéz lenne a Tilos Maratont, akárcsak elképzelni is. Határozott, erőteljes, szuggesztíven repetitív ritmikai alapokra épülő világzene, törzsi táncok önkívületét idéző monotónia, virtuózan felsikító hangszerszólók, Gyula fafúvósai, Marcsi impulzív hegedűje, Homoki Peti sztratója nagyon egymásra találtak, Farkas Marcsi szenvedélyes hangja nyomán már egyenesen a hideg futkároz a hallgató gerincén. Egyszerűen tökéletes. Nehéz róluk nem többet írni, de hát nem lehetünk hálátlanok a kisteremben látszólag eldugva fellépőkkel szemben, pláne, hogy bizony nagyot szólt a folyosó vége.

96

A sort a Dep’art kezdte, ahol csekélység, az az Olivér énekel, aki a Tom Waits-kategória talán legjobb hangja all around… A Grabancra igen sokan voltak kiváncsiak, és a dorombbal felálló rockzenekar nagyot alakított. Az est meglepetését Gustav Tiger és a Ricsárdgír okozták, s ha eddig még nem hallottatok róluk, akkor most érdemes megjegyezni a nevüket! Az utóbbi, praktice telt házas műsort nyomott, boldog lehetett, aki egyáltalán az ajtó közeléig eljutott. A szokásos, és két főnyereménybringát is kisorsoló Tombola megint nagyszerű élmény volt, Dávidfecó akármeddig, akárhányszor  elcerebrálná a dolgot,… megunhatatlan. Bár mondjuk Ő tombola nélkül is zseniális.

98

A késői órákban beindultak a Tilos Dj-k, Suhaid, Jhonny Drama, Haze, Azaki, Sanyi… elvégre Tilos Partyt ígértünk. Szokás mondani egy-egy jól sikerült buli után, hogy még a csapot is kiitták, nos a Tilos támogatói is szinte mindent elvittek az adománypultból, sokkal többet, mint amennyiről csak álmodoztunk is a Maratont megelőzően (Áldassék a nevük!).

991

Hihetetlen, hogy vége, hihetetlen, hogy az utolsó négy napon még csak említést sem tettünk az időjárásról, úgyhogy, mielőtt az égiek vérig sértődnek, adjunk hálát nekik, hogy lehetővé tették…, bár remélem, pont azért, mert odaföntről maguk is nagyon élvezték az egészet.

Az önkéntesekről még nem írtam egy sort sem, már nem is teszem, viszont holnap még kaptok egy beszámolót, az róluk fog szólni, csak róluk: végül, de tényleg nem utolsó sorban…

– papó –

Köszönjük szépen az adományaitokat,
amiből ezen a napon 759.500 Ft jött össze.

99

Köszönjük szépen az önkéntesek: Vízler Eszter, Kozári Zsuzsa, Nagy Anita, Fülöp Viktória Indi, Tusor Márton, Dósa Marci és Szájmon munkáját!

_______________________________
_____________________
_________
NAPI KRÓNIKA

KERTI SZÍNPAD:
20:00 – Korai Öröm Spontán Ambient
21:00 – Uzgin Üver
22:00 – TOMBOLA!

http://rockbook.hu/sites/default/files/korai%20%C3%B6r%C3%B6m%20rockbook%201.jpg

93

Korai Öröm

http://www.humorszerviz.hu/files/produkcio/uz/uzgin_uver-12588-full.jpg

91

Uzgin Üver

KONCERTTEREM:
22:00 – TILOS All Stars DJ: Senz, Vida G, Vida L, Ren, Keyser, Shuriken

KISTEREM:
22:00 – Dep’art
23:00 – Ricsárdgír
00:00 – Grabanc

http://static.est.hu/kepek/222/galeria/222523_galeria_pe_03_friss_videoklip_depart_epekedes_foto5.jpg

Dep’art

http://www.mtviggy.com/wp-content/uploads/2013/02/ricsardgir.jpg

Ricsárdgír

http://m.cdn.blog.hu/ld/ldkritika/image/2013ajanlo-grabanc.jpg

Grabanc

KERTI DJ:
16:00 – Zovek, Sztyepp
22:00 – Suhaid, Jhonny Drama, Haze

94
Zotyka

95

Haze és Keyser

ÉLŐ RÁDIÓADÁS A KERTBŐL:
16.00-19.00 Morális Vállalkozók + 7térítő
19.00-22.00 Élő koncertek a Dürer-kertből
22.00-22.30 tombola

BOGRÁCS:
15:30 – 20:30 : Helyettes reggeli, Haladó
MENÜ: Mititei grillen, újhagymával, mustárral – vegáknak polenta grillen zakuszkával, Káposztás csík

kaja1

kaja2

_______________________________
_____________________
_________

92
a nap főnyereménye

97

a főnyeremény nyertese

992

Ápoló és az általa felajánlott kerékpár az új gazdájával

___________________________________________________________________
 
Egész héten Tilos adománypult, Fullkolor fényfestés, Antikvárium, Bringaszervíz!

___________________________________________________________________
Köszönjük a fellépőknek, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!
___________________________________________________________________
csatlakozz a facebook eseményhez:
https://www.facebook.com/events/383575325084830/___________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.