Maraton 1. nap – beszámoló – 06.07.

MARATON NYITÓNAP

Első nap.  Talán mondanom sem kell, hogy az esemény szerevezőinek volt nulladik nap, sőt mínusz egyedik is, de azok kevésbé látványosak és feszültek, viszont sokkal viharosabbak, esősebbek voltak a péntekinél, amely szinte az előző hetek tagadása lett, mármint az időjárást tekintve. Szerencsénkre. Ahogy nézem most is folytatom a sok éves hagyományt és meteorológiai jelentéssel kezdem a beszámolót, továbbá gyaníthatóan tavaly is megírtam, hogy délután háromkor még nehéz volt elképzelni, hogy itt nemsokára egy sok helyszínes, bonyolult technikájú és több párhuzamos szálon futó rendezvény kezdődik.

A nap hősei mindenképp a műszaki stáb tagjai voltak, akikhez nyugodtan  hozzászámíthatjuk Robit, a Dürer önzetlenül segítőkész munkatársát is. Szájmon vérprofi ipari alpinistaként kitalálta, megszervezte, és lebonyolította a Dürer-kert utcai  homlokzatának felöltöztetését, ahol kilenc napig az általa szinte egyedül felrakott, majd hétméteres Tilos-molinó hirdeti a Maratont. Mondjuk ez csak közjáték volt számára, mert amúgy információs táblákat állított össze, festett feketére, kialakította a tűzrakó helyeket, fát vágott, tüzet rakott, cipelt, színpadot díszített, meg a fene tudja még miket csinált. Pistix vezérletével a kerti színpad audiotechnikája is felkerült a helyére, Dósa Marci meg a Robur buszt alakította át rádióstúdióvá.

Ja igen, a Robur az külön szám: sokan ismerhetitek is nagyobb közösségi eseményekről, vagy az R33 kertjéből. A szocialista NDK autóiparának egykori zászlós hajója valóságos ipari emlékmű, útvonal-engedélyes veterán jármű, amely most Turist jóvoltából és szervezésével, a Tilos közvetítő-kocsija lesz. Önkénteseink összerakták az adománypultot, bár a csapat aggódva konstatálta, hogy a hagyományosan, közvetlenül a helyszínre érkező maraton-pólók kevesen lettek, többségük helyett csak „holnapra elkészül ” ígéret érkezett.
A két rézbogrács körül chilis-babról és paprikás krumpliról ment a disputa, a színpadon pedig készülődtek a az első napi koncertek  zenészei. Még ők is csak tátották a szájukat, ahogy a szokásos sound-check alatt sehol se tekeregtek a megszokott kábelkötegek, nem értették, hol van a velük szemben megszokott keverőállás, … helyette Pistix figyelmesen hallgatta a kívánságlistájukat, egy falatnyi iPad képernyőjét pisztergálva, majd beült a békésen sörözgető vendégek közé, és odaintett a színpadra, hogy mehet. A beállás során még párszor tologatott az érintő képernyőn valamit, majd elmentette a beállításokat és jelezte, hogy jöhet a másik zenekar…

Aztán az előzőhöz hasonló praktikákat követően megszólalt a Cirkusz-Ka, és angyalka szállt a Dürer-kertre. Anna gyönyörű hangja és Rocktomi egyre csak tökéletesebb gitárjátéka méltó nyitánya lett a 2013-mas Maraton koncertjeinek. Az őket követő énekes-gitáros Meszecsinka duó aztán tovább mélyítette az áhítatot, varázslatos, sokszínű, stúdióminőségű előadásukkal. A jelző egyáltalán nem túlzás, akusztikus hangszereket nem sűrűn hallani ilyen döbbenetesen tökéletes hangosítással. A Half Note City számára már csak a színvonal tartása maradt, amit tökéletesen meg is oldottak. Egy ilyen gazdag programú napról a szűken vett felsorolás sem kevés, pláne ha itt felelőtlenül anekdotázik az ember…, úgyhogy szorítkoznék a csupasz tényekre: az este tízkor tartott tombola újra csak nagy siker lett, s a fődíjként kisorsolt kétsebességes, fehér kerekű, összecsukható bringát megnyerő szőke lány boldogsága lett a tombola legjobb reklámja.

A kaják az utolsó kanálig elfogytak, majd a nagyteremben elragadó hangulatú, nemzetközi slam-poetry verseny zajlott, jóval éjfél utánig. Ugyanitt a Tilos DJ legendái folytatták: Palotai, Cadik, míg a kis teremben a Dubtechno prominensei játszottak, a kertet meg Sanyi és Adam táncoltatták sokáig.

papó

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből az első napon
512.700 Ft jött össze.

Köszönjük szépen az önkéntesek: Vízler Eszter, Bakos Zsuzsi, Nagy Anita, Fülöp Viktória, Schtrausz Ágnes, Kozári Zsuzsa, Alföldi László, Faragó Péter, Vadas Tamás, Szájmon és Juhász Bazsi munkáját!

_______________________________
_____________________
_________

NAPI KRÓNIKA

KERTI SZÍNPAD:
19:00 – Cirkusz-Ka
20:00 – Meszecsinka duó
21:00 – Half Note City
22:00 – TOMBOLA!

http://4.bp.blogspot.com/-EvLFyH6WXrA/Ty0QLS-T6OI/AAAAAAAAAFg/cWjOqX3I-oA/s1600/Gime-7dc128x-7dc128-_MG_5513-Goncolszeker_es_Cirkuszka-DPP-BW.JPG
Cirkusz-Ka

http://www.mentaterasz.hu/uploads/1/7/6/7/17676631/7620222_orig.jpg
Meszecsinka duó


KONCERTTEREM
:
22:00 – TILOS SLAM – V4 Showcase & Slam Poetry Verseny
Közös program a Margó Fesztivállal, a Visegrádi Alap támogatásával, a Summer Slam Days keretein belül. >> Részletes program: http://slam.tilos.hu
01:00 – Cadik, Zosha, PALOTAI

KISTEREM:
22:00 – DUBTECHNO:
Solomon, Garpo b2b Spirál, Toma, Doppler, Peter Bernath b2b Ohmikron, Krisz Deák

KERTI DJ:
22:00 – Sanyi, Zotyka, Adam Salman


Adam Salman, Sanyi, Kanada Káosz

ÉLŐ RÁDIÓADÁS A KERTBŐL:
16.00-17.30 Honty és Hanna + Meszecsinka
17.30-19.00 Slam beszélgetés
19.00-22.00 Élő koncertek a Dürer-kertből
22.00-22.30 tombola + Slam verseny közvetítése

BOGRÁCS:
15:30 – 20:30 : Haza és Haladás, Pergő Képek
MENÜ: Chilis bab, Paprikás krumpli

_______________________________
_____________________
_________


a tombola pénteki fődíja


a szerencsés nyertes

___________________________________________________________________

Köszönjük a fellépőknek, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!
___________________________________________________________________

csatlakozz a facebook eseményhez:
https://www.facebook.com/events/383575325084830/
___________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.