Tilos Kultúra Napja – 2013. január 22.

Tilos a Kultúra!

Már hajnalban a Bioritmus elindítja a magyar kultúrára való ráhangolódást, ahol főleg városi zenéket hallhatunk a 70-es évektől napjainkig, lesz dzsessztől elkezdve az elektronikus tánczenéig minden!
07.00 Egyetemi Rádió – versekből idézünk, amelyeken keresztül megpróbálunk eljutni napjaink oktatási “reformjáig”.
08.00 Helyettes Reggeli – magyar kultúra általános hatásai, tekintettel a megújulásra és az elmúlásra
10.00 Csonkamagyarország – magyar írók peres és jogi, netán bűnügyei, vendég: Vári György
12.00 Főként nőként – Czapáry Veronikával beszélgetünk a gender szemlélet megjelenéséről a magyar irodalomban, a nők és férfiak tipizálható témaválasztásairól és természetes az Anya kacag című kötetéről.
13:30 Czabán Gyuri beszélget – Molnár Péterrel: sajtószabadság, mint kultúra, Gerlóval: kultúra és/vagy civilizáció, a beszélgetés közben Varga Wallner Csilla felolvas
15.00 Hetibeton – Magyar Művészeti Akadémia, az építészek és az építészet
16.30 Bádogdob – A MKN alkalmából a könyv- és újságkiadás helyzetéről fogunk beszélgetni. Vendég: Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője, és Votisky Zuszsa a Typotex kiadó igazgatója, a szakmai és elektronikus kiadást a műsor vezetője képviseli.
18.00 Tótumfaktum – derék osztrák filmesek magyar szemmel, vendég: Vincze Teréz
19.00 SLAM POETRY – Chi Korea teszi a zenét Molnár Péter, Gábor Tamás Indiana, Peter Basch, Gabor Nagy, Csider István Zoltán, Daniel Brownwood, Kata Hugee Mavrák, Pion István, Simon Márton alá
20.00 Magyar Burek Forever – Erdős Virág és Kollár László vendégeskedik nálunk, beszélgetünk, verselünk
22.00 Irodalmi lépegető – A nap végén lesz kétóra túlparti-nagy-magyar kultúra, avar-Bëlga megzenésített rigmusok, az alternatív kultúra beteg megmondópatkányügynöke, vad závadák és ódon ódák a magyar thai-nyelvhez. Mindenhahatáron túúúlt legyőző magyar irodalom!

Tilos Kultúra Napja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.