Ingyenes Tilos Buli az Instantban – 03.27.

Tilos Bench Vol. 2
– Ingyenes – 09.03.27. –

Instant (1065 Bp., VI.ker. Nagymező utca 38.)

A Tilos Rádió legújabb klubsorozata, a Tilos Bench a rádió friss tehetségeit hivatott bemutatni. A Tilos neve szétválaszthatatlanul összeforrt az underground dj kultúrával, az elmúlt 18 évben lemezlovasok tömkelege nőtt fel (hang)falai között és gazdagítja ma is a honi zenei szcénát. Az új klubsorozat, havi rendszereséggel kívánja bizonyítani, hogy a Tilos Kispadján mekkora értékek ülnek, csak talán a jól ismert, bejáratott nevek mellett nem kerültek még kellő reflektorfénybe. Most ők játszanak nagypályán, lehetőséget kapva a kezdőben bizonyítják tehetségüket, mindemelett betekintést nyújtanak a Tilos spontán kialakult zenei műhelyébe, ahol mesterfogásaikat lesték, stílusukat formálják. Színes, szórakoztató zenei kavalkád várható hónapról-hónapra az Instant belvárosi barlangjában, kifejezetten arra koncentrálva, hogy ne a hétről-hétre ismert, jól bevált DJ rakja fel neked a kedvenc számod, hanem esetleg fedezz fel, lepődj meg, formálj véleményt és ne felejtsd el megjegyezni a DJ nevét.
A Tilos kísérleti terepe az organikusan fejlődő zenei kultúrának Magyarországon. Az indulásától eltelt majdnem egy nemzedéknyi idő alatt felnőtt korba lépett DJ nemzedék mögött ott sorakozik már az új generáció. Annak eldöntését, hogy van-e folytonosság vagy létezik-e szellemiség, ami megkülönbözteti a Tilos DJ-t másoktól, ezt leginkább rátok, Kedves Közönségre bíznánk. Jó szórakozást!

Fiel Tamás
http://tilos.hu/index.php?form=artist&id=1098
A zene iránti szenvedély az iskolai rádió és bulik szervezésével kezdődött. A 90-es évek második felétől olvassa a különféle nyomtatott és
internetes fórumokat, újságokat. 2000-ben megveszi az első lemezjátszóját, elkezdi gyűjteni a vinyleket. 2005 őszétől vág bele a dj-zésébe. Lemezgyűjteménye kb. 600 bakelitre tehető, stílusok széles palettáját lefedve (jazz, hiphop, disco, house és techno). In:Formmal közös Slow Down névre keresztelt műsoruk 2008 szeptemberétől jelentkezik minden vasárnap a Tiloson. A lemezek pörgetése mellett cikkeket, interjúkat készít internetes zenei portáloknak, a jövőben pedig egyre több időt szeretne szánni saját zenék írására.
Slow Down – http://tilos.hu/index.php?form=musor&id=648
http://www.myspace.com/tamasfiel
http://www.freakyhouse.eu
http://www.musicfood.blogter.hu

In:Form:
http://tilos.hu/index.php?form=artist&id=1097
A minden héten vasárnap délelőtt jelentkező “Slow Down” című műsor egyik házigazdája. 2001 óta foglalkozik dj-zéssel, 2004-től a deephouse.hu tagja, majd 2007-ben megalapította a Freakyhouse (http://www.freakyhouse.eu) csapatot és netlabelt. Dj-ként rengeteg stílusból válogat (jazz, funk, afro beat, dub, disco, hiphop, broken beat, house, techno stb.).
Slow Down – http://tilos.hu/index.php?form=musor&id=648
http://www.myspace.com/in_form
http://www.myspace.com/freakyhouse

Sailor
Kisgyermekkora óta zeneőrült, ugyanakkor az elektronikus zenéhez, azon belül is főképpen a house-hoz a 90-es évek második felében került közel, a korabeli kommerszebb funk, soul, house hangzásvilágon keresztül. Az ezredforduló tájékán kezdte nagy mennyiségben az elektronikus zenék habzsolását. Kezdetben gyakorlatilag minden stílus felé elbarangolt, amikor azonban megérintette a bakelit varázsa, nem volt sokáig kérdés, hogy főképpen milyen korongokkal tömi majd tele lemeztáskáját: funk, soul, house, deep- és tech house, brokenbeat, nujazz darabokat keresgél a mai napig, az elektronikus zene képzeletbeli hajóját ringató hullámok és áramlatok aktív figyelemmel való követése mellett. 2003-ban csatlakozott az egyik elsőként induló magyarországi netrádió csapatához, ahol önálló műsorral 2004-től jelentkezett. Ugyanebben az évben kezdte aktív ténykedését a deephouse.hu-nál, mely oldalon azóta mixei mellett több ismert producerrel illetve dj-vel készített interjúja is napvilágot látott (a teljesség igénye nélkül: Mr. V, Kevin Hedge Robert Strauss, Jimpster, Carl Craig). 2007-ben indult a freakyhouse projekt, amelyhez In:Form mellé elsőként csatlakozott és a mai napig tevékenyen vesz részt.
http://www.deephouse.hu
http://www.freakyhouse.eu
http://www.myspace.com/matthiassailor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.