Witchkitchen 4. – 04.04.

Tilos Witchkitchen Series Vol.4.
Tilos Rádió Party a Budapest Jazz Club-ban
2009. április 4. szombat, 1088 Budapest, VIII.ker. Múzeum utca 7.

Tilos Slam 2009
Felszabadulás/Liberation

A Tilos Witchkitchen Series keretein belül, havi rendszerességgel, olyan zenekarok, zenei formációk és egyéb művészeti projektek mutatkoznak be, melyek a Tilosban vagy a Tilos körül jöttek létre, munkásságukban és szellemiségükben szorosan kötődnek a rádióhoz.
A Slam Poetry valamikor a múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelenik meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként. Elsőre a chicago-i Get Me High Lounge-ban, Marc Kelly Smith amerikai költő szervezésében rendeznek open mic esteket, majd az Államok különböző városaiban tett rövid kalandozás után, igazán ismertté New York-ban válik a kilencvenes években. Ez időtájt lesz állandó színtere a Slam történéséknek az East Village-i Nuyorican Poets Café, amit még a hetvenes években alapított Miguel Algarin író-költő, majd az évtized végén megszületik a Marc Levin által rendezett Slam című film Saul Williams főszereplésével. Az ezredforduló után alapítja a műfaj egyik atyja, Bob Holman költő, a manhattani Lower East Side-on a Bowery Poetry Club-ot, mely jelenleg a Slam Poetry egyik legismertebb otthona, de a Mos Def brooklyn-i rapper által fémjelzett Def Poetry HBO-s tévésorozat is sokat tett a műfaj népszerűsítéséért.

A születése óta eltelt 25 évben a világ számos pontján ütötte fel fejét a Slam. Folyamatos mutációkon keresztül, elsősorban zenei impressziókkal gazdagodva számos különböző formát öltött, de élőbeniségét, spontaneitását és nyitottságát más művészeti területek felé töretlenül őrzi. Az utóbbi pár évben örvendetesen hazánkban is megjelentek a Slam estek, kialakulóban van egy tehetséges és lelkes, a “versengő, előadott költészeti formát” művelő előadói szcéna és újabban már internetes fóruma is létezik a slampoetry.blog.hu-n.
A posztmodern performansz költészet ezúttal zenei köntöst kap, hasonló formában és szereplőkkel a Műcsarnok 2007-es Budapest Slam2-jéhez, melyből a Kiégő Izzók VJ csapat gyártott igazi audiovizuális kuriózumot az eseményről készített DVD formájában. Az akkori est témája a Szolidaritás volt, a mostaninak természetesen nem lehet más, mint a Felszabadulás, a szó legszabadabban vett értelmezési variációiban. A közönség ezúttal is szavazhat a neki legjobban tetsző előadóra, aki értékes Tilos ajándéktárgyakkal gazdagodhat. A verseny után open mic!

Fellépők
Slammerek:

Busa Pista (Porondmester)
Ludditák (Móki & Tita)
Maszkura és a Tücsökraj
Peer Krisztián
Ponza
Saiid
Szalon Barna
Szilágyi Ákos
Zeek

Zenészek:
Benke Félix (tilinkó, falevél, szájharmonika, doromb)
Hock Ernő (bőgő)
Sabák Péter (dob)
& DJ Ozon

Program:
21.00. DJ Ozon
23.00. Tilos Slam
02.00. Open Mic

Belépő: 1200.-HUF

Links:

www.slampoetry.blog.hu
www.myspace.com/budapestslam
http://mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu&info=3&curmenu=403


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.