a Maraton utolsó napja – 06.15. – péntek


**************
**************

**************

Itt meghallgathatod a pénteki élő közvetítéseket a Maratonról:
16.00-17.30 Hetibeton
17.30-19.00 Nemzeti Felkelés, Tordas Rádió, Haladó

Eight Days a Week hangzott anno a Beatles híres dala, ami lehetett volna, akár a Tilos Maraton idei szlogenje is, hiszen ez alkalommal először hosszabbak voltunk, és nyolc napos volt az esemény.

A napi kerti főzés munkálatai már péntek délelőtt elkezdődtek, bár az előkészületekből nem sokan sejtették volna, hogy ennek a vége valamilyen kaja lesz. Tudni illik, Vida Tóni füstölt Makréla receptje valahogy úgy kezdődik: végy (öö izé ..szerezz!) egy nagy (nehéz) olajoshordót, döntsd az oldalára, majd egy nagyobb teljesítményű flex-szel vágd körbe az egyik végétől pár centire, azaz távolítsd el a végét, a vágási felületről csiszold le a közveszélyes acél-sorját, majd fúrj a túlsó vége közelében jó néhány lyukat. Ezek után állítsd vissza úgy, hogy a nyitott végével felfelé nézzen, száraz fával rakj benne tüzet, nagyon nagyot! Egy-két óra alatt a hordó belseje sterilre ég, ekkor az összes hamut, parazsat ki kell önteni belőle, és kövekre állítva, ismét tüzet rakunk, de immár a hordó alatt, miközben a belsejét vagy másfél arasz magasságig megtöltjük tölgyfaforgáccsal….

Na ilyesmivel töltöttük az időt…, végül is nem egy bonyolult étel a makréla. Amely egyébként, csak a napi menü egyik gyöngyszeme volt, alig pár méterrel odébb a Bádogdob prominensei kezdtek neki a halászlének. A belevalók javát “Halas” Tibi önzetlen felajánlásaként kaptuk, aki személyesen küzdött meg egy harcsával előző éjjel, majd a legyőzöttet még vagy 10 kg egyéb pikkelyessel elhozta a Dürerbe. Tibi, a halfutár igen figyelemreméltó jelenség: az egykilencvenes magassághoz gladiátorszerű védőruhát és egy bikanagyságú Honda 750-est hord,… le is fotóztam búcsúzáskor, majd igyekszem idejuttatni a képet. Némi szeletelt halra azért még szükség volt, ez Uj Petivel érkezett, aki azonban a főzésben már nem volt hajlandó részt venni, lévén, hogy markáns különvéleményt fogalmazott meg a halászlé készítés itt preferált metódusával szemben. Komoly dolgok ezek.

A kerti színpad zárónapján három zenekar is fellépett: kezdett a Peca, majd jött a földbedöngölő dobos gárda, a Bateria Girassol és az est fénypontjaként a nagyon várt Illham Project. A dobok szinte agresszív harsánysága után angyalka szállt a Dürer kertre, elringató harmóniák, akusztikus hangzások, csodálatos vokálok. Nina és Omri elképesztően tehetségesek, és közönség őszinte rajongással hallhatta őket. Még a színpadról sem volt idő elpakolni máris kezdődött az immár kötelező örömködés: a Tombola-sorsolás, természetesen Davidfecó irányításával. Dávid elvtárs egyszer még sok pénzt fog keresni vásártéri kikiáltóként, egy verbális zseni, ontja a jobbnál jobb mondatokat, így a tombolasorsolás tkp. csukott szemmel is nagyszerű szórakozás… asszem közvetíteni is fogjuk a jövőben. A nem semmi, 18 sebességes Schwinn bringa ezúttal is a Bringa konyha jóvoltából lett menetkész, kivéve, hogy defektes volt az első kereke. Pár perces javítás után kiderült, hogy van valahol még egy lyuk, aztán, mikor az is be lett foltozva, jött a harmadik, a negyedik, sőt az ötödik! Ekkor feladták a kilátástalan harcot…és a gép lapos elsővel várta a sorsolást.

A nagyszínpadon 11 körül kezdett a Korai Öröm, és ahogy tavaly is, abszolút telt házas koncertet adtak, ami azért is érdekes, mert a kerten végignézve nehéz volt elképzelni, hogy az a rengeteg ember az előbb még itt volt, merthogy a kert is ugyanúgy tele volt…

Nehogy kifelejtsem a kistermet, ahol szó szerint dübörgött a Techno Escape: Odum3 live-act, Garpo, Spyral, Aphiks, Doppler, VJ: Fullcolor, a kertben pedig: DJ Kolbász, D-Joint, Drs, DJ Sanyi, Kozi.

És akkor az adománypult. Szegények, mindig a beszámoló legvégén, méltatlanul, szinte mellékesen kerülnek a krónikába. Pedig isten bizony miattuk van az egész, ők tartanak el minket, nekik köszönhetjük a legtöbbet, ők a legfontosabbak. A zárónapon is kitettek magukért, és a már méretekben, színekben, mintákban erősen megfogyatkozott készlet dacára is 753.000 forint adomány gyűjtöttek!

Akiket csupán a szűken vett napi beszámoló érdekelt, azoktól itt el is búcsúzunk, mert a továbbiakban inkább bensőségesebb, bár mindenképpen publikus bekezdések következnek.

Merthogy feltétlenül tudnotok kell róla, hogy volt itt még valami, még valaki, akit olykor futólag megemlítettem, de amúgy mindvégig itt volt velünk, végigmelózta az összes napot, és akinek a kerti koncerteket köszönhetjük: Pistix.

Ha jobban utánaszámolunk, ő egymaga jelenti, jelentette a legnagyobb és a legtöbb támogatást a Tilos számára. Egy, akárcsak hozzávetőleg ilyen paraméterekkel bíró színpadtechnika: fények, vezérlők, állványok, kábelek, erősítők, keverőpult, monitor és koncerthangfalak, kiegészítők…, és a halálos biztonsággal levezényelt majd húsz koncert, türelem, odafigyelés, a helyszínre való szállítás, és a végső elpakolás, a napi több tonna megmozgatása. Nyolc napon át! Mindezt ajándékba kaptuk, de ha valakit érdekel, akkor hát érdeklődjön egy ilyesmi profilú cégnél, hogy kábé mennyibe fájna egy hasonló!

Pistix munkatársaként és a koncertprogramok szervezéséért óriási hála DJ Sztyeppnek, aki ráadásként szerkesztette és maszterelte a Maraton CD-t (Placiddal) és nem utolsósorban újra elhozta nekünk az Úzgin Üvert. Peti biztosan öregedett egy évet az elmúlt hónap alatt, nagyon sokat köszönhetünk Neki. Ugyancsak köszönet Dósa Marci és Katona Ádám uraknak, a hangosításban való rendszeres és szakszerű munkájukért! (Sztyepp megjegyzése: “Én viszont kijelenthetem – annak ellenére, hogy tényleg lefáradtam, sőt a végére bele is betegedtem – egy hónap alatt pont egy hónapot öregedtem.“)

Az egész Maraton-projekt motorja, anyukája, pelenkázója, az adománypult összeállítója és menedzsere, a főzések kaotikus folyamatát egyedül átlátni képes irányítója: Judit, az elképzelhető legnagyszerűbb munkatárs!

Viri, aki szabit vett ki a Maraton kedvéért, hogy Judit mellett ott legyen a szeme mindenhol, plusz irányítsa a rádiós bejelentkezéseket, a megváltozott rádióprogramot: egy héten át pörgött, tárgyalt, rimánkodott, balhézott, cipelt, számolt, pakolt, intézkedett!

Chucky állította össze és szervezte le az összes DJ-programot, mellette kezelte a rádiótechnikát, vezette a helyszíni közvetítéseket.

Nixon és Jahfar, akik a kinti technika felelősei voltak, Dávid elvtárs a tombola szervezője és irányítója, valamint az önkéntesek toborzójaként írta be magát a nagykönyvbe. Franyó és Drs a hangosításban segédkeztek, Szájmon ismét megbízható tűzmester volt, Levi volt idén is az esemény képes-krónikása, Szabi pedig, amikor nem a helyszínen segített, vagy a sportnapot szervezte, működtette,… egyfolytában a Tilos honlapját és facebook-os felületét aktualizálta.

Piry volt a bringanap hőse, óriási elkötelezettséggel és lelkesedéssel tartotta kézben a dolgot. Az önkéntesek közül néhányan feltétlen  megérdemlik, hogy név szerint említsük őket, hiszen nemcsak egy, hanem több napon át is hatalmas munkát végeztek: Nagy Anita, Kozári Zsuzsi, Tóth Ági, aki mindezek mellett a gyereknapi agyagozást vezette, Adrienn a barátnője, Szabó Niki, Fülöp Indi, Gergely Róbert, Faragó Péter.

Külön köszönet a Dürer Kert dolgozóinak, vezetőinek, akikkel tökéletes volt az összhang, praktice nem tudtunk olyant kérni, amiben ne segítettek volna, Nagy Zsolt és munkatársai, Gábor, Rafi, Attila, Robi, Ákos, Balu, Viktor, Vax, Zolika, Levi, Orsi…és többiek…ezer bocs, hogy nem említek mindenkit neve szerint…de hát annyian vagytok!

Óriási hála Bringa-konyha szerelőinek a rengeteg meggyógyított drót-szamárért!

Sokan, nagyon sokan tettek hozzá a Maraton sikeréhez, ha valakit kihagytam volna, azért csak rám nehezteljetek, de semmi szándékost ne gondoljatok mögé…, ám az alábbi pár sor nekik is szól:

Kedves Önkéntesek! Tisztelt Önkéntesek! A Tilos Rádió közössége nagyon-nagyon köszöni, amit ez alatt a nyolc nap alatt tettetek! Nagy hála az adományokért, felajánlásokért, a támogatásokért. S, ha szól a rádió jövőre is, azt jórészt Nektek köszönhetjük.

A Tilos a Ti rádiótok!
A Tilos Rádió közösségi rádió.

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a pénteki napon 753.500 Ft jött össze.

Előre is köszönjük a mai önkéntesek: Vizler Eszter, Faragó Péter, Szabó Nikoletta, Knopp András, Vajna Bali és Stráhl Kati munkáját!

A nap folyamán ingyenes légykötözés Manitou segítségével!


****************************
**************

A nap krónikája

kerti színpad

19.00 Peca koncert

20.00 Bateria Girassol

20.30 Illham Project (Fr)

nagyterem

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/02/~/media/News/Hirado/Hirek/2009/02/19/14/Korai_2009_Band_FF_kicsi.jpg.ashx23-01 Korai Öröm koncert

kisterem – Techno Escape
Odum3
live-act
Garpo
Spyral
Aphiks
Doppler
VJ: Fullkolor

kerti DJ
16:00-17:30 DJ Kolbász
17:30-19:00 D-Joint
22:00-23:30 Drs
23:30- DJ Sanyi

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:

francia halászlé (Haladó)

svéden füstölt makréla, görög saláta angolosan (Vida Tóni és a Tordas Rádió)


napi tombola
fődíj:
Ez a gyönyörű Csepel kerékpár volt!
nyeremények: sóbarlang belépő, házi készítésű finomságok, www.trap.hu játék, vallási kegytárgy, dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!


**************
**************

**************

Köszönjük szépen a mai önkéntesek: Kóczán Cinó Andrea, Focus, Jávor Dénes, Bíró Adrienn, Nagy Orsi, Tóth Ági és Szabó Niki munkáját!

20.30 Illham Project (Fr)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.