a Maraton Jamaika napja – 06.13. – szerdai beszámoló


****************************
**************
Jamaika nap

Itt meghallgathatod a szerdai élő közvetítést a Maratonról:
16.00-18.30 Haza és haladás, Pergő képek, Szappanopera helyett

Nézd meg a Jamaika nap összes képét a galériában!

Óvatosan fogalmazok, mert ilyen hangulatban könnyű túlzásokba esni, de megkockáztatom, hogy nemcsak az idei, de az eddigi Tilos Maratonok egyik, ha nem a legemlékezetesebb bulija zajlott tegnap. Mindjárt reggae-ska zene ünnepe is volt a szerda, és ezek az erőtől, lüktető dallamok végre elűzték a viharfelhőket a fejünk fölül. Kezdett a fiatal és éppen egy tehetségkutatót megnyert AfroDZAQM (ejtsd:afrodiziákum), akik rögtön belevágtak a közepébe, és már az un. hangbeállás is élvezhető örömzene lett, pláne a folytatás. Az őket követő Traditional Ska Special (feat. Ce’Anne) produkciója aztán már nehezen volt ülve hallgatható, s talpon is volt a kert, időközben kellemes telt házzá bővült közönsége. Lipi (Rácz Aladár leszármazottja) elképesztő tudású csapatokat verbuvál, menedzsel és tart egybe!

Nem akármilyen látvány volt a viharok után magára talált Tilos Maraton a parázsló tüzekkel, ping-pongozó, kocsmázgató, beszélgető sokadalommal, s a vizuálisnak sem utolsó koncert-színpaddal (tucatnyi rézfúvós, muzsikus), az önfeledt táncolókkal, és a színes adománypult körüli nyüzsgéssel. A bográcsokban a Haza és Haladás és a Pergő képek műsorkészítői főztek dán dogma-kormát, ami ezoterikus neve ellenére valóban ezoterikus kaja, nagyon csípős, elvarázsolt, indiai különlegesség. Ez történt a bejárat felöli bográcsban, míg az észak-nyugati oldaliban zöld hentesek levese készült, amit az egyszerűbb lelkületűek könnyen néztek palóc gulyásnak… de hát ez van, végül is nem tévedtek nagyot. Ráadásként pár méterrel odébb, Lipi személyes felügyeletével, s az általa pecázott halakból készült egy kisebb adag halászlé is.

Este tíz után beindult a nagyterem programja: előbb a Goodas Crew táncos lányai következtek Mr. Skunk-kal, majd jött a nagyszerű, nemrég díjat nyert Dubaku, akik pár hónapja Magyarországot képviselték a nemzetközileg is nagyon jegyzett Rototom Reggae Contest-en, s a velük színpadra lépő vendégeket Kálmit, TB-t és Miksát, a Ladánybene 27 legendáit nagy ovációval fogadta a szép számú közönség. Később is kaptunk még márkás reggae dallamokat a SpaceInTown Soundsystem jóvoltából.

A nagy zene-bona közben, pontban 11-kor sorsoltuk ki a szerdai tombola nyereményeit, s az igazán szórakoztató negyedóra fénypontjaként előbb egy Prince festmény, aztán a Czabán Gyuri készítette fotóról festett vászon, majd az abszolút menetkész Favorit bringa leszármazott is elnyerték új gazdáikat…, vagy inkább azok nyerték meg ezeket…most hirtelen nem emlékszem.

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a szerdai napon 865.000 Ft jött össze.

Köszönjük szépen a mai önkéntesek: Laskai Linda, Kóczán Cinó Andrea, Herczegh Zoli, Jávor Dénes, Dóri, Fülöp Anandamayi Viktória, Bíró  Adrienn, Nagy Orsi és Tóth Ági önzetlen munkáját!


****************************
**************

A nap krónikája

kerti színpad

19,00 AfroDZAQM

20.30 PASO Traditional Ska Special feat. Ce’Anne

nagyterem
22.00
Goodas Crew+Mr.Skunk
Dubaku
koncert
(feat: Miksa, Kálmi, TB-Ladánybene 27)
SpaceInTown Soundsystem

kerti DJ
16:00-17:30 Ska Club (Dorothy, Krsa, Lipi Brown)
17:30-19:00 I.Ration
22:00-23:30 Jahfar
23:30- Lee’n’Gum

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:
zöld hentesek levese (Haza és haladás)
dán dogma korma (Pergő Képek)
Paso Halászlé (Lipi/Ska Klub)


napi tombola

főnyeremény: Ez a kerékpár volt!
további nyeremények:
sóbarlang belépő, Czabán György Kolbász képe megmachinálva, házi készítésű finomságok, www.trap.hu játék,  fél éves Magyar Narancs előfizetés, KVB filmek, dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!

****************************
**************

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.