a Maraton 5. napja – 06.12. – keddi beszámoló


****************************
**************

Itt meghallgathatod a keddi élő közvetítéseket a Maratonról:
16.00-18.00 Kontúr, Bádogdob
21.00-22.00 Morális Vállalkozók

Amikor a kora délutáni napsütésben, a pinceablakban napozó macska lustán nyújtózkodva elhatározta, hogy jár egyet a spejz környékén, csak mintha arra lenne dolga, … akkor joggal kérdezhetnétek, hogy ennek ugyan mi köze van a Tilos Maraton ötödik napjához. Nos, valóban nem sok…, hiszen történetünk idején és helyszínén, a Dürer Kertben sem macska, se spejz, de főleg kora délutáni napsütés nem látszott. Volt viszont reménytelenül beborult égbolt, sötét felhők és soha abbamaradni nem akaró eső.

Nézd meg a keddi nap összes képét a galériában!

Ezzel együtt, és az áldatlan körülmények dacára, meglepőn vidám készülődés verte fel a víz áztatta murvát. Keszthelyi Imi, bizalmas tekintettel nyújtott körbe egy kerek hasút, halkan sorolva a műszaki specifikációt (szilva, erdélyi, tölgyfahordóból, 50%…), Szájmon ernyő alatt hasogatta a fát, s már csak a világítás hiányzott a zsibongó adománypult fölé, mindössze Pistix szerelte morcosan a színpad hangtechnikáját, mert előző este megint lába kelt néhány mikrofon-kengyelnek. Tudjátok, ez az a kis műanyag-fém alkatrész a háromlábú állványok tetején, amiből egy mozdulattal kivehető, vagy visszailleszthető a mikrofon, koncert közben. Hogy kinek, mire kell, és főleg hogy ennyi… hiszen péntek óta már vagy egy tucat(!) tűnt el. Kivételesen kellemes háttérzene aláfestésével komoly seregek szeletelték a Borscs-ba való zöldségeket, és körvonalazódni látszott a csülkös káposzta jövője is. A „kivételesen” itt elsősorban a hangerő kellemességért jelentette, mert azt tudnotok kell, hogy rendes Tilos Dj számára a master volume potmeter egyetlen állása képzelhető el: az ütközésig feltolt. Ettől csak könyörgés, rémült integetés, erélyesen fenyegető magatartás, …vagy egyszerre mindegyik képes eltántorítani. Tegnap azonban semmi hasonló nem kellett… magától és spontán történt a dolog.

Azt az egyet volt nehéz elképzelni csupán, hogy ide, ilyen körülmények közé rajtunk kívül mások, emberek fognak jönni…így aztán Judit a Tilos Gasztro Divizió főnök úgy határozott, hogy a mára rendelt kenyér mennyiségének a fele is túlzás, ezért legyen inkább csak annyi. Itt jegyzem meg, hogy (sajnos) igaza lett, …és hát igen…ezért kell szakemberekkel dolgozni. És végül, ha mégoly nehezen is tudtuk elképzelni, mégiscsak eljöttek páran. Ugyan elmaradt a maratonok szokásos forgataga, ám azért Barabás Lőrinc, és a csak néha összeálló, Miles Memorial Band szolid harmadház előtt játszott. De hogy! Amint a nagy előd, úgy Lőrinc is bátran ötvözi a tradicionális rézfúvós hangzást a szinte brutális szintetizátor háttérrel-szólókkal, s mindezt olyan fölényes biztonsággal, amit csak nagy jazzmuzsikusok tudnak. Pistix ehhez megint kikevert egy olyan „soundot”, hogy néhány házzal odébb, a szomszédos Zichy utcából is megmondhattad, hogy melyik zenész áll hátrébb… Aztán a Bardo, Bárdos Deák Ági csapata, ahol a nagybőgőt tubának hívják (egyébként úgy is néz ki és fújni kell), s ahol Bujdosó Jani épp a Telecasterét hozta el (istenem, hány gitárja lehet…), s ahol immár nosztalgikus múltból szólnak a Kontroll, Trabant és Balaton számok meg a Sag mir wo die Blumen sind, …ja kérem, valaha ezeket korszakok választották el. Az adománypult tényleg szerénykedett, amiről lelkes önkénteseink tehetnek legkevésbé, de hősies kitartásuk ellenére tegnap 274 ezer gyűlt össze.  Ne kérdezzétek meg, hogy ki ette meg akkor a Zotyka készítette székelykáposztát, és hogyan fogyott el majd 60 liter borscs, de végül is ez lett, meg még annyi, hogy amikor nem a zenekarok, akkor Nixon, Minek, a Smokin’ Heads és Azaki játszottak.

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a keddi napon 274.000 Ft jött össze.

Köszönjük szépen az önkéntesek: Kóczán Cinó Andrea, Herczegh Zoli, Dóri, Kozári Zsuzsa és Knopp András önzetlen munkáját!


****************************
**************

A nap krónikája

kerti színpad


19.00 Miles Memorial Band feat. Barabás Lőrinc


20.30 Bardo koncert

kerti DJ
16:00-17:30 Nixon
17:30-19:00 Smokin’HeadZ
22:00-23:30 Minek
23:30- Azaki

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:
Barszcz/Borscs “lengyel-ukrán-orosz” (Keszthelyi Imre)
cseh csülkös káposztával (Zotyka)


napi tombola

főnyeremény: Ez a kerékpár volt!
további nyeremények:
sóbarlang belépő, www.trap.hu játék,  házi készítésű finomságok, dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!

****************************
**************

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.