A Zene Ünnepe és a Magyar Dal Napja utórezgései – 09.26-27.

A Zene Ünnepe és a Magyar Dal Napja utórezgései
a Tilos Rádió rendkívüli, négyórányi Népzenei Műsorában –
2011. szeptember 26. 22h – szeptember 27. 02h

Nagy bulinak ígérkezik!

Ágoston Béláék (ETNOFAUN)

http://www.kobuci.hu/public/files/images/etnofaun.JPG

http://www.myspace.com/etnofaun
2010 tavaszán jött létre a világzenét játszó Etnofaun zenekar, amely magyar népdalokat játszik, meghökkentő kísérettel – a zenekar igyekszik újraértelmezni a tánczene fogalmát.

Ágoston Béla többek közt a Zuboly, az Agostones és az Ágoston Quartet vezetője, de zenélt már Kispálékkal vagy éppen a Folkestrában is. Folyamatosan keresi a helyét, ha meg nem találja, felcsap zenetanárnak, ahhoz biztos, hogy ért.

Ágoston Béla sok hangszeren játszik, többek közt szaxofonon, klarinéton, kecskedudán, ütőgardonon, brácsán, steel drumon, és emellett énekel is. 1992-ben végzett a pécsi egyetem ének-zene-karvezetés szakán. Formációi közt ott a Zuboly, az Agostones, a Gabona, a Zuboly Plays Jazz, a Vízöntő, ahol a jazz, az etno és a világzene keveredik egymással. Alapító tagja a Magyar Dudazenakarnak, emellett zenéket ír rajzfilmekhez, filmekhez és színdarabokhoz. “Az Etnofaunnal már tizenkét zenekarom van, úgyhogy nem lesz több, sőt, velük az is a célom, hogy egyesítsem az erőket, egy kis ez, egy kis az, főleg az eddigi időszak legjobb számai.”

Felállás:
Lázár Erika – ének
Szarvas Dávid – ének, rap, beatbox, ütőhangszerek
Kiss Gábor – ének, dob
Mizsei Zoltán – ének, billentyűs hangszerek
Resch Béla – basszusgitár, bőgő
Ágoston Béla – ének, brácsa, duda, szaxofon, steel drum

******

Nemes Levente

http://jaguar.phaseserve.com/~szmhocom/szmho/images/szmho/egycsonak/nemeslevi.jpg

Egy különös fiatalember különleges dalai…  valami őserejű, sajátos zene szólal meg a kezei alatt – mintha visszaléptünk volna az időben a magyar őstörténetbe.

“12 húron pendülő, lélek mélyen zendülő, erdőn-mezőn fakadó gondolatok hang-harmónai Zen-éje…
Autodidakta módon tanultam muzsikálni, eleinte hat, majd 12 húros gitáron játszottak, török dobokon, dorombon, és saját készítésű fúvós hangszereken is kísérleteztem…
Felvételeket is készítek, de ezek folyamatos változásnak vannak kitéve…
mindig újraformálom őket…

Hiszek abban a közvetlen, oda-vissza ható folyamatban, ami az előadás s a befogadás során a közönség és az előadó között létrejön.”

http://www.nemeslevente.hu/

*****

Mészáros Tibi és a RockFolk

Tagok
Mészáros Sára – ének
Karánsebessy Balázs – dob, cajon,
Lafkó Tibor – bass, nagybőgő
Mészáros Tibi – gitárok, hegedű
Pivarnyik László – billentyű, harmónika

Az autentikus magyar népzenétől a rock&roll partykig, motoros találkozótól az utcabálokig, unplugged rockzenétől a magyar táncházig, eredeti és feldolgozott népzenétől a blueskocsmáig…

A Rockfolk Blues Band (RBB) 2010 nyarán kezdett el koncertezni. A zenekar magját hivatásos népzenészekből álló baráti társaság adja, akik a saját népzenei múltjuk tapasztalatával közelítenek a 70-es évek zenei világától kezdve napjaink zenéjéig. Az énekes Mészáros Sára, akinek a hangi adottságai lehetővé teszik, hogy azAC/DC , Janis Joplin, Dusty Springfield vagy akár Cserháti Zsuzsa dalait is meggyőzően tudja előadni. Fiatal kora ellenére a zenekar repertoárjában szereplő népzeneifeldolgozásokat is éretten tolmácsolja, és magával hozza napjaink fiatalos zenei világát. A zenekar műsorában megtalálható az autentikus magyar táncház, népzenei feldolgozás, woodstoki hangulatú rockkoncert, amellyel akusztikus helyszíneken, rockzenei színpadokon, blueskocsmákban, utcabálokon is megállják a helyüket.

http://www.youtube.com/watch?v=9V9UkqMGEb8

******
Radikális zenekar (Csente Tibi, Vass Lóri és Halmos Attila)

http://www.youtube.com/watch?v=e2kyb_NUID8

http://www.youtube.com/watch?v=KliPtTxnLtQ

“Egy ország jazz-kultúrájának fejlettsége azon is múlik,hogy a különbözőkorszakokban kialakult stílusok egyazon időben életképesek-e,vagy pedig a közönség csak az éppen divatos jazzt fogadja-e el.” – Gonda János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.