Új RSS feed aka Tilos Podcast

Újra működik a műsorok feed-je!
Tilos Podcast!

Barabás László, aki 3 gyermeke mellett olyan programozási csodákat hajtott végre,mint a régi timea.tilos.hu, amin a tilos műsorokat lehetett osztályozni, illetve ő volt, aki a korábbi RSS feed-et is programozta, elkészült az új RSS verzióval. Ez szebb, jobb és biztonságosabb, mint a korábbi. Két helyen található.

1. a heti műsortáblánál:

http://tilos.hu/index.php?form=musorok

2. az egyes műsorok oldalánál:

pl. Alap – indiai klasszikus zene >> http://tilos.hu/podcast/595_2011.rss

Köszönjük szépen Barna!

*****

Mi az RSS feed és a Podcast?

Az RSS feed egy olyan élő könyvjelzőrendszer, amely a böngészők (a Mozilla Firefox 2.0 változattól, Flock, az Opera, az Internet Explorer 7-es változattól), illetve más webes alkalmazások (Bloglines, My Yahoo, Google Reader, stb.) segítségével, a feliratkozott oldal híreiről, illetve az adott RSS alá tartozó egyéb tartalmakról (pl. új mixek megjelenése stb.) a lehető leghamarabb értesítést küld. Az értesítés a böngésző könyvjelző sorában jelenik meg.

A Podcast(ing) összetett szó, előtagjának eredete visszavezethető az Egyesült Államokban igen népszerű, így lassan már szabványszerű gyűjtőnévvé váló Apple-zenelejátszó, az iPod nevére, és ehhez kapcsolódott hozzá a broadcastingból (műsorszórás) lett cast(ing).

 A szóösszetétel kvázi jelentése: az internetről egy számítógépes program segítségével a jellemzően MP3 formátumú tartalmak automatikus összegyűjtése és a felhasználó eszközére való letöltése.

Vagyis a kiválasztott Podcast feliratkozás után, a program automatikusan letölti, és a felhasználó számítógépére, vagy az ahhoz  csatlakoztatott MP3-lejátszó tárolójába helyezi a Podcasthoz tartozó legfrissebb tartalmat.

A Podcast videós magyarázata angol nyelven:

 

Egy hozzászólás a(z) “Új RSS feed aka Tilos Podcast” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.