Maraton 2011 – 5. nap, vasárnap

06.12. Vasárnap
A Maraton ötödik napja

heti program <>> ajándéktárgyak

Családi Nap: bábszínház, mese és játékprogramok

8T8 továbi képei a face galériában

A gyerek-lélekről könyvtárakat írunk tele, mégis mindig tud meglepőt mutatni,  ahogy megtapasztalhattuk, pl. a Tilos Maraton gyerek-programjai során is. Ugyan, ki gondolta volna, hogy a sok érdekes, szórakoztató elfoglaltságot majdnem übereli a Dürer hátsó udvarát eltakaró, kiszolgált Ikarusz busz, s ott is a játékok játéka a kézzel még kinyitható-bezárható harmonika ajtó. Valósággal elvarázsolt vagy fél tucat gyereket, akik boldogan visítva szálltak föl, rohantak végig a buszon, oda-vissza, majd le, ajtó becsuk-kinyit, majd újra és újra. Ezredszer is. Némelyüknek egy lépcső is akkora volt, mintfelnőttnek egy asztalra fellépni, …úgyhogy fizikai teljesítménynek sem semmi, amit műveltek.

Mellette azért jól teljesített a tésztasütő, gőzhajóépítő, adóvevő-csináló szekció is, több mint harminc kicsi ülte körül a bábjátékot, majd dizsizett a belső térben. De persze, voltak lufik, Tilos strandlabdák, párnák, vízben pacsálás, nutellás kalács, tombola és egyebek.
Szóval, jó kis gyereknap kerekedett ki Ungváry Fanny főrendezésével, Birtalan Kriszta, Gálos Évi, Bársony Juli, (Soup színház) Bernáth Dénes, és a Naphon gyerek-diszkó közreműködésével. Ez volt a Tilos első „outdoor” családi eseménye, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, jövőre még ilyenebb lesz! Négy óra felé aztán beindult a Szentmihályi lecsó-brigád is, és valamivel később a csicsriborsós, curry-s ezotérika is, az Estiskola és szerda éjszakások jóvoltából. A tüzeket, parazsat mindvégig Simon produkálta fáradhatatlanul (megjegyzem, a Maraton minden napján…).

A koncertek szuper hangulatot hoztak a Dep’Art – nagyszerű, alternatív szövegek, underground hangzás -, majd a Deja Vu Revue jóvoltából, akik olyan lazán énekeltek három szólamban, mintha én is meg tudnám csinálni. S amíg a kisteremben a No Wave Est varázsolta el az ambient-zajzene kedvelőit, addig nagyteremben beindult a Tilos Funk Allstars Party. Az éjfél után elpakolt adománypult (kajával együtt) 840 ezret számolt össze.

– Papó

Köszönjük szépen az önkéntesek és a rádiósok munkáját!
Köszönjük Kis Réka, Baumann Csilla, Lutz Gábor, Tóth Ági, Keszthelyi Péter, Maklári-Klekner Mariann, Hornyik Alexandra, Juhász Bazsi, Karátson Reni, Csörgő Diána, Harich Ágnes, Szikra Judit, káVirág,
Szájmon, 8T8, Jahfar, Sztyepp

15.00 Sellő mese
A Soup Színház bábelőadása
Itt olvashatsz egy korábbi A Soup Színház előadásról!

állandó programok:
Naphon Gyerekdiszkó – Móni
mécsesgőzös medencében! – Bernáth Dénes
adóvevő készítés
sütöde (nyárson, parázson, sütőn)

vasárnapi adománypult

látványkonyha: Estiskola <<>> A szerda éjszakai műszak
menü: Szentmihályi lecsó <<>> Vega Hadtápa

*****
kerti színpad
19.00-20.30 Deja Vu Revue koncert

19.00-20.30 Dep’Art koncert

nagyterem
22-03 Tilos Funk Allstars
Keyser+Shuriken, Suhaid, Káosz, Sanyi, Waxman, Zotyka, Haze
PegTopLive (MnemonicKiss – trombita, Elliot – szájharmonika, Séf – lemezek, effektek)

kisterem
20-24 No Wave Est – kisérleti zene fesztivál
20.00 Amigzaj
21.00 Oep
22.00 R.R.Habarc
23.00 Ahad & én

kerti DJ
14.00-16.00 Slicz
16.00-19.00 Tomanek
22.00-23.30 Inform
23.30-01.00 Joe Bonez
01.00 – Lesson Zero

Zotyka

Egy hozzászólás a(z) “Maraton 2011 – 5. nap, vasárnap” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.