Maraton 2011 – 7. nap, kedd és heti beszámoló!

Beszámoló a keddről, a Maraton utolsó napjáról, ill. az egész Maraton hétről egyben.

Mennyi sokoldalúan tehetséges embert hoz össze a rádió, mondta Kovácsy Tibi, Beáta Pozitivát, azaz a Trio Pozitivát, hallgatva. És tényleg.

19-22 Trio Pozitiva

Az őket követő Bardo aztán szintén kitett magáért: Bujdosó Jani mindent tud, amit gitáron érdemes, Ági hangja, egyénisége, szövege, minden mozdulata annyira alternatív, annyira öntörvényű underground, annyira Tilosos, … magában egy permanens forradalom.

Bardo koncert

Közben a kellemes telt házat produkáló kert várakozása vette körbe a tűz körül igyekvő csapatokat, ahol is a Bádogdob, Hal-adó, Az írás megmarad és a Csonkamagyarország legjobbjai konkurenciájaként a Haza és Haladás prominensei főztek nagyon finomakat.

Bea szemreveszi a herét

Az adománypult, pedig már kénytelen volt rendeléseket felvenni, mert a leghúzósabb pólók az utolsó szálig elfogytak! Még így is 660 ezer lett az „einkommen”, ami azt jelenti, hogy Tilos Maratonok történetében először, az adományok összege meghaladja az öt és fél milliót, ami számokban így néz ki: 5.500.000 Ft. Ebbe beleszámoltuk az ez idő alatti regisztrált paypal utalásokat (120 ezer), továbbá néhány jelentős ígéret nyomán várt összegeket és a póló-utánrendeléseket is.

Ezek persze a bruttó számok, ebből még lejönnek a megvalósításhoz szükséges kiadásaink, s a nettó végeredményt majd csak később tudjuk megmondani. Este tíz körül, aztán óriási koncerttel búcsúztatta a hetet a Korai Öröm, és másnap egész furcsa volt, hogy nem egy újabb maraton-nap miatt bringázunk a Dürer felé, hanem a leszerelés, hazaköltöztetés, elpakolás miatt.

23-01 Korai Öröm koncert

Szegény Jahfar mindjárt az első percben félrelépett a kert-színpadról lefelé, és nem sok híja lett, hogy ő legyen a Maraton második boka-áldozata. A maradék hét ember 3-4 óra alatt állította helyre az eredeti állapotot, Roland, Jahf és Pistix géperejű járműveinek igénybevételével. Kirámoltuk, kimostuk a hűtőket, leszereltük a molinókat, eltüntettük a „tűzhelyek” nyomait is. Fokhagymától esőkabátokig, sátorponyvától a hangfalakig minden felkerült az autókba és már más nem is volt hátra, mint egy újabb fél órás kipakolás, hurcolkodás a Mária utcában.

Szokásos módon itt egy hosszú felsorolás következne, mindazok neveivel, akik önzetlen, odaadó munkájukkal döntően elősegítették a Tilos-Maraton sikerét. Ez alkalommal inkább kiemelném azt a néhányat közülük, akik a legnagyobbat alakították: Juditpicinyem, aki fantasztikusan összerakott mindent előre, s aki egy rohadék éjszaka-sin-járdaszegély konstelláció miatt mégsem lehetett velünk, Virág, aki szabadságot vett ki, hogy Judit helyébe lépjen, és nagyon nagyot alakított. Szikrajuci, aki szintén a munkáját hagyta ott, hogy a kerti, szabad-tüzű konyha irányítója legyen, s mellette Szájmon egy héten át volt a bográcstüzek ura. Aztán Sztyepp, aki nemcsak a kerti koncertek technikai lebonyolítását vitte, de aki a hét nap tizennyolc koncertjét letárgyalta, szervezte, összerakta is. Végül (de n.u.s.) Jahfar, akinek az egész hét technikai előkészületeinek és lebonyolítását köszönhetjük. (Állítólag egy okos főnök még magánál is okosabb munkatársakkal veszi körbe magát, s így, ugyan ő a csapat legbutább embere, ám együtt igen hatékonyak. Valahogy így…)

A Tilos Rádió közösségi rádió!

– Papó

*********

6.14. Kedd
A Maraton hetedik napja

heti program <>> ajándéktárgyak

Köszönjük szépen az önkéntesek és a rádiósok munkáját!
Köszönjük Pály Viktor, David bLacK, Benedek Gergő, Maklári-Klekner Mariann, Kis Réka, Timi, Liby, Focus, Kiss Gabesz, Csörgő Diána, Szikra Judit, káVirág,
Szájmon, 8T8, Jahfar, Sztyepp

******

látványkonyha: Haza és Haladás <<>> A sas leszállt – Az írás megmarad <<>> Tsonkamagyarország
menü: Butter Chicken (indiai vajcsirke) <<>> Kakastöke pörkölt <<>> Túrós csusza

22-23 Dobok és Tüzek

kerti DJ
16.00-17.30 Adam Salman
17.30-19.00 I. ration
22.00-24.00 Chi Korea
24.00 – Kristálykert live stream


Minek teker

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.