Maraton 2011 – 2. nap, csütörtök

06.09. Csütörtök
A Maraton második napja

heti program <>> ajándéktárgyak

8T8 további képei a Face galériában

A második napra megjött az önbizalmunk. Mert mindig tartunk  egy kicsit attól, hogy nem jönnek el a hallgatók, vagy nagyon kevesen jönnek csak el. De úgy tűnt, hogy a Maraton még ilyen viharos időben is fontos a hallgatóságnak, amikor a szél rendre letépkedte a díszítésre és eső elleni védelemre felállított sátortetőket. A hidegre jellemző, hogy Selmeczi Bea csak úgy tudta a Csonkamagyarország élő adását végigülni, hogy magára tekert egy zöld pokrócot.

Az összes új póló nagyon sikeres lett és nem sejtettük, hogy alábecsültük a keresletet, úgyhogy komoly utánnyomások lesznek az új pólókból. A Cirkusz-Ka és az El Buerdo Fuello nagyszerű koncertet adott és meg is táncoltatta a közönséget.

Elkészült egy Tilos műsorkészítő csoportkép, amire bár meghívtunk minden műsorkészítőt, csak egy részük tudott megjelenni. Itt is van:

A konyhában a hallgatók az Agora és a Chat tevékenykedtek és kiváló, magas tápértékű ételek születtek. A pult is nagyon megindult. Bár az ételből befolyó adományok erősen elmaradtak a Dörögi különítmény csúcsgyanús bevételétől a pult nagyszerű eredményeket produkált. Az este összbevétele 840.00 Ft volt.

– Papó

Köszönjük szépen az önkéntesek és a rádiósok munkáját!
Köszönjük Belicza Bea, Kardos György, Králik Miklós, Elliot, Kittrich Zoltán, kisSzmol, Szikra Judit, Izzy, Jánka Melinda, Pánczél Laci, Orsi (NoA), Juhász Bazsi, Albert Dóra, Herczegh Zoli, Kiss András, káVirág,
Szájmon, 8T8, Tolsztoj, Meddve, Jahfar, Sztyepp

*******

látványkonyha: Agora <<>> Chat
menü: Padlizsán Tikka Masala + vega szendvicsek <<
>> Savanyú-Chatrats-Vetrece puliszkávalchatrats a konyhában

Savanyú vetrece

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg marha apróhús, 6 dkg füstöltszalonna, 8 dkg vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 1,5 dl, tejföl, liszt, 4 dkg zsír, fél citrom, 1 babérlevél, mustár, fűszerpaprika, fokhagyma, bors, só

A húst vágd kisujjnyi csíkokra. Az ugyancsak felcsíkozott szalonna zsírját süsd ki. Add hozzá a zsírt, a finomra vágott vöröshagymát, kevés összezúzott fokhagymát, majd a tűzhelyről lehúzva keverj hozzá pirospaprikát, s öntsd fel egy kevés vízzel (vagy csontlével). Tedd vissza a tűzre, s süsd zsírjára (azaz forrald el róla a vizet).

Add hozzá a húst, a babérlevelet, a fehérbort, sózd, borsozd, majd lassú tűzön, fedő alatt párold meg. (Ha közben a leve elfőne csontlével, vagy vízzel pótold.) Amikor már majdnem puha, süsd zsírjára, s add hozzá a lisztből és tejfölből készített habarást. Amíg kiforralod, vedd ki belőle a babért, s sóval, mustárral, citromlével, kis reszelt citromhéjjal végezd el az utóízesítést. (Tálaláskor még meglocsolhatod egy kis tejföllel.)

Szikra Judit, aki minden nap konyhatündérkedik

Judit minden nap házi szendvicskrémeket és saláta-csodákat készít, hogy senki ne maradjon éhes, amíg elkészül a vacsora, illetve ezek a szendvicsek biztosítják a Tilos önkéntesei és fellépői részére a munkához szükséges szénhidrátokat. Judit eddig is nagyon sokat segített a Maratonok idején és most is mind a hét napon keresztül önkéntes konyhatündérkedik. Köszönjük Judit!

*********

kerti színpad
19.00-20.30 Cirkusz-Ka koncert
20.30-22.00 El Buerdo Fuello koncert

kerti DJ
16.00-17.30 TG Lupin
17.30-19.00 DRS
22.00-24.00 Gandharva & Von Yodi
24.00 – Carlos

Carlos a pultnál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.