Maraton 2011 – 1. nap, szerda

06.08. Szerda
A Maraton első napja

heti program <>> ajándéktárgyak

8T8 további képei a Face galériában

Hallgasd meg a szerdai élő közvetítést a Dürerből!
(Szőke András, Tóth Szabi)

Pár héttel ezelőtt, amikor az időjárás végleg úgy döntött, hogy nyár van, akkor volt vagy 2 hét, amikor sóvárogtunk, hogy bárcsak a Maraton alatt is ilyen idő lenne. Ebben benne volt az is, hogy a múlt évben menyi eső esett a Maraton idején. Az időjárás előrejelzés sem volt túl kecsegtető.  Szerencsére szerdán csak délelőtt esett az eső. De ez nem időjárás jelentés. Ez lesz az első év, hogy a teljes Dürer Kertet birtokba vettük. Szerte a kertben programok vannak és a termeket is megtöltjük majd esténként.

Idén nagyon szervezett önkéntes csapattal készültünk. Még eligazítást is sikerült tartanunk, ami különösen jól jött azoknak, akik még nem önkénteskedtek a rádiónál. ezzel tehermentesítve lett több ember, akik az elmúlt évek Maratonjai alatt túldolgozták magukat. Lettek külön adománypultosok, technikusok, konyhai segéderők.

Az Iparkutya (ex Club Era) és a Bujdosó János Trió is nagyszerű zenét játszott.

Este megérkezett egy német Hang-dob különítmény, akik a színpadra kéredzkedve olyan 30 perces spontán örömzenés dzsessz-világmuzsikát dobtak össze, hogy csak bámultak a körülöttük állók. Az egyik hallgató pedig azt mesélte, hogy a Csendes óceán közepén vendégeskedett egy kicsi szigeten, amikor a Magyarország név hallatán felderült egy helyi lakos tekintetet és azt mondta. “Hungary! Sziget festival, Tilos Radio”

A Dörögdi Különítmény, Szőke András vezényletével hozta a kiváló formáit. Nem csak kiváló pörköltet főztek, de házi süteményekkel és házi pálinkával is megalapozták a jó étvágyat. Az adománypult egy ideig árválkodott, aztán este 10 után hatalmas forgalmat bonyolított le. A pörköltös és pultos adománybevétel 630.000 Ft lett.

– Papó

Köszönjük szépen az önkéntesek és a rádiósok munkáját!
Köszönjük Rákos Judit, Ács Gábor, Simon, Králik Miklós, Belák Balázs, Kittrich Zoltán, Kabai Gábor, Szikra Judit, káVirág, Szájmon, 8T8,  Belicza Bea, Alföldi Laci, Varga András, Karátson Reni, Alföldi Laci, Varga András, Mersich Ágota, Albert Dóra, Herczegh Zoli, Jahfar, Sztyepp, Tóth Szabi

*********

látványkonyha: Szőke András és a dörögdi delegáció
menü: Dörögdi pörkölt Házi/zsíros házi/kenyér

elkészült a Dörögdi pörkölt

********
kerti szinpad
19-20.30 Iparkutya (ex Club Era)

20.30-22.00 Bujdosó János Trió koncert a Mű-Hely Estek keretében


kerti DJ
16.00-17.30 Mr. Fiel
17.30-19.00 Lafuente & Solid
22.00-24.00 Szőke Diszkó
24.00 – Suefo & Nafta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.