A Művészet Születésnapja (Ausztria) Tilossal.

Január 16 és 17-én Ausztriában ünneplik a művészet születésnapját, amin a Tilos a No wave műsorral képviseli magát.

A No wave 16-án 22:40-23:00-ig játszik élőben, ami műhold segítségével fogható lesz. A Tilos az élő adás egy részét közvetíti majd (!).

Az egészet az IMA és a ORF Kunstradio szervezi. Itt vannak a linkek:
http://www.artsbirthday.net/

http://www.ima.or.at/klangmaschinen/?p=26&language=de

http://www.kunstradio.at/

http://www.kunstradio.at/PROJECTS/AB2009/index.html

Külön érdekesség, hogy Hainburgban lesz, ahol van egy hangkeltő kütyüs kiállítás.
http://www.ima.or.at/klangmaschinen/db/?lang=de

A honlapon ott van a kütyük képe, leírása, hangmintája.
17-én egésznap, reggeltől éjfélig szól a zene, ha igaz ezek a kütyük is játszanak.

Tóth Pál levele a Születésnapot követően:

Köszönet mindenkinek aki lehetővé tette, hogy a Tilos Radio közvetítse Hainburgból az art’s birthday koncertjeinek egy részét, illetve azoknak akik bármilyen módon segítettek.

Jó volt kint Tilos Rádiósnak lenni. Nagy sikerünk volt, s sokan már úgy köszöntek, “tilos”. A 17. art’s birtday party műsorbezetője, mivek ezen is részt vettünk, bár külön-külön, megjegyezte, milyen jó rádió lehet ahol
ilyen zenék születnek.

Nagy promóciója volt a rádiónak. A műsorfüzetben is említésre került a rádió, a honlapon is fent van + a logonk, illetve a helyszínen is elég gyakran volt szó a rádióról.

Mindenképpen elismerés, hogy a szervezők már most felkérték a rádiót, s minket természetesen, hogy jövőre is vegyünk részt a születésnapon. Mivel akkor várhatóan szerényebb az anyagi forrásokal fognak rendelkezni, interneten keresztül. Jó lenne, ha az egész estét közvetítené a rádió.
Egyébként lehetőség van bármilyen hang- illetve képanyagot feltenni a honlapra, természetesen jövőre, amit bárki meg tud nézni, hallgatni.

Az elmúlt 2 adásban az ott rögzített anyagokból játszottunk a no wave-ben, s a következőre is maradt egy kevés. Mivel saját mikrofonos rögzítésről van szó, a közönség hallható. De mindenképpen élvezhetőek.

Mindenkinek ajánlom az ima honlapján (www.ima.or.at) a különbözó hangkeltő, rögzítő eszközöket, képpel, 2 nyelvű leírással, néhol hanganyaggal, esetleg videóval (edison fonográf, teremin, kempelen beszélő gépe, max-brand szintetizátor, hammond, mellotron, stb). Sőt akinek van kedve április 9-ig megtekintheti Hainburgban. Közel a határhoz, hajóval is lehet menni. (persze, ha már jár).

Üdv,
én

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.