“Adunk Kapunk” – Gyűjtő akció és Nap a Hajléktalanokért!

A Spirit Alapítvány bemutatja:

“Adunk Kapunk” – Gyűjtő akció és Nap a Hajléktalanokért!
rendezvénysorozat a hajléktalanokért!

Amely létrejön a Spirit Alapítvány, a Cökxpôn Ambient Kft. (Café  Theater), a Vagyunk Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete és a Menhely Alapítvány összefogásával illetve a Hajléktalanokért Közalapítvány, a Fedél Nélkül, Govinda Swami és a Tilos Rádió közreműködésével.

2010. Május 22. szombat és 2010. Október 16. szombat
(2010. Október 17. Hajléktalanok Világnapja)

Négy szervezet közös szervezésében és három szervezet közreműködésével a 2008. évihez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az „Adunk – Kapunk” rendezvénysorozat a hajléktalanokért. A már egyszer megvalósított program ötlete került továbbfejlesztésre, hiszen ezúttal nem csak az éterben próbáljuk bemutatni, hogy a hajléktalan (otthontalan) emberek is tudnak maradandó értéket teremteni. Még több szervezet bevonásával, ételosztással, adománygyűjtő akciókkal és karitatív záró rendezvénnyel bővült a programsorozattá felnövesztett nap.

A Vagyunk Egyesület tagjainak alkotásaiból nyílik kiállítás a Cökxpôn Café-ban, ahol azok egy hónapig láthatóak és meg is vásárolhatók, támogatva ezzel a hajléktalan művészeket.

Természetesen nem csak a meleg kényelemből szeretnénk rámutatni az utcán élők körülményeire, hanem a Boráros tér aluljárójában is „szükség-csillapító” programokat valósítunk meg. Lakatos Gyula, (Govinda Swami) a Civil Rádió, A Kanál forradalma vegetáriánus rádió műsorszerkesztő- műsorvezetője, közreműködésével, 200 tál vegetáriánus étel kerül kiosztásra, amelyet a rászorulók egy pohár teával öblíthetnek le.

A Tilos Rádió és a Cökxpôn Café által egy hónapon át gyűjtött takarókat, hálózsákokat, törülközőket, tisztálkodó szereket, ruhaadományokat, ugyanitt osztjuk ki az otthontalanoknak. Emellett mindkét helyszínen a járókelők és a kedves érdeklődők hajléktalan költők és írók verseivel, novelláival ismerkedhetnek meg a saját, és a Menhely Alapítvány szociális munkásainak tolmácsolásában. A Tilos Rádió megszületése óta támogatja a hajléktalan sorsba kerülteket, gondoljunk csak a Tilos mellényekre, amiket Fedél nélkül terjesztők kaptak a 90-es évek végén, vagy a már hagyományosnak tekinthető tematikus napokra a rádióban.

Ezúttal a rádióban a Cökxpôn Műsorban, tematikus műsor keretében beszélgetést szervezünk hajléktalan szervezetek meghívásával. Kétszer egy hónapon át hirdeti a rádió az eseményt és az adománygyűjtő akciót. A karitatív záró eseményeken pedig Tilos DJk közreműködnek.

A Boráros téren és utána a Cökxpôn Café-ban kiállításmegnyitó, felolvasás és vásár várja az odalátogatókat, utána pedig neves zenekarok és Tilos Dj-k zárják a napot, az este bevétele pedig a Menhely Alapítvány által a hajléktalanoké lesz. A rendezvény előtt és alatt várjuk az adományokat (takaró, hálózsák, törülköző, ruha és pénz formájában), a Tilos Rádióban (1088 Bp., Mária u. 54.), a Cökxpôn Caféban (1095. Bp. Soroksári út 8-10.), a program lejárta után pedig a Menhely Alapítvány Kürt utcai (Bp., 7.ker, Kürt u. 4.), és a Práter utcai (Bp., 8.ker, Práter u. 29/b) nappali melegedőjében.

Programok

Tematikus műsor a Tilos Rádióban, Cökxpon Műsorban Fm 90.3

Május 19. és Október 13. 15-16h.
Vendégek:
Cökxpon, Vagyunk, Menhely, Fedél Nélkül, Riddim Colony, dj Sound Sistaz, Iration

A gyűjtőakció karitatív nappal zárul.

Akció: 2010. Május 22 és Október 16.

16:00 – 17:00 Boráros tér aluljáró és szabad tér

16h – Tea, ételosztás (Govinda Swami)

20:00 – 04:00 Cökxpôn Café Theater
kávézó: 17h – Hajléktalan költők verseinek felolvasása (Vagyunk Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete)
18h – Hajléktalan alkotók kiállítása (Fedél Nélkül)

koncert terem: 21h – Riddim Colony DubWise koncert
22.30h – Sound Sistaz sound system show
chill terem: dj I.Ration

Támogasd a hajléktalan embereket jelenléteddel!

A gyűjtőakción (április 22-május 22, szeptember 16-október 16) és a záró eseményeken összegyűjtött pénzbeli és tárgybeli felajánlásokat a Menhely Alapítvány kapja!

Ajánlott összeg: 500 Ft., ill. takarót, törülközőt, konzervet is szívesen fogadunk!

http://www.menhely.hu
http://
www.tilos.hu
http://www.cokxponambient.hu

http://
www.veg.hu/govinda ,
http://www.hajlektalanokert.hu/

http://www.riddimcolony.hu
http://www.irie-i.hu

Támogatók: ESZA, Európai Únió, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A program a 2010 – A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében valósul meg!
Partnerek: Tilos Rádió, Antropos, SZUB Magazin, Partynews.hu, Goa.hu, Don’t Panic, Bp.koncert.hu, Artisjus, EJI
Az e közleményben szereplő adatok nem szükségképpen tükrözik az Európai Bizottság és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontját vagy véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.