Bádogdob – új műsor indult 06.22-én

Bádogdob címmel új műsor indul a Tilos Rádióban páratlan kedden (első adás június 22-én!!) 16:30-18:00-ig. Műsorkészítők: Bodoky Tamás, Bodolai László, Ruzsin Ami, Szalay Tamás/Max

Bádogdob – Közéleti és jogi tényfeltáró műsor
Hallgasd meg az első adást!

Műsortematika

1., Politikai-közéleti aktualitások, botrányok (szerkesztő: Bodoky)A közélet és a politika aktuális történéseinek háttérelemzése, a közvéleményt aktuálisan foglalkoztató ügyek – különös tekintettel a hatalommal való visszaélésekre, a sajtó-, és szólásszabadságra, a korrupcióra és a szervezett bűnözésre – boncolgatása meghívott vendégek segítségével. A hírek és az ügyek mögött meghúzódó rejtett összefüggések felmutatása, közkeletű összeesküvés-elméletek alátámasztása vagy cáfolata. Korrupciós ügyek, közbeszerzés (például informatikai tenderek, autópálya stb.), offshore-ügyek (például MVM-ügy, sajtóbirodalmak offshore háttere stb.). Olajbűnözés, ingatlanpanama, titkosszolgálati ügyek, irányított cégfelszámolások, politikusok titkolt üzleti érdekeltségei stb. Példa műsor: 2006. október 23-án vadászpuskával „oszlató” rebiszes, és fél szemére megvakult civil meghívott vitája a tüntetésekről, zavargásokról és a rendőri fellépésről.

2., Politikai természetű jogi ügyek (szerkesztő: Bodolai)

A politikai természetű jogi ügyek elemzése közérhtető módon. A parlamenthez benyújtott törvényjavaslatok, jogszabályok valódi hatásának elemzése, milyen következményekkel járnak mindennapi életünkre, milyen mértékben korlátozzák közvetve, vagy közvetlenül a szabadságunkat, állampolgári jogainkat. Az adott témához szakértelemmel rendelkező vendégeket hívunk, akik képesek érthető módon elmagyarázni a jogszabályok valós hátterét és következményeit, hogy mi is történik valójában. Példa műsorok: egészségügyi törvénymódosításhoz orvos-kórházigazgatót, oktatási törvényhez pedagógust hívunk, tehát nem feltétlenül csak jogászok jogászkodnak majd a műsorban

***************

Az első adás témája:
Kétharmad és sajtószabadság – másfél óra okoskodás a Fidesz médiaszabályozási törekvéseiről, a kormánypárt éles vitákat kiváltó “médiaalkotmány-tervezetéről”. Kiterjeszthető-e a szerkesztői felelősség a blogokra? Azonos módon szabályozható-e a nyomtatott, az elektronikus és az új digitális média? Bevezethető-e a válaszadási kötelezettség? Összevonható-e a médiahatóság és a távközlési hatóság?
Mi lesz a közszolgálati média sorsa? Legális lesz az oknyomozó újságírás? Meghívott vendégeink Simon Éva (Társaság a Szabadságjogokért) és Bajomi-Lázár Péter (Médiakutató).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.