Maraton – 5. nap beszámoló (vasárnap) + recept

A maratonozók számára a vasárnap csak dél felé virradt, egykori nyarakat idéző napsütéssel, kék égbolttal. Hozzá teszem, a Dürernek sem áll rosszul az évszaknak megfelelő körítés, ezért aztán már kora délután szépszámú, kellemesen ejtőző, napfürdőzővel telt meg a kert.

Vida Tóni, Laura és az éhezők – 8T8 képei az 5. napról

A Tilos konyha közben nevezetes pillanatokra készült, hiszen nem minden nap lát az emberfia makrélafüstölést teljest vertikumában, hogy a Masala Aloo Korma-t ne is említsem. Ez utóbbi egyébként, a kultúrák közötti párbeszéd jelentős stációját produkálta, amikor is tradicionális indiai gasztro-kultúra kelt életre egy felvidéki szilvalekvárfőző-rézbogrács mélyén.


Szexlightkór

A kisteremben közben hangolt, majd örömzenét koncertezett a Szexlightkór, majd utánuk Sickratman és csapata.
Miki nagyon kitett magáért, alig engedték le színpadról, és szegény mégis lábon kihordott egy infarktust, amikor a backstage-ben nem találta a koncert miatt félbehagyott, curry-s indiai Masala-ját… Az incidens végül közmegelégedésre megoldást nyert, amikor e sorok írója visszaszerezte az ételcsodát.

A kerti-party audio-hangulatát DJ Thot, Focus, DiJoint és  In:form + Fiel Tomi, Focus támogatták, míg a Tilos adomány pultot Elekorsi, Reni, Kisréka, Képli Balázs, Kissgabesz (RadioCaramba), Carlos Contreras, Kőrös Judit, Evantia, ká Virág, Szikrajuci és Zsolt vitték. Úgy tűnt, hogy szerényebb napot zárunk, mert nagy tülekedést egyszer sem tapasztaltunk, s lévén, hogy a vasárnap ugyebár a legkurtább hétvégi nap, … de tévedtünk, mert jól elosztva 571 500.- forint jött össze, amelyhez még hozzá kell számolnunk a kajákra beadott 83 500.- ft. adományt is.

Hallgasd meg a vasárnapi közvetítést a Dürer Kertből!


Sickratman

Végezetül ne feledjük, hogy a halakat a Vidatóni vezette Tordas-Tilos csapat (Gonnok, Atesz), az indiai csodát, pedig Laura és Szabi (Alap, 3. utas) készítették (volna), de a rádióba bejelentkező riportokat szintén Szabi nyomta, így minden munka Laurára és segítőire (Atesz, Barbi és Szegő Niki) maradt. Áldassék a nevük!

Tsok
Papo

*******************************

indiai maraton recept:

hozzávalók:
2 ek olaj (vagy ghi)
1 1/2 tk római kömény
1 1/2 tk ánizs
1 kis káposzta vékonyra felszelve
1 tk kurkuma
1/2 tk cayenne bors
6 burgonya kis kockákra vágva
1 pohár joghurt
1 ek citromlé
1 ek só
1 ek barnacukor (kis csodában lesz részetek, ha ezt ki tudjátok egészíteni kókusztejjel, de akkor kevesebb cukrot használjatok!)

Az olajban barnára pirítjuk a köményt és az ánizst (lehet hallani, ahogy kipattog az ánizs és a fűszerek egy nagyon erős illatot küldenek a levegőbe). A fűszerpirításnál könnyű hibázni és az elégett fűszer az egész ételt tönkreteheti! Hozzáadjuk a káposztát és 2 perc pirítás után a lefedett edényben addig pároljuk, míg a káposzta össze nem esik.
Hozzáadjuk a kurkumát és a burgonyakockákat. Miután puhára párolódott a burgonya a tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet, sót és barnacukrot. Lehet enni magában, rizs mellé,  hús mellé, vagy akár rántottához.

Ez egy nagyon egyszerű indiai étel! Bárki el tudja készíteni!
Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.