Planet Boelex liveact a Tilosban!

2010. április 15-én, csütörtökön 15 órától 16:30-ig a Tilos Rádió vendége a finn Planet Boelex (ejtsd: bóulex), akitől egy liveactet hallhattok majd, megközelítőleg háromnegyed órában. Egy kis ízelítő:

A Planet Boelex egy 2004ben alakult elektronikus-zenei projekt Finnországból. Egyetlen tagja, Ossi Peltonen, egy autodidakta, trackereken tanult zenész, aki a 90-es évek közepén kezdte pályafutását. Első megjelenése, a “Sinking in the Soup” EP 2005-ben a Monotonik netlabel gondozásában jelent meg, Creative Commons licensz alatt. E debütáló megjelenéssel alakult ki Planet Boelex saját zenei stílusa, amit legjobban így lehetne jellemezni: kellemes, dallamos elektronika, IDM, ambient és egyéb stílusok enyhe behatásaival.

Planet Boelex több mint 5 órányi ingyen letölthető zenét adott ki azóta különböző netlabeleknél mint például a Kahvi Collective és a Soft Phase. Közös EP-jük jelent meg Lisa’s Antenna együttműködésével, valamint számos válogatáslemezen is hallhatóak zenéi. Kilenc különböző európai országban voltak fellépései többnyire elektronikus zenei fesztiválokon, és most Magyarországon is hallható a Tilos Rádióban, valamint a Hármashatár-hegyen rendezett The Surround Planet rendezvény chill helyszínén, vasárnap reggel.

A liveact előtt beszélgetünk majd az április 17-én, a Hármashatárhegyen tartandó The Surround Planet party szervezőivel. A rendezvény érdekessége egy valódi 6 csatornás hangrendszer debütálása, amelyen hajnal 2-től 5 óráig egy ténylegesen 6 csatornára kevert set fog szólni.

Hasznos linkek:

Planet Boelex hivatalos weboldal
Planet Boelex myspace oldal
Planet Boelex facebook fanpage

3Dj pres: The Surround Planet – 2010.04.17.

Goa.hu fórumtopik, információk a rendezvényről
3djs.hu weboldal – KILL THE STEREO
Hármashatár-hegyi Hangár
Facebook event

Köszönet a Mana Mana stábjának, hogy műsoridejüket rendelkezésünkre bocsájtották.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.