Elindult az új Tilos oldal

Tisztelt Hallgató Hölgyek és Urak!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy önkéntesekből álló nagyszerű csapatunk megnyerte az új weboldalért folytatott első harcot.

A fejlesztés ezzel nem áll le, hisz egy nagyon progresszív, a 21. század minden kihívásának megfelelő oldalt szeretnénk létrehozni. Először az előző oldal műsortartalmait hoztuk át a teljesen megújult szerkezetű oldalra:

– 6241 adásnapló bejegyzés
– 574 műsorkészítői oldal
– 446 műsorkészítő kép
– 121 műsoroldal

Egyetlen korábbi tartalom (hangtár, interjúk stb.) sem veszett el, de ezek csak egy későbbi fázisban kerülnek bele az új oldalba.

A most átadott oldalban található újdonságok:

– műsor RSS/ATOM/PODCAST– minden műsoroldalon fel lehet iratkozni az adott műsor RSS csatornájára. Ha valaki a korábbi tilos oldalon már feliratkozott, annak most újra fel kell iratkozni, mert új oldal=új RSS! FIGYELEM! A Chrome böngésző alaphelyzetben nem támogatja az RSS szolgáltatást. Le kell hozzá tölteni egy kiegészítést: RSS Subscription Extension (by Google) for Chrome

Ilyenkor a választott műsor elhangzása után automatikusan letöltődik a kiválasztott eszközre. A szolgáltatás automatikusa egy extra fél órát is letölt (+1 feles:), ha a műsor véletlenül túlnyúlna a műsoridején. A feliratkozás ezzel a gombbal történik:

feliratkozas

dinamikus oldalszélesség: az oldal alkalmazkodik a böngésző nagyságához és a képernyő felbontásához, azaz senki nem marad le egy fikarcnyi információról sem.

az oldal alkalmazkodik a felhasználó időzónájához, azaz ha valaki épp Hongkongból hallgatja a péntek reggeli Haza és haladás műsort, akkor a hongkongi eszközön a műsor kezdő időpontjaként 16.00 jelenik meg, holott a műsor, a budapesti idő szerint 8.00-kor kezdődik.

facebook like és megosztás minden műsor oldalán az alábbi gombokkal:

like

Még egyszer szeretnénk kihangsúlyozni, hogy első körben egy modern, sokféleképpen fejleszthető oldalt akartunk létrehozni, amelyet ez után is fejleszteni fogunk, hisz számos progresszív ötlet vár megvalósításra. Folyik az oldal dizájnban és szemléletben hasonló mobilalkalmazásainak programozása. Sajnos ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban – az oldal átépítése miatt –  nem működik tökéletesen a Tilos Rádió Android alkalmazása.

Hamarosan használhatjátok az új a Tilos Rádió  iPhone és Android alkalmazásokat!

Használjátok szeretettel az új Windows Phone alkalmazást: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/tilos-rádió/3bb343ce-7fc2-4f97-af2b-ca5ae5e714a9

Szeretnénk ez úton is köszönetet mondani azoknak a programozóknak, akik szabad idejükből a Tilos Rádió online megújulására áldoztak.

*****

Hajdú Éva

éva

Írországban élő fejlesztő vagyok, de voltam már játékújságíró, megélhetési blogger és könyvszerkesztő is. Magánban geek könyvmoly és wannabe-hipster.

Honlapom: duplavid.com

*****

Rónyai Marci

ronyaimarciMindig is designnal foglalkoztam, de 2000-óta inkább csak webdesignnal. Első komolyabb projekt amiben részt vettem az a pollr.hu startup kitalálása és fejlesztése volt. Exportálható webszavazásokat lehetett készíteni hasonlóan a polldaddy.com -hoz (akik írek és velünk egyszerre indultak). Végül nem lett belőle üzlet, de azóta is webfejlesztéssel foglalkozunk részben ugyanazzal a csapattal a pioneers.hu-n. Büszkeségünk, hogy komoly részt vállalhattunk a 444.hu indításában is. Örülök, hogy abban segíthettem a Tilosnak, amihez igazán értek, és remélem szeretni fogják a hallgatók is.

Hosszabb távon pedig örülnék ha a rádió elképesztő, kincset-érő archív adatbázisából, egy jól működő zenei szolgáltatást tudnánk fejleszteni.
*****

Gergely János

janos-gergely

A programozói létemet ZX81-en kezdtem és azóta is töretlenül ezt művelem. Dolgoztam nagy cégeknél meg kisebbeknél is és jellemzően a fejlesztés teljes fázisában részt vettem, kezdve a specifikálással majd tervezés, kódolás és végül a beüzemelés. Először sima programozó voltam, de a végére felnőttem az architect, vezető programozó, project vezető feladatokhoz is. Nyilvános önéletem a http://www.linkedin.com/pub/janos-gergely/40/614/753 társkereső oldalon van.

*****

Elek Márton

eLEK

Évről évre száradtak ki a források, haltak ki a szőlőskertek, hanyatlott ájulásba a föld, amit még kisgyerekként bebarangolt, és a táj vázát csak a hegyek formája tartotta fenn, és Georgij szerette ezeket a hegyeket, ahogyan az anya arcát vagy a feleség testét lehet csak szeretni ­ — fejből, csukott szemmel, mindörökre.

*****

Károlyi László

karolyi http://linkedin.com/in/karolyi

*****

Barkóczi Dávid

barkoczidavid_tilos

Eredeti szakmám hangtechnikus, 2009-ben kezdtem el aktívan foglalkozni frontend fejlesztéssel. Jelenleg a BIG FISHnél dolgozom, folyamatosan szeretek új dolgokkal megismerni. A Tilos Rádiót 15 éves korom óta hallgatom, és nagyon örülök hogy segíteni tudtam a saját tudásommal egy új korszak beindításában.

*****

Farkas Sándor

Az informatika több területét megjártam, dolgoztam webfejlesztőként, supportáltam 15 000 gépes hálózatot analyst-ként, építettem hálózatot eBay ügyfélszolgálathoz és videó megfigyelő rendszert Bariban, Olaszországban.  Jelenleg fejlesztőként dolgozom (Perl, Java, Unix) a T-mobile Ausztria számlázási rendszerén, mellette nyelvtanuló szoftvert írok Androidra.
’98-ban költöztem Budapestre, azóta követem/hallgatom a Tilos rádiót és nagy örömmel tölt el, hogy egy picit én is hozzájárulhattam az új oldal elkészültéhez.

http://prezi.com/5dffvfolgfku/10-print-hello-world/

*****

Anonymous

Anonymous1

Z-80 programozással kezdtem valaha. Éveken keresztül egy menő amerikai-japán cégnek dolgoztam, amikor a Tilos Rádióval való találkozás megváltoztatta az életemet. Jelenleg is sok non-profit időt fordítok a kedvenc közösségi rádióm harmonikus működésének biztosítására.

Honlapom: raga.hu

*****

Lángh Dániel

*****

Kántor Tibor

*****

külön köszönet

Popper Ádám és Horváth László

Az http://xsd.com munkatársai, akik segítségével az előző tilos oldalon éppen megvalósult a tökéletesen szép URL-ek rendszere, amikor meglátogattak minket a tunéziai barátaink.

Szilveszteri Tilos-házibuli a Mikában!

TILOS_SZILVESZTER_FB_cover_téliesítA Tilos jobban téliesít!

Belépő: 1900 Ft

helyszín: Mika Tivadar Mulató
1075 Budapest, Kazinczy utca 47.

20:00-tól érkezés
Élő rádiós bejelentkezés a helyszínről!
Welcome pogácsa!
Az első 100 vendégnek ajándék műsoros kazetta!

Megcsodálhattátok TC bábművész barátunk erre a célra készített 3D-s Tilos Rádió logóját!

1513692_736647276346968_534107082_n
Péró további képei a szilveszterről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.736645536347142.1073741850.178313498847018

Pince
22:00-23:30 | Cadik
23:30-00:30 | Minek
00:30-02:30 | Rene Mascarpone
02:30-04:00 | Azaki
04:00-zárásig | Ray Palma Show

Emelet
20:30-22:00 | Sanyi
22:00-23:30 | Keyser
23:30-01:00 | Zotyka
01:00-02:00 | Nixon & Voison
02:00-03:30 | All Night Breakz
03:30-zárásig | Voison

Hajléktalanoknak főztek a Tilos műsorkészítői

A  Tilos Rádió Haladó és Bádogdob című műsorainak készítői immár harmadik éve főznek karácsonykor a budapesti hajléktalanoknak.

egy cikk a főzésről: http://morning.hu/cikkek/hajlektalanoknak-fozott-tilos

fozes2A beharangozóban sajnálatos félreértés nyomán még töltött káposztáról volt szó, a valóságban viszont fehérboros székelykáposzta készült.

fozes3A napsütéses, tiszta időben Bodi, Manitou és Wolf Constatntin, valamint Horn Gabi (Átlátszó) Indi, Dominó, Nyitrai Iván és Papó indították be a projektet, amely végül 150 adag nagyon finom és tartalmas kaját eredményezett. Négy óra körül igazán nagy sikere lett a friss kenyérrel kínált gőzölgő tányéroknak, hosszú sorok várták, hogy sorra kerüljenek.

Sajnos, pont az osztásról egyéb okok miatt nem volt szabad fényképes beszámolót adni, az itt látható pár kép még úgy félidő tájt készült. Rengeteget használtuk a hangfelvevőt is a főzés során. Remélhetően a jövő heti Bádogdobban már hallható lesz egy hosszabb összeállítás ebből.

fozes1Helyszín:  Bp. VIII. Dankó u 15. (Fűtött utca) – az Oltalom Karitatív Egyesület központja

Időpont: december 21-e, szombat délelőtt 11 óra.

Köszönjük szépen az önkéntes segítők részvételét!

 

Tilos Mikulás beszámoló

Túl vagyunk a Tilos Mikulás bulin, amely idén is nagyon jó kis esemény lett. Kicsivel kevesebb gyerek jött, mint gondoltuk, de így is kb. 110 ajándékcsomagot osztottunk ki. Nagyon sok ember munkája, önkéntes segítsége van az önfeledt délután mögött, félek felsorolni őket, hisz tuti, hogy kimaradnak páran.

miki5
Szobakutya hallgatónk képei!

Az egész a fantasztikus rádiós mesecsapat munkájával kezdődött, akik Szalmási Gabi szervezésével végül sok-sok rádiós mesét és komplett ajándék CD kiadványt produkáltak (persze ezt is Doppler keverte, Sztyepp maszterelte, a csillaghegyi iskolások rajzoltak, Megyeri Zsófi dizájnolta).miki2

Nagyszerű otthonunk lett a MÜSZI, miután kinőttük a nagyon kedves Nyitott Műhelyt. Bársony Julika vezetésével az egész MÜSZI csapatnak hálásak vagyunk, ám különösen Kozári Zsuzsinak, aki nemcsak az előkészületekben segített, de szombat délután lótott-futott, szervezett, cipelt, takarított, intézkedett, csomagolt…

miki6Az említetteken kívül a többi jótevőnk és a programok:

Judit – főszervező
Birtalan Kriszta – koordinátor
Czinder Orsi – ajándékhegyek
Zsarátnok – nagylelkű támogatónk
Ungváry Fanni – kreatív foglalkozások
Hobbi Hilda – mézeskalács mikulások
Manitou – mandarin- és banánszállítmány
Arkadiusz – palacsinta
Bakos Zsuzsi – kakaó, kalács
Anita – recepció, pólók, adományok
Zotyka – zenei háttér
Trió Szilenád, Tintér Gabi – gyerektancoltátó
Panyigai hangműhely – hangfelvételek
Szalmási Gabi – gyerekrajz kiállítás
Csipetke és Laura – krampuszok
és aki miatt az egész cécó történt: Pálfi Balázs – mikulás

nagy-mikiHa valaki mégis kimaradt: ezer bocsánat!

Köszönet nekik, és köszönet mindazoknak, akik eljöttek!