a Maraton utolsó napja – 06.15. – péntek


**************
**************

**************

Itt meghallgathatod a pénteki élő közvetítéseket a Maratonról:
16.00-17.30 Hetibeton
17.30-19.00 Nemzeti Felkelés, Tordas Rádió, Haladó

Eight Days a Week hangzott anno a Beatles híres dala, ami lehetett volna, akár a Tilos Maraton idei szlogenje is, hiszen ez alkalommal először hosszabbak voltunk, és nyolc napos volt az esemény.

A napi kerti főzés munkálatai már péntek délelőtt elkezdődtek, bár az előkészületekből nem sokan sejtették volna, hogy ennek a vége valamilyen kaja lesz. Tudni illik, Vida Tóni füstölt Makréla receptje valahogy úgy kezdődik: végy (öö izé ..szerezz!) egy nagy (nehéz) olajoshordót, döntsd az oldalára, majd egy nagyobb teljesítményű flex-szel vágd körbe az egyik végétől pár centire, azaz távolítsd el a végét, a vágási felületről csiszold le a közveszélyes acél-sorját, majd fúrj a túlsó vége közelében jó néhány lyukat. Ezek után állítsd vissza úgy, hogy a nyitott végével felfelé nézzen, száraz fával rakj benne tüzet, nagyon nagyot! Egy-két óra alatt a hordó belseje sterilre ég, ekkor az összes hamut, parazsat ki kell önteni belőle, és kövekre állítva, ismét tüzet rakunk, de immár a hordó alatt, miközben a belsejét vagy másfél arasz magasságig megtöltjük tölgyfaforgáccsal….

Na ilyesmivel töltöttük az időt…, végül is nem egy bonyolult étel a makréla. Amely egyébként, csak a napi menü egyik gyöngyszeme volt, alig pár méterrel odébb a Bádogdob prominensei kezdtek neki a halászlének. A belevalók javát “Halas” Tibi önzetlen felajánlásaként kaptuk, aki személyesen küzdött meg egy harcsával előző éjjel, majd a legyőzöttet még vagy 10 kg egyéb pikkelyessel elhozta a Dürerbe. Tibi, a halfutár igen figyelemreméltó jelenség: az egykilencvenes magassághoz gladiátorszerű védőruhát és egy bikanagyságú Honda 750-est hord,… le is fotóztam búcsúzáskor, majd igyekszem idejuttatni a képet. Némi szeletelt halra azért még szükség volt, ez Uj Petivel érkezett, aki azonban a főzésben már nem volt hajlandó részt venni, lévén, hogy markáns különvéleményt fogalmazott meg a halászlé készítés itt preferált metódusával szemben. Komoly dolgok ezek.

A kerti színpad zárónapján három zenekar is fellépett: kezdett a Peca, majd jött a földbedöngölő dobos gárda, a Bateria Girassol és az est fénypontjaként a nagyon várt Illham Project. A dobok szinte agresszív harsánysága után angyalka szállt a Dürer kertre, elringató harmóniák, akusztikus hangzások, csodálatos vokálok. Nina és Omri elképesztően tehetségesek, és közönség őszinte rajongással hallhatta őket. Még a színpadról sem volt idő elpakolni máris kezdődött az immár kötelező örömködés: a Tombola-sorsolás, természetesen Davidfecó irányításával. Dávid elvtárs egyszer még sok pénzt fog keresni vásártéri kikiáltóként, egy verbális zseni, ontja a jobbnál jobb mondatokat, így a tombolasorsolás tkp. csukott szemmel is nagyszerű szórakozás… asszem közvetíteni is fogjuk a jövőben. A nem semmi, 18 sebességes Schwinn bringa ezúttal is a Bringa konyha jóvoltából lett menetkész, kivéve, hogy defektes volt az első kereke. Pár perces javítás után kiderült, hogy van valahol még egy lyuk, aztán, mikor az is be lett foltozva, jött a harmadik, a negyedik, sőt az ötödik! Ekkor feladták a kilátástalan harcot…és a gép lapos elsővel várta a sorsolást.

A nagyszínpadon 11 körül kezdett a Korai Öröm, és ahogy tavaly is, abszolút telt házas koncertet adtak, ami azért is érdekes, mert a kerten végignézve nehéz volt elképzelni, hogy az a rengeteg ember az előbb még itt volt, merthogy a kert is ugyanúgy tele volt…

Nehogy kifelejtsem a kistermet, ahol szó szerint dübörgött a Techno Escape: Odum3 live-act, Garpo, Spyral, Aphiks, Doppler, VJ: Fullcolor, a kertben pedig: DJ Kolbász, D-Joint, Drs, DJ Sanyi, Kozi.

És akkor az adománypult. Szegények, mindig a beszámoló legvégén, méltatlanul, szinte mellékesen kerülnek a krónikába. Pedig isten bizony miattuk van az egész, ők tartanak el minket, nekik köszönhetjük a legtöbbet, ők a legfontosabbak. A zárónapon is kitettek magukért, és a már méretekben, színekben, mintákban erősen megfogyatkozott készlet dacára is 753.000 forint adomány gyűjtöttek!

Akiket csupán a szűken vett napi beszámoló érdekelt, azoktól itt el is búcsúzunk, mert a továbbiakban inkább bensőségesebb, bár mindenképpen publikus bekezdések következnek.

Merthogy feltétlenül tudnotok kell róla, hogy volt itt még valami, még valaki, akit olykor futólag megemlítettem, de amúgy mindvégig itt volt velünk, végigmelózta az összes napot, és akinek a kerti koncerteket köszönhetjük: Pistix.

Ha jobban utánaszámolunk, ő egymaga jelenti, jelentette a legnagyobb és a legtöbb támogatást a Tilos számára. Egy, akárcsak hozzávetőleg ilyen paraméterekkel bíró színpadtechnika: fények, vezérlők, állványok, kábelek, erősítők, keverőpult, monitor és koncerthangfalak, kiegészítők…, és a halálos biztonsággal levezényelt majd húsz koncert, türelem, odafigyelés, a helyszínre való szállítás, és a végső elpakolás, a napi több tonna megmozgatása. Nyolc napon át! Mindezt ajándékba kaptuk, de ha valakit érdekel, akkor hát érdeklődjön egy ilyesmi profilú cégnél, hogy kábé mennyibe fájna egy hasonló!

Pistix munkatársaként és a koncertprogramok szervezéséért óriási hála DJ Sztyeppnek, aki ráadásként szerkesztette és maszterelte a Maraton CD-t (Placiddal) és nem utolsósorban újra elhozta nekünk az Úzgin Üvert. Peti biztosan öregedett egy évet az elmúlt hónap alatt, nagyon sokat köszönhetünk Neki. Ugyancsak köszönet Dósa Marci és Katona Ádám uraknak, a hangosításban való rendszeres és szakszerű munkájukért! (Sztyepp megjegyzése: “Én viszont kijelenthetem – annak ellenére, hogy tényleg lefáradtam, sőt a végére bele is betegedtem – egy hónap alatt pont egy hónapot öregedtem.“)

Az egész Maraton-projekt motorja, anyukája, pelenkázója, az adománypult összeállítója és menedzsere, a főzések kaotikus folyamatát egyedül átlátni képes irányítója: Judit, az elképzelhető legnagyszerűbb munkatárs!

Viri, aki szabit vett ki a Maraton kedvéért, hogy Judit mellett ott legyen a szeme mindenhol, plusz irányítsa a rádiós bejelentkezéseket, a megváltozott rádióprogramot: egy héten át pörgött, tárgyalt, rimánkodott, balhézott, cipelt, számolt, pakolt, intézkedett!

Chucky állította össze és szervezte le az összes DJ-programot, mellette kezelte a rádiótechnikát, vezette a helyszíni közvetítéseket.

Nixon és Jahfar, akik a kinti technika felelősei voltak, Dávid elvtárs a tombola szervezője és irányítója, valamint az önkéntesek toborzójaként írta be magát a nagykönyvbe. Franyó és Drs a hangosításban segédkeztek, Szájmon ismét megbízható tűzmester volt, Levi volt idén is az esemény képes-krónikása, Szabi pedig, amikor nem a helyszínen segített, vagy a sportnapot szervezte, működtette,… egyfolytában a Tilos honlapját és facebook-os felületét aktualizálta.

Piry volt a bringanap hőse, óriási elkötelezettséggel és lelkesedéssel tartotta kézben a dolgot. Az önkéntesek közül néhányan feltétlen  megérdemlik, hogy név szerint említsük őket, hiszen nemcsak egy, hanem több napon át is hatalmas munkát végeztek: Nagy Anita, Kozári Zsuzsi, Tóth Ági, aki mindezek mellett a gyereknapi agyagozást vezette, Adrienn a barátnője, Szabó Niki, Fülöp Indi, Gergely Róbert, Faragó Péter.

Külön köszönet a Dürer Kert dolgozóinak, vezetőinek, akikkel tökéletes volt az összhang, praktice nem tudtunk olyant kérni, amiben ne segítettek volna, Nagy Zsolt és munkatársai, Gábor, Rafi, Attila, Robi, Ákos, Balu, Viktor, Vax, Zolika, Levi, Orsi…és többiek…ezer bocs, hogy nem említek mindenkit neve szerint…de hát annyian vagytok!

Óriási hála Bringa-konyha szerelőinek a rengeteg meggyógyított drót-szamárért!

Sokan, nagyon sokan tettek hozzá a Maraton sikeréhez, ha valakit kihagytam volna, azért csak rám nehezteljetek, de semmi szándékost ne gondoljatok mögé…, ám az alábbi pár sor nekik is szól:

Kedves Önkéntesek! Tisztelt Önkéntesek! A Tilos Rádió közössége nagyon-nagyon köszöni, amit ez alatt a nyolc nap alatt tettetek! Nagy hála az adományokért, felajánlásokért, a támogatásokért. S, ha szól a rádió jövőre is, azt jórészt Nektek köszönhetjük.

A Tilos a Ti rádiótok!
A Tilos Rádió közösségi rádió.

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a pénteki napon 753.500 Ft jött össze.

Előre is köszönjük a mai önkéntesek: Vizler Eszter, Faragó Péter, Szabó Nikoletta, Knopp András, Vajna Bali és Stráhl Kati munkáját!

A nap folyamán ingyenes légykötözés Manitou segítségével!


****************************
**************

A nap krónikája

kerti színpad

19.00 Peca koncert

20.00 Bateria Girassol

20.30 Illham Project (Fr)

nagyterem

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/02/~/media/News/Hirado/Hirek/2009/02/19/14/Korai_2009_Band_FF_kicsi.jpg.ashx23-01 Korai Öröm koncert

kisterem – Techno Escape
Odum3
live-act
Garpo
Spyral
Aphiks
Doppler
VJ: Fullkolor

kerti DJ
16:00-17:30 DJ Kolbász
17:30-19:00 D-Joint
22:00-23:30 Drs
23:30- DJ Sanyi

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:

francia halászlé (Haladó)

svéden füstölt makréla, görög saláta angolosan (Vida Tóni és a Tordas Rádió)


napi tombola
fődíj:
Ez a gyönyörű Csepel kerékpár volt!
nyeremények: sóbarlang belépő, házi készítésű finomságok, www.trap.hu játék, vallási kegytárgy, dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!


**************
**************

**************

Köszönjük szépen a mai önkéntesek: Kóczán Cinó Andrea, Focus, Jávor Dénes, Bíró Adrienn, Nagy Orsi, Tóth Ági és Szabó Niki munkáját!

20.30 Illham Project (Fr)

a Maraton kerékpáros napja – 06.14. – csütörtöki beszámoló

****************************
**************
kerékpáros nap

Itt meghallgathatod a csütörtöki élő közvetítéseket a Maratonról:
16.30-18.00 Banditarádió
18.00-19.30 Kovács Ádám Hangpostája

Nézd meg a kerékpáros nap összes képét a galériában!

Van annak egy egészen különleges, s ritkán megfigyelhető hangulata, ahogy az ember hajnalban, a Tilos Maratontól hazafelé bringázva, a Szabadsághídon gurul át, amikor a már, vagy még nagyon csendes város zajait mindössze a nyöszörgő bringaláncok és a távolról felsikító villamos kerek – talán a Gellért téri kanyarból? – jelentik. No persze, ha e sorok írójának lett volna ez irányú tehetsége, akkor, pl. ő írhatta volna az Első villamos dal gyönyörű sorait,… jó három évtizede. De hát…

Nézzük át inkább a tegnap krónikáját, ahol is egészen szokatlan, de megnyerő képét mutatta a Dürer-kert, … nem is tudom, utoljára talán a Critical Mass-on lehetett ennyi kerékpárt, bringás sapkát és pólót látni. A kritikus tömeg amúgy is alkalmas jellemzője a tegnap délutáni látványnak, mert a kert praktice, elérte a befogadóképessége határát. Mindezt köszönhetjük a Tilos bringás műsorának, a Banditarádiónak: Piry, Voxa, Marcipán és barátaik azok, akik sok hetes, mindenre odafigyelő melóval páratlanul csodás bringa-karnevált varázsoltak a Tilos Maraton utolsó előtti napjára.


Láthattuk a színpad elől rajtoló Alleycat mezőnyét, majd később a fáradtan célba érkező versenyzőket is. Végig élvezhettük a Gold Sprint nagyszerű, izgalmas futamait, ahol a Tilos műsorkészítők egy része is megmutatta, hogy rövidtávon, akár 60-nal is képesek tekerni. A kert hátsó részében csúcsra járta bringaszerviz, pár méterrel odébb meg az Én és biciklim fotósai készítettek nagyszerű képeket. Gondolom, ki is hagyok dolgokat, amiért szíves elnézést kérek mindenkitől, de közben a háttérben már készülődött a nagyszerű és sokoldalú Legát Tibi és a Sweet Jean, s később a színpadon Lou Reed legendás névadó dala is elhangzott, a kertben hamisítatlan underground szólt. Őket követte a mindig nagyszerű és önfeledt Dep’Art, akik énekese még nem sejtette, hogy a késő éjszakában még egy nagy pillanat vár rá, hiszen a bringanap és a Tilos tombolák egyik csúcsnyereményét a Csepel Tacskó kerékpárt ő vihette haza, miután – közkívánatra – néhány tiszteletkört tett a színpad körül. A nagyteremben közben már a hangpróbán is túl volt Puszi együttes, amelynek a Csókolomból rekrutálódott zenészei a pesti szubkultúra markáns, meghatározó jelenségei. Spenóték persze csak 10 után léptek színpadra, s őket követte a Tilos nagy legendája Palotai Zsolt.


Bocs, kicsit előre is szaladtam, mert közben azért történtek dolgok a kertben is. A tüzek környékén egyfelől Drágám, hol a vacsorám? stábja, másfelől a Morális Vállalkozók kavargatták a bográcsot elhivatottan. Minden esetre, úgy a lányok által készített gombaragú, mint pedig a Judit által többször megszakértett kapros csirke elfogyott, az utolsó cseppig. A bringásnap erősen felpörgette az adománypult forgalmát is, amely végül elképesztő, egy milliót is hetvenezerrel meghaladó támogatást gyűjtött össze.

Óriási volt a tombola is, a sikeres eddigieken fellelkesedve, immár sorra érkeznek az értékes, de legalább is jópofa felajánlások, s már akkor, amikor a főnyeremény kerékpár megjelenik a színpad szélén, sokan és egyre többen orientálódnak a sorsolás helyszíne köré Amiért a Dürer-kerti Tilos Maraton beszámolókban egyre gyakrabban használunk legfelsőbb fokokat, kicsit eltúlzónak tűnő jelzőket, ezért a tegnapi napméltatásául egy bővített mondat álljon itt: éjjel, hajnali 3 tájban a Dürer főnöke boldog mosollyal kiabálta a fülembe (nyilván a háttérhangerő miatt), hogy „ezt az egészet nem szabadna itt abbahagyni, jövőre legalább két hetes Maratont kéne tartani!”

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a csütörtöki napon 1.069.500 Ft jött össze.

Köszönjük szépen a mai önkéntesek: Kóczán Cinó Andrea, Focus, Jávor Dénes, Bíró Adrienn, Nagy Orsi, Tóth Ági és Szabó Niki munkáját!


****************************
**************

A nap krónikája

15:00-19:00
– Én és a Biciklim – fotózás 18:00-21:00ig
– Tilos Adománygyűjtő GoldSprint
– Tilos Alleycat
– Trickstyle
filmvetítés és közönségtalálkozó
Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház
– Cellux Csoportrecycle műhelyfoglalkozás, gyerekek számára is!
– élő közvetítés a Tilos Rádióban!

kerti színpad
18:00 Ozon feat Judy Jay (live act)

19.00 Dep’Art koncert

20.30 Legát és a Sweet Jean

nagyterem
22.00- Puszi együttes

24.00- Palotai

kerti DJ
18:00-19:00 Ozon feat Judy Jay (live act)
22:00-23:30 Tomanek
23:30- As-Best

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:
Setas al ajo, vino tinto y nata – spanyol gombaragu fokhagymával, vörösborral és tejszínnel (Drágám, hol a vacsorám)
Pollo Cremoso – olasz krémes csirke (Morális vállalkozók)


napi tombola


főnyeremény: Ez a Csepel Tacskó kerékpár volt!
további nyeremények:
sóbarlang belépő, házi készítésű finomságok, www.trap.hu játék,  dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!


**************
**************

**************

a Maraton Jamaika napja – 06.13. – szerdai beszámoló


****************************
**************
Jamaika nap

Itt meghallgathatod a szerdai élő közvetítést a Maratonról:
16.00-18.30 Haza és haladás, Pergő képek, Szappanopera helyett

Nézd meg a Jamaika nap összes képét a galériában!

Óvatosan fogalmazok, mert ilyen hangulatban könnyű túlzásokba esni, de megkockáztatom, hogy nemcsak az idei, de az eddigi Tilos Maratonok egyik, ha nem a legemlékezetesebb bulija zajlott tegnap. Mindjárt reggae-ska zene ünnepe is volt a szerda, és ezek az erőtől, lüktető dallamok végre elűzték a viharfelhőket a fejünk fölül. Kezdett a fiatal és éppen egy tehetségkutatót megnyert AfroDZAQM (ejtsd:afrodiziákum), akik rögtön belevágtak a közepébe, és már az un. hangbeállás is élvezhető örömzene lett, pláne a folytatás. Az őket követő Traditional Ska Special (feat. Ce’Anne) produkciója aztán már nehezen volt ülve hallgatható, s talpon is volt a kert, időközben kellemes telt házzá bővült közönsége. Lipi (Rácz Aladár leszármazottja) elképesztő tudású csapatokat verbuvál, menedzsel és tart egybe!

Nem akármilyen látvány volt a viharok után magára talált Tilos Maraton a parázsló tüzekkel, ping-pongozó, kocsmázgató, beszélgető sokadalommal, s a vizuálisnak sem utolsó koncert-színpaddal (tucatnyi rézfúvós, muzsikus), az önfeledt táncolókkal, és a színes adománypult körüli nyüzsgéssel. A bográcsokban a Haza és Haladás és a Pergő képek műsorkészítői főztek dán dogma-kormát, ami ezoterikus neve ellenére valóban ezoterikus kaja, nagyon csípős, elvarázsolt, indiai különlegesség. Ez történt a bejárat felöli bográcsban, míg az észak-nyugati oldaliban zöld hentesek levese készült, amit az egyszerűbb lelkületűek könnyen néztek palóc gulyásnak… de hát ez van, végül is nem tévedtek nagyot. Ráadásként pár méterrel odébb, Lipi személyes felügyeletével, s az általa pecázott halakból készült egy kisebb adag halászlé is.

Este tíz után beindult a nagyterem programja: előbb a Goodas Crew táncos lányai következtek Mr. Skunk-kal, majd jött a nagyszerű, nemrég díjat nyert Dubaku, akik pár hónapja Magyarországot képviselték a nemzetközileg is nagyon jegyzett Rototom Reggae Contest-en, s a velük színpadra lépő vendégeket Kálmit, TB-t és Miksát, a Ladánybene 27 legendáit nagy ovációval fogadta a szép számú közönség. Később is kaptunk még márkás reggae dallamokat a SpaceInTown Soundsystem jóvoltából.

A nagy zene-bona közben, pontban 11-kor sorsoltuk ki a szerdai tombola nyereményeit, s az igazán szórakoztató negyedóra fénypontjaként előbb egy Prince festmény, aztán a Czabán Gyuri készítette fotóról festett vászon, majd az abszolút menetkész Favorit bringa leszármazott is elnyerték új gazdáikat…, vagy inkább azok nyerték meg ezeket…most hirtelen nem emlékszem.

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a szerdai napon 865.000 Ft jött össze.

Köszönjük szépen a mai önkéntesek: Laskai Linda, Kóczán Cinó Andrea, Herczegh Zoli, Jávor Dénes, Dóri, Fülöp Anandamayi Viktória, Bíró  Adrienn, Nagy Orsi és Tóth Ági önzetlen munkáját!


****************************
**************

A nap krónikája

kerti színpad

19,00 AfroDZAQM

20.30 PASO Traditional Ska Special feat. Ce’Anne

nagyterem
22.00
Goodas Crew+Mr.Skunk
Dubaku
koncert
(feat: Miksa, Kálmi, TB-Ladánybene 27)
SpaceInTown Soundsystem

kerti DJ
16:00-17:30 Ska Club (Dorothy, Krsa, Lipi Brown)
17:30-19:00 I.Ration
22:00-23:30 Jahfar
23:30- Lee’n’Gum

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:
zöld hentesek levese (Haza és haladás)
dán dogma korma (Pergő Képek)
Paso Halászlé (Lipi/Ska Klub)


napi tombola

főnyeremény: Ez a kerékpár volt!
további nyeremények:
sóbarlang belépő, Czabán György Kolbász képe megmachinálva, házi készítésű finomságok, www.trap.hu játék,  fél éves Magyar Narancs előfizetés, KVB filmek, dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!

****************************
**************

 

a Maraton 5. napja – 06.12. – keddi beszámoló


****************************
**************

Itt meghallgathatod a keddi élő közvetítéseket a Maratonról:
16.00-18.00 Kontúr, Bádogdob
21.00-22.00 Morális Vállalkozók

Amikor a kora délutáni napsütésben, a pinceablakban napozó macska lustán nyújtózkodva elhatározta, hogy jár egyet a spejz környékén, csak mintha arra lenne dolga, … akkor joggal kérdezhetnétek, hogy ennek ugyan mi köze van a Tilos Maraton ötödik napjához. Nos, valóban nem sok…, hiszen történetünk idején és helyszínén, a Dürer Kertben sem macska, se spejz, de főleg kora délutáni napsütés nem látszott. Volt viszont reménytelenül beborult égbolt, sötét felhők és soha abbamaradni nem akaró eső.

Nézd meg a keddi nap összes képét a galériában!

Ezzel együtt, és az áldatlan körülmények dacára, meglepőn vidám készülődés verte fel a víz áztatta murvát. Keszthelyi Imi, bizalmas tekintettel nyújtott körbe egy kerek hasút, halkan sorolva a műszaki specifikációt (szilva, erdélyi, tölgyfahordóból, 50%…), Szájmon ernyő alatt hasogatta a fát, s már csak a világítás hiányzott a zsibongó adománypult fölé, mindössze Pistix szerelte morcosan a színpad hangtechnikáját, mert előző este megint lába kelt néhány mikrofon-kengyelnek. Tudjátok, ez az a kis műanyag-fém alkatrész a háromlábú állványok tetején, amiből egy mozdulattal kivehető, vagy visszailleszthető a mikrofon, koncert közben. Hogy kinek, mire kell, és főleg hogy ennyi… hiszen péntek óta már vagy egy tucat(!) tűnt el. Kivételesen kellemes háttérzene aláfestésével komoly seregek szeletelték a Borscs-ba való zöldségeket, és körvonalazódni látszott a csülkös káposzta jövője is. A „kivételesen” itt elsősorban a hangerő kellemességért jelentette, mert azt tudnotok kell, hogy rendes Tilos Dj számára a master volume potmeter egyetlen állása képzelhető el: az ütközésig feltolt. Ettől csak könyörgés, rémült integetés, erélyesen fenyegető magatartás, …vagy egyszerre mindegyik képes eltántorítani. Tegnap azonban semmi hasonló nem kellett… magától és spontán történt a dolog.

Azt az egyet volt nehéz elképzelni csupán, hogy ide, ilyen körülmények közé rajtunk kívül mások, emberek fognak jönni…így aztán Judit a Tilos Gasztro Divizió főnök úgy határozott, hogy a mára rendelt kenyér mennyiségének a fele is túlzás, ezért legyen inkább csak annyi. Itt jegyzem meg, hogy (sajnos) igaza lett, …és hát igen…ezért kell szakemberekkel dolgozni. És végül, ha mégoly nehezen is tudtuk elképzelni, mégiscsak eljöttek páran. Ugyan elmaradt a maratonok szokásos forgataga, ám azért Barabás Lőrinc, és a csak néha összeálló, Miles Memorial Band szolid harmadház előtt játszott. De hogy! Amint a nagy előd, úgy Lőrinc is bátran ötvözi a tradicionális rézfúvós hangzást a szinte brutális szintetizátor háttérrel-szólókkal, s mindezt olyan fölényes biztonsággal, amit csak nagy jazzmuzsikusok tudnak. Pistix ehhez megint kikevert egy olyan „soundot”, hogy néhány házzal odébb, a szomszédos Zichy utcából is megmondhattad, hogy melyik zenész áll hátrébb… Aztán a Bardo, Bárdos Deák Ági csapata, ahol a nagybőgőt tubának hívják (egyébként úgy is néz ki és fújni kell), s ahol Bujdosó Jani épp a Telecasterét hozta el (istenem, hány gitárja lehet…), s ahol immár nosztalgikus múltból szólnak a Kontroll, Trabant és Balaton számok meg a Sag mir wo die Blumen sind, …ja kérem, valaha ezeket korszakok választották el. Az adománypult tényleg szerénykedett, amiről lelkes önkénteseink tehetnek legkevésbé, de hősies kitartásuk ellenére tegnap 274 ezer gyűlt össze.  Ne kérdezzétek meg, hogy ki ette meg akkor a Zotyka készítette székelykáposztát, és hogyan fogyott el majd 60 liter borscs, de végül is ez lett, meg még annyi, hogy amikor nem a zenekarok, akkor Nixon, Minek, a Smokin’ Heads és Azaki játszottak.

Köszönjük szépen az adományaitokat, amiből a keddi napon 274.000 Ft jött össze.

Köszönjük szépen az önkéntesek: Kóczán Cinó Andrea, Herczegh Zoli, Dóri, Kozári Zsuzsa és Knopp András önzetlen munkáját!


****************************
**************

A nap krónikája

kerti színpad


19.00 Miles Memorial Band feat. Barabás Lőrinc


20.30 Bardo koncert

kerti DJ
16:00-17:30 Nixon
17:30-19:00 Smokin’HeadZ
22:00-23:30 Minek
23:30- Azaki

A fellépőknek köszönjük, hogy önzetlenül segítik
a Tilos Rádió törekvéseit és működését!

Maratoni focimenü:
Barszcz/Borscs “lengyel-ukrán-orosz” (Keszthelyi Imre)
cseh csülkös káposztával (Zotyka)


napi tombola

főnyeremény: Ez a kerékpár volt!
további nyeremények:
sóbarlang belépő, www.trap.hu játék,  házi készítésű finomságok, dedikált indiai CD stb.
Itt megnézheted néhány tombola tárgy képét!


****************************
**************

Nézd meg a Maraton ajándéktárgyait!

Tilos Rádió Maraton 2012
Maraton 2012. június 8-15. Dürer-kert
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Mi a Maraton? – Itt találod a választ az összes kérdésedre!

****************************
**************