Szegedi-Szabó Béla: Sevillai örökség (hangjáték)

Irodalmi lépegettő és a Pont Műhely bemutatja:
Szegedi-Szabó Béla: Sevillai örökség
(hangjáték)

Sevillai örökség (hangjáték):  – 1. rész2. rész meghallgatása!

Szereplők:

Baranyi Szilvia, Enyedi Éva, Pereszlényi Erika, Csillag Botond, Keszég László, Laboda Kornél, Varga Balázs, Vicei Zsolt

Hang, zene, effektek:

Dj Sanyi
At_sz

J.C. Satán és David & Jonathan a Bang Bang adásban

Vasárnap megint zenészek jönnek vendégségbe a Bang Bang (15.00-16.00) adásába és ha minden jól megy játszanak egyet a stúdióban.

J.C. Satán (It / Fr)

Két leány Torinóból és három fiatalember Bordeaux- ból ők alkotják a J.C. Satán zenekart. Arthur és David gitárosok ismerősek lehetnek szorgalmas RNR666/Földalatti buli látogatóknak. Mindketten tagjai a The Meatards- nak és David szintén játszott már nálunk előző zenekarával, a The Weakends- el.

A zenekar magja Arthur és Paula H, aki egy nagyon fasza koncertszervező Torinóban ( Dead Beat Party Agency ) ja, és extradúrva plakátokat tervez. Zenéjük pszichedelikus, elszállt, kicsit pop -os de zajos rockvalami. Keveredik benne a Beatles, a Sonic Youth, a Jesus & The Mary Chain meg mondjuk a Thee Oh Sees. Kábé. Három kislemezük jelent meg eddig, október 26. án pedig az első nagylemez a “Sick Of Love” méghozzá a Rock N Roll alvilágában igen jó nevű Slovenly Rec. 100. kiadványaként !!!!!

David & Jonathan (Fr)

A J.C Satan dobosának és gitárosának noise punk förmedvénye. Aki a zenében harmóniát, szépséget keres, hallgatása közben esetleg kikapcsolódásra vágyik rossz helyen jár Dávidnál és Jonattánnál. Viszont aki szereti, ha a muzsika hallatára ökölbe szorul a keze, arcára letörölhetetlen vicsor kerül, annak boldog perceket szerezhet ez a két remek fiú. Hunches, Hospitals, Francis Harold & The Holograms kedvelők és egyáltalán minden rossz ízlésű zajbuzi imádni fogja!!!*

Gátszakadás/KHH/Ajka/Devecser

Miután értesültünk a térségben élő közösségi rádiósoktól, hogy a gátszakadás szörnyű következményei által sújtott térségekben nagy a káosz, nincs hiteles hírforrás, senki nem tud biztosat, viszont összevissza hülyítik egymást az emberek… összehoztuk a Közös Hullámhossz Rádiót Ajkán. Vis majorra hivatkozva, hivatalosan kertünk soron kívüli eljárást az új médiahatóságtól. Nos, a műszakisok fél órán belül kijelöltek a frekvenciát, a paramétereket és kikészítették az engedélyt… A médiatestületi jóváhagyás azonban nem lett meg… pl. mert április óta (még) nincs testület.

Ellenben levelezgetni kezdtünk a hivatallal. Valószínűleg december lesz, mire megadjak az engedélyt, úgyhogy felállítottuk és bekapcsoltuk az adót.

Közben tapasztaltuk, hogy Devecserig sajnos mar nem hallatszik, az ottani katolikus plébános viszont mikor meghallotta, hogy kik vagyunk, azonnal felajánlotta a segítséget, a házát, a plébániát… csak csináljunk rádiót, mert az embereket tájékoztatni kell, de nincs hogyan.

Reggelre összeraktunk és lepróbáltunk egy adót, és a plébánia előterében (hírközpontjában) egy kis Yamaha-keverővel, két notebookkal, internettel, két mikrofonnal és egy amerikai csoda-miniadóval összeraktunk egy stúdióasztalt. Az antennával felmásztam a kétszáz éves épület tetejére és megszólalt a rádió!

Átvittünk egy vevőt a templomba, az ottani erősítőre rákötöttük a kimenő jelet és így a templom 4 oldalán lévő hangszórókból az utcára is kimegy a jel. A pap csináltatott szórólapokat, széthordatta Devecseren, minden misén elmondja, hogy mit kell hallgatni és most intézi, hogy a helyi képújság hírei alatt a KHH szóljon.

Az ajkai stúdióval is összekapcsoltuk, úgyhogy szimultán megy az adás a két helyről, rengeteg hírrel, helyi aktualitással, riportokkal, felhívásokkal (pl. mit kell (lehet) az esetleges kitelepülés eseten magukkal vinni (vészcsomag), melyik településrészről hova kell gyülekezni…

Az adás híreit átvette és megköszönte (be is mondtak) a Klub Rádió, Lánchíd Rádió, HirTV (!!!)

Sajnos Kolontárig nem hallatszunk el, félútig igen. A plébánia “hírközpont” egyáltalán nem volt túlzás tőlem, hiszen a politikailag jól érezhetően elfogult pap, Mod Miklós egyértelműen a település szellemi vezetője, tekintélye, összefogó képessége vitán felüli. Elkepesztően pozitív ember, faradhatatlanul irányítja a segélyakciókat, a munkák jó részét, kb. mint egy sztár-bróker a filmekben úgy telefonál több vonalon, faxol, közben egyszerre tárgyal két-három rá várakozóval, irányítja a munkatársait, van pár biztató szava a zokogó otthonukat vesztett, Tőle segítséget remélőkhöz… napi 20 órán át. Mindez egy helyiségben a rádióstúdióban.

Közben persze láttuk a tönkrement városrészeket, a környéket… és persze olyan a valóságban, hogy hiába látunk róla ezer fotót, videót… az egészen addig csak egy hír.

A human erőforrásaink sajnos korlátozottak, hétfőre én is hazajöttem, de szerencsére néhány közösségi rádiós (Civil, Muzsikus, Best, Eper-rádiók, RádióCsoban) maradtak tovább és remélhetően kapnak meg erősítést.

Rengeteg fotó készült közben, néhányat ide fölraktam, majd később többet is:
http://www.facebook.com/album.php?aid=235707&id=767019722&l=4e4db1c17f

papó