Bádogdob – új műsor indult 06.22-én

Bádogdob címmel új műsor indul a Tilos Rádióban páratlan kedden (első adás június 22-én!!) 16:30-18:00-ig. Műsorkészítők: Bodoky Tamás, Bodolai László, Ruzsin Ami, Szalay Tamás/Max

Bádogdob – Közéleti és jogi tényfeltáró műsor
Hallgasd meg az első adást!

Műsortematika

1., Politikai-közéleti aktualitások, botrányok (szerkesztő: Bodoky)A közélet és a politika aktuális történéseinek háttérelemzése, a közvéleményt aktuálisan foglalkoztató ügyek – különös tekintettel a hatalommal való visszaélésekre, a sajtó-, és szólásszabadságra, a korrupcióra és a szervezett bűnözésre – boncolgatása meghívott vendégek segítségével. A hírek és az ügyek mögött meghúzódó rejtett összefüggések felmutatása, közkeletű összeesküvés-elméletek alátámasztása vagy cáfolata. Korrupciós ügyek, közbeszerzés (például informatikai tenderek, autópálya stb.), offshore-ügyek (például MVM-ügy, sajtóbirodalmak offshore háttere stb.). Olajbűnözés, ingatlanpanama, titkosszolgálati ügyek, irányított cégfelszámolások, politikusok titkolt üzleti érdekeltségei stb. Példa műsor: 2006. október 23-án vadászpuskával „oszlató” rebiszes, és fél szemére megvakult civil meghívott vitája a tüntetésekről, zavargásokról és a rendőri fellépésről.

2., Politikai természetű jogi ügyek (szerkesztő: Bodolai)

A politikai természetű jogi ügyek elemzése közérhtető módon. A parlamenthez benyújtott törvényjavaslatok, jogszabályok valódi hatásának elemzése, milyen következményekkel járnak mindennapi életünkre, milyen mértékben korlátozzák közvetve, vagy közvetlenül a szabadságunkat, állampolgári jogainkat. Az adott témához szakértelemmel rendelkező vendégeket hívunk, akik képesek érthető módon elmagyarázni a jogszabályok valós hátterét és következményeit, hogy mi is történik valójában. Példa műsorok: egészségügyi törvénymódosításhoz orvos-kórházigazgatót, oktatási törvényhez pedagógust hívunk, tehát nem feltétlenül csak jogászok jogászkodnak majd a műsorban

***************

Az első adás témája:
Kétharmad és sajtószabadság – másfél óra okoskodás a Fidesz médiaszabályozási törekvéseiről, a kormánypárt éles vitákat kiváltó “médiaalkotmány-tervezetéről”. Kiterjeszthető-e a szerkesztői felelősség a blogokra? Azonos módon szabályozható-e a nyomtatott, az elektronikus és az új digitális média? Bevezethető-e a válaszadási kötelezettség? Összevonható-e a médiahatóság és a távközlési hatóság?
Mi lesz a közszolgálati média sorsa? Legális lesz az oknyomozó újságírás? Meghívott vendégeink Simon Éva (Társaság a Szabadságjogokért) és Bajomi-Lázár Péter (Médiakutató).

Újra üvöltenek a Tordasi kalóztörpék bele a vakvilágba!

Újra szól a Tordas Rádió! Itt hallgathatod!

Egy halálos, 1/2 Terrabájtos csapás után is talpra tudtak állni a kalóztörpék Tordason.

Már jár is, beszél is a reinkarnálódott Tordas Rádió. Új fázisba lépett a világ evolúciója: van újra rend Tordason, meg pontos idő, műsorok, időjárás, hírek, esti mese és sok más igen hasznos kiegészítő, melyekkel gazdagabbak a hétköznapok, bársonyosabbak a hajnalok és tisztábban látszik a CÉL!

Hallgassátok szeretettel a reinkarnálódott Tordas Rádió fokozatos egyedfejlődését!

Kövessük együtt amint beszélni és járni tanul, mutál és ivarérik, majd retardálódik újra, hogy ismét beleolvadjon az örök körforgásba!

Békesség és erő
Tóni

Tengerész hajója pénteken vízreszáll! – nyílvános esemény

Tengerész ma hivott telefonon, hogy most pénteken, azaz 18-án, reggel 7-kor emelik vízre a sok éve készülő hajóját, az Amapolát, amely ezentúl az otthona, közlekedőeszköze lesz.

A Szakácstolvajban mindenképp beszélünk róla, de nagyjából az történik, hogy egy hatalmas, 100 tonna emelőképességű autódaru “letalpal” a hajó közelében, és beemeli a Kisdunába az Amapolát. Szombaton megnéztük Édes Balival és már nagyon jól néz ki.

Tengerész blogja: http://amapola.blog.hu/

Tudom, hogy munkanap, meg igen korai időpont, de azért aki tud nézze meg, mert biztos nagy élmény. Csepelsziget, északi részénél van, az alábbi képen a piros karika jelzi, hogy hol találkoztunk a korábbi hajólátogatásnál. Ott lehet lejönni a partra gyalog, és attól a ponttól 80-100 m-re  van a hajó:

Szeretettel,
Papó