Európa Riadó! civil megoldások kezdőknek – szombat és vasárnap 16.00!

Most kezdjek vagy haladjak?
Civil megoldások kezdőknek a Gödörben!

Péntek délután a Tilos DJ pultot a bringaerőművel hajtottuk du 3-tól, este fél 10-ig. A két bringa mellett egy-egy világitó oszlop is állt, ahol a kigyulladó lámpasor magassága jelezte az aktuális teljesítményt.
A Planet Error teljes stábja grundolta az akciót, Juditnak és Golyosnak köszönhettük a fuvarokat, míg a zenét Beáta,
Slitz, Focus, Káosz, és Carlos produkáltak. A Dj-szekciót Chucky szervezte össze.

Hanglemezbarát képei

A nyolcvanas évek alternatív rockzenéje számára fontosak a társadalmi problémák, az Európa Kiadó számáras pedig fontos ez a hagyomány, ezért a koncertek három napjára meghívott néhány hazai civil szervezetet. Ott lesznek az Amnesty International, a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace, a Budapest Korzó, az Autonómia Alapítvány, a Tilos Rádió a Védegylet és a Fair Trade képviselői. Délutánonként és esténként a Terasz és a Gödör különböző tereiben velük lehet találkozni, lesznek interaktív játékok, kiállítások, környezetbarát akciók és eszmecserék. Lesz klímafa, ökológiai lábnyomszámítás, Emberi Jogi Galéria, napelemes bicikli, napszakács, szélkerék és még sok más társadalom- és környezetvédő akció.

Visszaadták Tomanek lemezeit!

Köszönöm Bencsik Attila! Neked és a kedvesednek is!

A történet bővebben, egy hosszabb bekezdésben kifejtve: Most szombaton, egy héttel az incidens után kaptam egy sms-t egy sráctól (Bencsik Attila) a Tisza-tónál, hogy hívjam, mert visszaadná a lemezeimet. Kiderült, hogy az éjszakai pizzafutáros műszakát az egy-másfél sarokra a néhány perce kint hagyott lemezespakkok helyétől levő éjjelnappalinál zárta. Ott látta a kissé szétpakolt cuccaimat (már egy ősrégi, minimál fejhallgatóval és egy derékpárnával vékonyabban, mivel úgy látszik azt a kettő könnyebb és egyébként a cuccok között szerencsére kimagaslóan a legkisebb értéket képviselő dolog nyerhette meg annak a tetszését, aki elcipelte a 26 kg-ot másfél saroknyira. A srác várt majdnem egy negyed órát, majd elvitte a cuccokat.

Most szombaton barátnőjével a kerületben jártak, és rákérdeztek a lemezekre egy-két szórakozóhelyen, kb a Budapest Jazz Club és Casa De La Musica között. Szerencsére az utóbbi helyen továbbirányították őket egy sarokkal és ellátó egységgel arrébb, amely ugyan inkább kocsma vagy étterem lehet, mint DJ-s szórakozóhely, de mivel annak a közelében hagytam a pakkokat, így raktam ki a falukra A4-es “plakátokat”, amelyek odaragasztásához előtte kértem is az engedélyüket, ill. a jóváhagyásukat. Így mondták a srácnak, hogy volt egy papír, bár valami festés, vagy építkezés miatt pont lekerülhetett nemrég. A srác és a barátnője viszont kicsit nézelődtek a sarkon és a környéken, és a közeli szemetesben rábukkantak az egyik összegyűrt papírra, rajta a telefonszámommal. Így ma, visszaérve Budapestre elmentem hozzájuk (talán még jobban elázva az esőben, mint az A.P.A. Cukába menet), és elhoztam a cuccaimat.

Mivel olvasták a papíron, hogy akár vissza is vásárolnám a cuccokat, amit egyébként talán kivittek volna a bolhára, ha nem bukkannak a nyomomra, meg rájuk is járt az utóbbi időben így-úgy a rúd, illetve küzdöttek is a 26 kilónyi cuccot megmentve (lemeztáska, 3 pick up, 105 LP és 35-40 CD, mert persze több minden volt benne, mint amire emlékeztem), ezért végül adtam nekik egy tízest az ajándékba vitt három, gondosan válogatott mp3 dvd mellé.

Mindenki a vendégem egy sörre/bambira a Maratonon, aki együttérzett, támogatott, ill. jó tanácsokat adott itt vagy máshol! Szabi, Hanglemezbarát, eszpee és Susu akár kettőre is. (Bár, mondjuk inkább csak akkor, amikor nincsenek nálam lemezek, ehheh, azt a jó hülye fejemet már.)

A mákomnál csak Ti vagytok nagyobbak!

De a lényeg: Köszönöm Bencsik Attila! Neked és a kedvesednek is!

üdv
tomanek

to Józsibácsi: just got back the LPs. 🙂  A pizza dispatch-rider guy found my packages one corner away from the place where i left it and took it home. Then this Saturday asked there some people and found one of my papers/messages already left there in the garbage, then called me – the rest is history, haha. Thanks for the support and the positive vibes!

The Time And Space Machine helyszínváltozás! – PÉNTEK!

A pénteki The Time And Space Machine nevével megkoszorúzott bulinkat a várhatóan esős, némileg szeles, viszont hideg időjárásra való tekintettel az A38 Teraszáról a belvárosi Budapest Jazz Club-ba tesszük át (VIII ker. Múzeum utca 7., a Nemzeti Múzeum mellett)

további újdonságok
– 4×72 gigatonna pluszhang, hogy jobban élvezzük
– több pszichedelikus Kiégő Izzók vetítés, hogy még jobban élvezzük
– Chill out room DJk: Ozon és Szamosi Bro, miután

ami nem változik
– az 1200 Ft-os belépőből 500 Ft továbbra is italra váltható
– az este fénypontja továbbra is Richard Norris, azaz The Time And Space Machine. tőle itt is egy szuperjó podcast rengeteg saját zenével: http://www.letsmix.com/mix/10763/the_time_and_space_machine_mix
– a hazai DJ-k továbbra is Crimson, Splatter és Suhaid
– bor

Szeretettel várjuk a szépkorú és fiatal űrdiszkós rokkereket!