Planet Boelex liveact a Tilosban!

2010. április 15-én, csütörtökön 15 órától 16:30-ig a Tilos Rádió vendége a finn Planet Boelex (ejtsd: bóulex), akitől egy liveactet hallhattok majd, megközelítőleg háromnegyed órában. Egy kis ízelítő:

A Planet Boelex egy 2004ben alakult elektronikus-zenei projekt Finnországból. Egyetlen tagja, Ossi Peltonen, egy autodidakta, trackereken tanult zenész, aki a 90-es évek közepén kezdte pályafutását. Első megjelenése, a “Sinking in the Soup” EP 2005-ben a Monotonik netlabel gondozásában jelent meg, Creative Commons licensz alatt. E debütáló megjelenéssel alakult ki Planet Boelex saját zenei stílusa, amit legjobban így lehetne jellemezni: kellemes, dallamos elektronika, IDM, ambient és egyéb stílusok enyhe behatásaival.

Planet Boelex több mint 5 órányi ingyen letölthető zenét adott ki azóta különböző netlabeleknél mint például a Kahvi Collective és a Soft Phase. Közös EP-jük jelent meg Lisa’s Antenna együttműködésével, valamint számos válogatáslemezen is hallhatóak zenéi. Kilenc különböző európai országban voltak fellépései többnyire elektronikus zenei fesztiválokon, és most Magyarországon is hallható a Tilos Rádióban, valamint a Hármashatár-hegyen rendezett The Surround Planet rendezvény chill helyszínén, vasárnap reggel.

A liveact előtt beszélgetünk majd az április 17-én, a Hármashatárhegyen tartandó The Surround Planet party szervezőivel. A rendezvény érdekessége egy valódi 6 csatornás hangrendszer debütálása, amelyen hajnal 2-től 5 óráig egy ténylegesen 6 csatornára kevert set fog szólni.

Hasznos linkek:

Planet Boelex hivatalos weboldal
Planet Boelex myspace oldal
Planet Boelex facebook fanpage

3Dj pres: The Surround Planet – 2010.04.17.

Goa.hu fórumtopik, információk a rendezvényről
3djs.hu weboldal – KILL THE STEREO
Hármashatár-hegyi Hangár
Facebook event

Köszönet a Mana Mana stábjának, hogy műsoridejüket rendelkezésünkre bocsájtották.

Elindult a Tilos Esélyegyenlőségi Blogja

Ahogy Popele Róbert, a blog gazdája írja:

“Te most a Tilos rádió, esélyegyenlőséggel foglalkozó blogját olvasod. A Mr. Roky Blindeaf és társai című műsor azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet, hogy sajnos ma Magyarországon létezik diszkrimináció.

A műsor megálmodója is fogyatékos ember és fejébe vette, hogy elindít egy műsort, ami hétről hétre, különböző témákat boncolgatva mutatja be a Magyarországon élő fogyatékos emberek problémáit. A műsor célja, hogy a látás-, hallás- és a mozgássérült, valamit, autista és értelmi fogyatékos emberekről alkotott képet megváltoztassa…

Ha azt hinnéd, hogy ez a csoport, mármint azok, akik fogyatékkal élnek elenyésző, akkor nagyon tévedsz. Íme néhány megdöbbentő adat. A 2001. évi népszámlálás adatai szerint 577 ezer fogyatékos ember élt Magyarországon, a népesség 5,7 százaléka. Az 1990. évi népszámláláshoz képest a fogyatékos emberek létszáma és aránya jelentősen emelkedett. A létszámnövekedés azzal is összefügghet, hogy 2001-ben a fogyatékos emberek – többek között a jól előkészített és végrehajtott kommunikáció eredményeképpen – többen vállalták fogyatékosságukat, mint 1990-ben. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a fogyatékosság mind pontosabb meghatározása következtében többen vannak tisztában egészségi állapotuk fogyatékossággal kapcsolatos jellegével.

Máris látjuk, hogy van dolgunk bőven. “

http://esely.tilos.hu/

Pálos György Balázs Béla-díjat kapott

A Haza és haladás műsor egyik oszlopos tagja
Pálos György
Balázs Béla-díjat kapott.

Gratulálunk!

A Balázs Béla-díj állami kitüntetés, melyet a nemzeti kulturális örökség minisztere adományoz a mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotótevékenység, valamint művészi és tudományos teljesítmény elismerésére. A díjat évente tíz személy kaphatja, átadása március 15-én történik. további info >>

Pálos György az IMDB-n (amiből az impozáns filmográfia mellett megtudtuk, hogy Kairóban született)

A díjazottak listája.

Legyen-e chat a Tilos nyitóoldalán?- vitaindító és szavazás

A tilos.hu nyitóoldalán lévő chat-en zajló beszélgetések témája, illetve hangvétele sok műsorkészítőnek okozott már kellemetlen perceket. Ezért is került majd másfél éve a nyitóoldalra ez a nyílt levél: nyílt levél a chat használóihoz

Senki nem vitatja, hogy a chat használata növeli a rádió interaktivitását, illetve az értő és odafigyelő chat-használat hasznosságát is mindenki elismeri. Most azonban újra fellángolni látszik a vita a tilos chat körül. A kommentekben lehet pro és kontra érvelni, míg a hírek nyitóoldalának (http://hirek.tilos.hu/) jobb felén található szavazómezőben mindenki leadhatja voksát, hogy:

Legyen-e chat a tilos nyitóoldalán?

egy gyors reagálású hallgató (Balee) képben is megfogalmazta a problémát: