EASY SEXADELIC – 10.28.

EASY SEXADELIC
2009. október 28. szerda 21h

Fellép:
Shuriken (Tilos)
Elliot (Tilos)
Gandharva (Tilos)
Von Yodi (Mana Mana)

Mappa klub (ex Trafó)
1094., Liliom u. 41.

Belépő: 11h-ig ingyenes, utána 500 Ft

Újabb csapást mérünk a budapesti közönségre, az “Easy Sexadelic” sorozat harmadik részéhez érkezett. A műfaji korlátoltság a dj-k szürkeállományába van vésve: beat, surf, funk, rockabilly, soul, easy és egyéb freak szerzemények. Az ´50-60-70-es évek lemezeit – a keleti és nyugati világból egyaránt – egymásra licitálva pakolják: a legritkább felvételeiről híres Shuriken, a legvadabb táncoltatással bíró Elliot, valamint a két házifiú: Gandharva & Von Yodi. A gatya- és szoknyaszaggató basszusfutamokra, a kígyóbűvölő groove-okra és a ropogós dobokra – Serpico-hoz hasonlóan – eszement lazán lehet táncolni.

http://www.trafo.hu
http://www.afrozsiraf.hu
http://www.manamana.hu

Jöjj és lásd! – Gyalogos menet Jászladányból

“Jöjj és lásd!”
Gyalogos menet Jászladányból Budapestre
2009. október 3-11.

a  menet részletes hírei: http://gyalogmenet.blog.hu/

jasztelek

Kállai László a Jászsági Roma Polgájogi Szervezet elnöke 2009. október 3-án indul a fővárosba, hogy egyhetes gyaloglás után petíciót adjon át a közben hozzá csatlakozókkal együtt a köztársasági elnöknek a roma iskolások elkülönítése, szegregációja miatt.

A gyalogmenet október 11-én ér a Hősök Terére, ahonnan az ország különböző részeiből érkező tiltakozókkal közösen indulnak a budai várba Sólyom Lászlóhoz, a petíció átadására.

A „Jöjj és lásd!” zárónapja  október 11-én vasárnap lesz a Hősök terén. Ide érkeznek a Jászladányból induló gyalogos menet résztvevői és mindazok, akik csatlakoztak a vonuláshoz.

A rendezvény pártpolitikától mentes, a téren felállított színpadon kizárólag civilek szólalnak fel. Kérjük, senki ne hozzon magával pártlogókat, pártokat éltető vagy szidó transzparenseket.

Többek között fellépnek:
Váradi Roma Café
Szilvási Gipsy Band
Romano Drom
Enikő és Ricardo
Amala

és sokan mások.

Terv szerint 15.30-kor együtt indulunk a Sándor-palotához, hogy átadjuk Sólyom László köztársasági elnök úrnak petíciót.

A rendezvény ingyenes.

Mindenkit szeretettel várunk a Hősök terén
október 11-én
délelőtt 11 órától.

II. Kelet-európai Buli

—–»»»» —–»»»» —–»»»»

A BombTheJazz bemutatja:

II. Kelet-európai Buli

2009. Október 23. @ A38 hajó, Budapest

KovacsKati_Qualitons1_web

Kovács Kati és a Qualitons – ősbemutató
Tetkine Radosti (SLO)
Budapest BrakeCsokkerz (Shuriken, Suhaid, Káosz)

Vetítés: KiégőIzzók

Kapunyitás: este f9, koncertkezdés: este 10

Belépő elővételben 2500 Ft (A38 hajó, InterTicket, Ticketportal, TicketPro, www.a38.hu), a helyszínen 2900 Ft

Plutonium-The Qualitons from Viktor Vicsek on Vimeo.

A BombTheJazz pontosan 5 éve, 2004. október 23-án rendezte meg az ElsőHivatalos Magyarbulit, amelynek célja a magyar poptörténelem elfekvően lévő de annál életrevalóbb felvételeinek újrabemutatása, illetve táncrendbe állítása volt. Az Első sorrendben a Második követte, majd a Harmadik, míg végül a töretlen siker nyomán világossá vált, hogy a továbbiakban teljesen értelmetlen megszámozni e bulikat. A hiánypótló kezdeményezés mögött a Budapest Brakecsokkerz (DJ Haze, Kanada Káosz, Shuriken és Suhaid), azaz a Tilos Rádió elszánt bakelitvadászai állnak, alkik a magyar könnyűenei örökség ritkaságainak gyűtésében járnak élen, illetve próbálnak egymásra licitálni. A telhetetlenség és a nagyravágyás nemcsak a leporolt kislemezek számában mutatkozott meg, de a bulikba is begyűűött: 2008-ban Suhaid a magyar estek után megrendezte az ElsőKelet-európai Bulit, amelyre meghívta a vasfüggöny mögötti beatek nemzetközi szakértőét, DJ Format-ot, és rábírta Bergendy Istvánt, hogy a Bergendy Zenekar egy speciális funk-soul műorral leckéztesse meg az erre szomjazó közönséget. A learatott siker mértékegysége a földi tudományok által még nem ismert.

Időközben Kanada Káosz megvalósította évtizedes álmát, és jobbnál jobb zenészeket bevonva összerakta a második évezred elsőés egyetlen autentikus magyar beat-funk-soul zenekarát, a Qualitons-t. Először hazai és nemzetközi feldolgozásokat játszottak, ma azonban már saját számaikra is sikítva ájulnak el a teenager lányok falkái. Túl vannak egy kiadott koncertlemezen (Soulbeat koncert – S10 kiadó, 2008.), felkerültek válogatásokra, a minap pedig megjelent elsősaját kislemezük a Poets Of Rhythm zenekar házikiadójaként ismert Tramp Recods gondozásában.

—–»»»» www.myspace.com/thequalitons

—–»»»» www.myspace.com/brakecsokkerz

A II. Kelet-európai Buli szintén egy régóta füstként gomolygó terv realizálása: a Brékcsokkerek mindig is azt szerették volna, ha bulijaikon az általuk játszott lemezek elően, eredeti hangzással szólalnának meg: ott törjön a dobverő szakadjon a húr, és hasítson az ének, de az időözben eltelt cirka negyven év miatt ez teljesen hiteles formában valószerűlen volt. Az ország kedvenc énekesőe, Kovács Kati azonban hosszas győködés után beleegyezett, hogy a Brékcsokkerek mixeibő már sokaknak ismerő, a nagyközönség elő azonban jórészt rejve maradt számait felelevetíti, és október 23-án a Qualitons együttes betonkemény kíséretével elénekli azokat. Hogy egy születőúj produkcióról van szó, vagy csak egy soha vissza nem térőmagyar poptörténelmi pillanatról – még nem lehet tudni.

—–»»»» Kovács Kati részletes életrajzahttp://www.kovacskati.hu/Career/career.html

—–»»»» Kovács Kati diszkográfiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_Kati-diszkogr%C3%A1fia

—–»»»» Néhány személyesebb gondolat:

Egy nagyon jó képességű csodálatos hangú elődó. Pályája mélypontokat és magasságokat is hordozott, amit elsőorban az dötött el, hogy ki írták a dalait. Ajánlott lemez: Közel a naphoz” – Lovasi András

Kovacs Kati is another of hungary’s hidden gems still waiting to be properly discovered by the rest of europe..and beyond!” – DJ Format

A magyar popzene elsőzámú nő hangja. Életműében mindenki megtalálhatja a maga kedvencét: kevés B-boy van a világon, aki ne breakelt volna a “Szólj rám ha hangosan énekelek” grúvjára, a kísérleti-zene rajongók gyűteményében köteleződarab a Csendszóró, a nehezen megszerezhető”Kincs ami nincs” betétdal pedig Bud Spencer fanatikusok féltett relikviája.” – Suhaid

Nekem személyesen a korszakot jelenti, ami a ami napig meghatározza a zenei világunkat. Én akkor cseperedtem, és őmindig ott volt. Mindezen őtisztelet alapján, mikor már tudatos lemezgyűtésre adtam a fejem, győőhettem meg istenadta tehetségének korszakokon átívelőlényegére, mely hungarikummá emelte szememben, egy magyar jellegzetességgé, csillaggá a közös égen.” – Kanada Káosz

A legtöbb magyar kislemez fűződik a nevéhez, és az egyik legjobb is, a “Minden út érdekes”. Akinek van belőle egy karcmentes példánya, az megdobhatna vele.” – DJ Shuriken

—–»»»» Kovács Kati és a Qualitons

Kovács Kati – ének

Hock Ernőb0  – Basszusgitár, bőgő vokál

Premecz Mátyás – hammond orgona, billenyű

G. Szabó Hunor – dobok, vokál

Szőke Barna – gitár

Kanada Káosz – csörgő kolomp, shaker

valamint:

Weisz Gábor – szaxofon

Bede Péter  – szaxofon

Czibere József – ütőangszerek

Kürti Kristóf – producer

—–»»»» Letölthetőúj csokkermix: Suhaid – Kovács Kati mix www.bombthejazz.tilos.hu/Suhaid_KovacsKati_mix.mp3

—–»»»» és tracklist: www.bombthejazz.tilos.hu/Suhaid_KovacsKati_mix_tracklist.rtf

Az este fényét és pán-keleteurópai jellegét emeli a Tetkíne Radosti DJ csapat fellépése. Ő a szlovén Brakekcsokkerek, az ex-jugó lemezkincs őző, mintázói, duplázói, húzói és vonói, akik az európa-széli béketáborok dobozgitártörő hangulatát varázsolják színpadra. Az igazat megvallva Borka, Bakto és Woo-D sokkal jobbak magyar kollegáiknál.

—–»»»» szórólap: www.bombthejazz.tilos.hu/II_k-europai_szoro.jpg

Támogatóinknak köszönjük: www.deep.hu, Smoking Papers, Retrock Fashion