Digitális átállás – tematikus nap a Tilos Rádióban

A Tilos Rádió ismét hosszabbítást kér!

A Tilos Rádió 2008.08.29-én, pénteken tematikus napot tartott a digitális átállás, médiatörvény, médiakörnyezet témakörében. Az egész napos rádiós rendezvény keretein belül feldolgozásra kerültek azok a témakörök, amelyek a digitális átállásban rejlő lehetőségek és problematikák mentén jelentkeznek
Magyarországon.

A téma aktualitását a Tilos Rádió frekvencia hosszabbítási kérelmének újbóli beadása adja. A tematikus napon, a kérelmet a Tilos küldöttsége személyesen juttatta el az ORTT-hez.

Amint az ismeretes, a legutóbbi kérelmünket az ORTT elutasította. Reményeink szerint azóta ezt a döntését a szervezet felülbírálja és a további sugárzás engedélyezése mellett foglal állást. A pozitív elbírálás szándékának erősítése, valamint a rádióhallgatók és a közvélemény tájékoztatása egyaránt fontos célja a tematikus napnak.

A tematikus napon négy rádiós műsor segítségével igyekeztünk valós képet festeni a jövőbeni változásokról és a digitális átállás, közösségi rádiózást, illetve a médiatörvényt érintő aktualitásairól.

A Tilos Rádió rendszeresen szervez tematikus napokat, ilyenkor a megszokott műsormenet a tematikának megfelelően alakul át.

A tematikus nap műsorai:

*8.00 – 10.00 A sas leszállt *

Digitális rádiózás a hétköznapokban. Multidimenzionális megközelítés és
elemzés. A frekvencia hosszabbítási kérelem útja a Tilostól az ORTT-ig.

*11.00 – 12.30 7térítőSzakácstolvajCsonkamagyarország*

Digitális adás és közösségi rádiózás. Technológiai és társadalmi dimenzió.
Vendég: Gosztonyi Gergely jogász, médiakutató

*13.00 – 14.30 Kovács Ádám Hangpostája*

A digitális rádiózás gazdasági vonatkozásai. Profit érdekek és innováció, piaci lehetőségek és várakozások, az átállás lehetséges vesztesei és nyertesei.
Vendég: Urbán Ágnes média kutató

*16.00 – 18.00 Honty és Hanna*

A digitális rádiózás és média törvény Magyarországon. A közösségi és a kereskedelmi rádiózás lehetséges formaváltozásai, a digitális átállás hatása a közösségi rádiózásra.

Judit Erika Papo Feco


Judit Erika Papo Virág


az ORTT sajtósa és a Tilos ügyvezetője

a Tilos Rádió 17. születésnapja

A Tilos Rádió 17. születésnapját a tavalyihoz hasonlóan, a Margit-szigeten tartjuk, a Sark Kertben, augusztus 30-án, szombaton, 16 órától.

Kértünk hangosítási engedélyt (ahogy a Maraton idején a Gödörben is), de amúgy nincs kötött program. Viszont két bográcsban főzünk pincepörköltet és vega lecsót és persze lesz torta is.

Ez alkalommal is igyekeztünk elérni minél több régi műsorkészítőt, hallgatót, támogatót. Reméljük, hogy sokan leszünk megint és jól fogjuk érezni bennünket.

Aki korábban érkezik, az kiveheti a részét a tűzrakásból és a krumplipucolásból is, aki később, az csak a végeredménynek örülhet.

Ha nagyon rossz az idő, akkor az ünnepet prolongáljuk egy héttel későbbre, de ez ügyben egyelőre csak Picur szakértelmére tudunk hagyatkozni.

Mindenkit szeretettel várunk!