Civilizáció – új, civil tematikájú műsor

pénteken 11:30-kor indul az új civil műsorunk, a civilizáció

A civilizáció célja, hogy egy újabb ablakot nyisson a civil szervezeteknek és az aktuális projektjeiknek. Ugyan a Tilosban rendszeresen sok civil kezdeményezésről esik szó, azt látjuk, hogy gyakran értékes projektek maradnak a háttérben, amikre egy kis médiatámogatással nagyobb figyelmet lehet irányítani. A műsorral tudatosan szeretnénk több teret adni ezeknek a projekteknek, hogy minél több hallgatóhoz jussanak el, amivel tovább szeretnénk erősíteni a hallgatóink civil öntudatát és hozzájárulni a civil szervezetek együttműködéséhez.

Ahogy a műsor céljairól gondolkodtunk sok kritika és lehetőség merült fel a Tilossal kapcsolatban. A műsorainkból például nagyon hiányoznak a vidéki szervezetek, akiknek a tevékenységéről lényegében semmit nem tudunk. Hogy nekik is adjunk lehetőséget a bemutatkozásra többször kitesszük a lábunkat Budapestről és helyszíni beszélgetéseket szervezünk. A másik gondolat, hogy a Tilos beszélgetős műsorai mindig élő beszélgetések, bármikor be lehet telefonálni, viszont a beszélgetéseinket legtöbbször csak a Maratonon visszük rádión kívülre, így nem sok alkalom nyílik a személyes találkozásokra – hogy a hallgatók és szervezetek közötti, illetve szervezet-szervezet közötti kapcsolódásokat erősítsük a műsorhoz nyilvános beszélgetéseket, önkéntestoborzást, Tilos-partikat szervezünk. Ugyan nekünk elsősorban az éter a tér, fontos, hogy sokféleképpen jelen legyünk.

Amellett hogy a rádióban sokat beszélünk a civil kezdeményezésekről gyakran nem könnyű nyomon követni, hogy melyik szervezet mikor hol mit csinál. Hogy a műsorban elhangzó beszélgetéseket jobban után tudjátok követni állandó szerkesztett tartalommal, rövid összefoglalókkal, kontakt listával, havi videó-montázsokkal támogatjuk meg a műsort. Ez azt a célt is szolgálja, hogy a meghívott szervezetek minél több felületen megjelenhessenek, de a kereshetőség révén a kapcsolódást, kapcsolatfelvételt is segíti.

A civilizációval új témákat hozunk be a rádióba, közelebb vonjuk a hallgatókat, hogy felismerjék a részvétel jelentőségét, illetve a műsorokon keresztül létrejövő találkozások segíthetik a civil szervezetek együttműködését.

A civilizáció támogatására több műsorkészítőnk és Tilos-közeli civil szerveződött a műsor köré.

A műsor szerkesztésében és a műsorban részt vesz: Czabán Gyuri, Dávid Fecó, Győri Csilla, Horváth Balázs Byron, Kemény Vagyim, Kerényi Gyuri, Kertész Anna, Papó, Sugár János, Torsa Matyi

A műsort gondolataival segítette: Darányi Andris, Kilián Zoli, Madarász Csabi

Decemberben az alábbi műsorok érkeznek:

2014. december 12.

Papó, Matyi, Vagyim: meghívott Várady Zsolt

2014. december 19.

Anna, Matyi, Vagyim: Civilek, akik érintettként alapítottak
érdekképviseleti szervezetet

2014. december 26.

János, Byron: Off-Biennále, az önszerveződésre alapuló nemzetközi kiállítás- és eseménysorozat

A Tilos Rádió Tilos-sáv programja műsorvezetőket és műsorokat keres!

Elmondanád, megosztanád, megvitatnád, kikívánkozik belőled?
Szakértője vagy egy témának, széles látókörű,
megbízható és érdekes?
Fontos üzenete van a munkádnak, amit szeretnél,
ha még többen megismernének?

*****

A Tilos Rádió Tilos-sáv programja
műsorvezetőket és műsorokat keres!

Állandó adásaink alkalmi vagy rendszeres beugróit keressük, színvonalas, beszélgetős műsorok formájában.

Kapsz egy órát, hogy megvalósíthasd terveidet, te hozod a témát, a vendégeket, az adásmenetet, mi adjuk a technikai hátteret.

Ha elkészült a felvétel és a szerkesztőket is megnyerted, műsorod akár állandó jelleggel is szerepelhet, a Tilos rádióban!

Jelentkezés menete:

1 oldalas szinopszissal a kertesz.anna@tilos.hu címen.

Tartalma:

  • Milyen témáról beszélnétek (érdemes mindig aktuális témakört választani, hiszen nem tudni mikor kerül adásba a műsor)
  • Kik készítenék (rádiós, civil – műsorszerkesztői/készítői tapasztalat, jártasság)
  • Tervezett vendégek
  • Technikai igény
  • Kontaktszemély: név, telefonszám, email

További tudnivalók:

Az elkészült /megvágott, szerkesztett/ műsor felcímkézve a Tilos adatbázisába kerül.

A kész műsor a Tilos rádió tulajdonát képezi, adásba kerüléséről a Tilos Szerkesztőség tagjai döntenek. A program során készült anyagok saját intrót kapnak, hogy elkülönüljenek a Tilos rádió állandó adásaitól.  Adásba kerülés esetén természetesen előre értesítjük a készítőket, hogy minden hallgatót célzottan elérhessenek.

Lehetőség van több adás rögzítésére, akár folyamatos jelleggel is. Erről, illetve az esetleges későbbi együttműködés (műsorsáv) lehetőségéről a Tilos Szerkesztősége, az Iroda és a Kuratórium munkatársai közösen döntenek, és tájékoztatják róla az alkalmi műsorkészítőket.

“Új” műsorok a Tiloson

Változások  a Tilos programjában.

A hétfői 16:30-tól 18:00-ig tartó sávba költözik a korábban kedd reggel jelentkező Impresszó, új nevén: Kontúr, ami innentől kéthetente lesz hallható. Váltótársa a visszatérő Mr. Rocky Blindeaf és társai, a rádió esélyegyenlőségi műsora.

Újra átalakul a kedd reggel is. Szeptember 6-tól indul a Kegyelemkettes, az egykori A sas leszállt műsorkészítői közül Roy, Géza és Robi, valamint könnyező pálma részvételével.

Tehát:

Hétfő 16:30 – 18:00:  Kontúr/Mr. Rocky Blindeaf

Kedd 07:00 – 10:00:  Kegyelemkettes

a Fúzió Rádió műsora a Tiloson

A Fúzió Rádió egy nonprofit Kisközösségi rádió, mely 2004-ben alakult, egy-egy korábbi közösségi rádióból delegált tag összefogásával. A rádió
időközben számos változáson ment keresztül, az elmúlt években új tagokkal bővült, jelenleg közel 80 műsorkészítő dolgozik hétről -hétre
szabadidejében, egy közös cél érdekében.

A Fúzió Rádió 2011 június 1-én, 5 év után el kellett hagyja eddigi “lakhelyét”, aminek következtében átmenetileg, amíg nem kerül beüzemelésre
új helyén a stúdió, a Tilos rádió rendelkezésre bocsájtja hétfőnkénti 16:30 – 18:00 műsorsávot, így lehetőséget biztosítva a Fúzió Rádió
műsorkészítőinek, hogy élőben jelentkezhessenek az éterben.

http://www.fuzioradio.hu