Új Tilos Android App

Megjelent a Tilos Android app 5.0 verziója.

https://play.google.com/store/apps/details?id=pontezit.android.tilos.com

Újdonságok:

  • Teljesen lecserélt élő adás lejátszó
  • Gyorsabb csatlakozás az élő adáshoz
  • Stabilabb lejátszása az élő adásnak
  • Bugfix: időzóna miatti archívum eltolódás
  • Bugfix: archívumban a seekbar nem működik ha egyszer háttérbe került az alkalmazást.
  • Bugfix: éjfélkor kezdődő műsorok lejátszása az archívumból

Köszönjük szépen Kárpáti Laci áldozatos munkáját!

unname

 

1%-os felajánlásából 7.239.260 Ft-ot kapott a Tilos Rádió

Idén a hallgatók és szimpatizánsok 1%-os felajánlásából 7.239.260 Ft-ot kapott a Tilos Rádió. A megváltozott adószabályok miatt ez azt jelenti, hogy jelentősen megemelkedett azoknak a száma, akik az adójuk 1%-áról a Tilos Kulturális Alapítvány javára rendelkeztek. A Tilost működtető több, mint 300 önkéntes nevében is köszönjük szépen, hogy ezzel a gesztussal is kiálltok a szólásszabadság és a sokszínű, közösségi média mellett.

MARCH OR DIE – 03.09. – tavaszi underground metálbál

A tavasz beköszöntével a hazai undergroundban is megpezsdül az élet! Ennek jegyében 2012. március 9-én (péntek) a színtér négy prominens képviselője – négy, egymástól gyökeresen eltérő stílus művelője – fog össze és csap egy közös bulit a Dürer-Kert kistermében.

A sort a budapesti Twin Cobra nyitja. A southern / stoner rock vonalon mozgó zenekar 2010 óta létezik, műsoruk gerincét a tavalyi demójuk adja, de a készülőfélben lévő – és várhatóan idén nyáron „Gypsy Acid” címmel megjelenő – nagylemezről is elhangzik majd néhány szerzemény. Szintén lemezmegjelenés előtt áll a súlyt és energiát (a doom / death metalt és a hardcore-t) egyesítő, ugyanakkor markáns szövegi mondanivalót is hordozó fővárosi Nadir, akik az „Exitus” címet viselő idei albumukba adnak majd betekintést pár nóta erejéig. A hagyományos doom metal hazai zászlóvivője, a Wall Of Sleep ritkán játszik Budapesten, így ez a fellépésük is különleges eseménynek tekinthető – vagyis még egy oknak, ami miatt kár lenne kihagyni a bulit. A címben beharangozott mészárlást a mosonmagyaróvári Casketgarden tetőzi be. A göteborgi stílusú dallamos death metal első számú itthoni képviselői a „The Estrangement Process” lemezbemutatóját tartják. Az album már megjelent, most pedig élőben is szembesülhet a közönség az új dalok erejével.

Az idei tavasz első jelentős hazai metal megmozdulása a 19:00 órás kapunyitást követően pontban 20:00 órakor kezdődik. Ez valóban GYILKOS lesz!!!

2012. március 9. (péntek), Dürer-Kert kisterem

20:00 – 20:35: Twin Cobra
20:55 – 21:35: Nadir, „Exitus” lemezbemutató         
21:55 – 22:55: Wall Of Sleep
23:15 – 00:00: Casketgarden, „The Estrangement Process” lemezbemutató

 

http://www.myspace.com/twincbr

http://www.facebook.com/twincobra

http://www.nadir-official.com

http://www.facebook.com/Nadirhungary

http://www.myspace.com/wallofsleepdoommusic

http://www.facebook.com/wallofsleep

http://www.casketgarden.hu

http://www.facebook.com/Casketgarden

http://www.durerkert.com

http://www.facebook.com/events/262951850440360

 

Új műsorok!

Két kiváló, új zenei műsort szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani:

Street Skills :: Csütörtök 14:00-15:00
műsorkészítő: Q-Cee

Legutóbbi adás meghallgatása

“A műsorban szeretném bemutatni és népszerűsíteni, hogy mit lehet még művelni a lemezjátszókkal azon felül, amit a nagy átlag ismer. Nevezetesen Scratch, Beat Cut (ütemkreálás lemezzel), Beat Juggling (lemezduplázási trükkök), Battle Dj-ing (Break tánc párbaj Dj munka). Mindezt megtámogatva neves magyar esetenként külföldi Dj vendégekkel, zenészekkel, énekesekkel, Mc-kel, és a Beatbox (szájdobolás) hazai művelőivel. A fő stílusvonal a Hip Hop, ami köré épül a Grime, Funk, Disco, és egyéb zenei irányzatok. Ezzel bemutatva, hogy honnan jött és hova tart manapság a Hip Hop és a lemezlovas virtuozitás.”

*****

Plug & Lay :: Szombat 06:00-07:30 – Páros hét

műsorkészítők: Peter Bernath, Robi Benzon

 Legutóbbi adás meghallgatása

A Plug & Lay egy 2009-ben létrejött budapesti audiovizuális rendezvénysorozat, melynek célja a kevésbé táncorientált elektronikus zenei világra fókuszálva a színtér – elsősorban – hazai alkotóinak bemutatása. Az elmúlt két év során a Cökxpôn-ban, a Toldi mozi nagytermében és az Anker Klubban vendégül látott számos live act produkció és dj szett után 2011 novemberétől a Tilos Rádió éterén jelentkező műsor indul útjára kéthetente szombat hajnalban.